Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 19°C | 29°C Még több cikk.

Nagy Péter Rióban is szeretne ott lenni az olimpián

Szeged - Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés +105 kilogrammos súlyemelője élete első olimpiáján szerepelt Londonban. A XXX. ötkarikás játékokon a 11. helyet szerezte meg. A jogi tanulmányokat folytató versenyzővel beszélgettünk.
– Micsoda tapsot kapott hétfőn este Szegeden, a vízilabdacsapat törzsszurkolói pedig hangosan skandálták a nevét. Mit szólt a fogadtatáshoz?
– Nagyszerű volt az ünneplés, a szeretet, amit a drukkerek árasztottak felém, felénk. Csodás volt. Álmomban sem gondoltam volna, hogy így fogadnak Szegeden.

– Rédéről származik, ott is nagy ünneplés volt?
– Egy szóval: hatalmas! A település első olimpikonja vagyok, a helységnévtáblánál már hintóval vártak. Körbe vittek a falun, pezsgővel locsoltak, a polgármester ott is személyesen köszöntött. Nagy ünnep Réde életében, hogy résztvevője lehettem az olimpiának, szombaton este 100 fős társasággal, régi barátokkal hatalmas bulit csaptunk.

– A szülei boldogok voltak?
– Anyukám nagyon izgult értem, amikor végre hazaértem, akkor nyugodott meg. Persze, hogy büszkék voltak rám, nagyon örültek annak, hogy sikerült kijutnom Londonba.

A szegedi súlyemelő, Nagy Péter az első olimpiáján a 11. helyen végzett Londonban. Fotó: MTI
A szegedi súlyemelő, Nagy Péter az első olimpiáján a 11. helyen végzett Londonban.
Fotó: MTI

– Elégedett volt az olimpiai 11. helyezéssel?

– Sajnáltam a két rontott gyakorlatot, szakításban 191 kilogramm lett a legjobbam, sajnáltam, hogy nem sikerült a 196, mert akkor megdönthettem volna az országos csúcsot. Lökésben új egyéni csúcsot értem el a 225 kilogrammal. A 230-ra már nem koncentráltam annyira, azért nem sikerült a fogás, mert talán kicsit elégedetté tett a 225.

– Edzője, Ördögh István a lelátón szurkolt, a közvetítésben jól hallhatóan hangosan szólt önhöz, amikor megfogta a súlyt. Hallotta a mesteri utasításokat?
– Semmit sem érzékeltem belőle, csak a versenyre koncentráltam. Persze jó volt látni, hogy mennyi magyar drukker volt a lelátón.

– Talán a +105 kilogrammos súlycsoport a legkiegyesúlyozottabb. Mitől jobbak, erősebbek a riválisok?
– Ha ezt tudnám, akkor én lennék az olimpiai bajnok! Jóval komolyabb háttérrel, és ami a lényeg: nagyobb támogatottsággal dolgoznak. Ezért járnak előttem.

– Rio de Janeiro?
– Jó hely, úgy tervezem, hogy ott leszek a 2016-os nyári olimpián. 30 évesen ideális korban versenyezhetek.

– Meddig tart a pihenő?
– Szeptemberben már edzek. Az idén még vár rám egy főiskolás világbajnokság, egy országos bajnokság és egy spanyol viadal. Lesz munkám bőven, de most csak pihenni szeretnék, mert fárasztó idényen vagyok túl.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: visszalép a Kiszombor?

Elképzelhető, hogy visszalép a megyei I. osztályú bajnokságtól a Kiszombor labdarúgócsapata. Tovább olvasom