Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Nagy port kavart Horváth Zsuzsanna szerződése a női kosarasoknál

Nézeteltérésbe került egykori játékosával, az együttesben a tavalyi idényben szereplő Horváth Zsuzsannával a szegedi női kosárlabdacsapat, a válogatott játékos ugyanis négyhavi fizetését követeli az együttestől.
Az ügyben már határozott a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA), amely Horváthnak 4 millió 378 ezer forintot és az egyéb kiadásokra számolt 3000 eurót ítélt meg. A Szeged azonban vitatja a tartozást, és fellebbez a határozat ellen.

– Horváthnak május végéig érvényes szerződése volt Szegeden. A játékos teljesítményével nem volt elégedett az akkori edző, aki többször is jelezte a vezetőségnek, Horváth nem teljes intenzitással edz. Rákérdeztünk nála, igazak-e a pletykák, miszerint állapotos, ám ezt ő tagadta. Mivel novemberben született meg gyermeke, könnyen kiszámolható, februárban esett teherbe, ennélfogva egyértelmű, elmulasztotta ezt bejelenteni a vezetőknek, ami kötelessége lett volna. Szerződése lejártakor felajánlottuk, hogy április végéig kifizetjük neki teljes járandóságát, valamint a bajnoki bronzéremért járó prémium felét, ám ő nem élt ezzel a lehetőséggel. Szerettük volna, ha ezek az információk nem kerülnek napvilágra, ám sajnos a játékos lépései miatt el kellett mondanunk álláspontunkat – mondta Donkó Orsolya ügyvezető, aki hozzátette, az ügynek a bíróságon lehet folytatása.

Horváth Zsuzsanna négyhavi fizetését követeli.
Horváth Zsuzsanna négyhavi fizetését követeli.

Megkérdeztük a játékost is, aki másként emlékszik a történtekre. – A szerződésemben az szerepelt, hogy amikor három hónapos terhes leszek, azt jeleznem kell a klubnak, de a tavalyi szezon utolsó meccsén még nem töltöttem be ezt az időt. Az sem igaz, hogy az április végéig esedékes fizetésemet ajánlották fel. Februártól májusig, négy hónapon át nem jutottam a pénzemhez, ennek kevesebb mint a felét akarták ideadni. Azt gondolom, kár vádaskodni, szívesen bemutatom a szerződésemet, a klub pedig mutassa be azokat a papírokat, amelyekből kiderült, mennyi pénz utaltak át nekem, és kiderül, kinek van igaza – mondta Horváth Zsuzsanna.

Olvasóink írták

 • 7. mediteam 2011. április 02. 20:13
  „Én csak egyetlen kérdést tennék fel a nagyon okos, és mind a mai napig a vezetőket védő kommentelőknek: "Vajon ki írta alá azokat a szerződéseket, melyek szerint a játékosok ennyi pénzt keresnek?" Talán a gyúró? Egyszerűen hihetetlen h mennyire vakok a szegedi emberek....
  Minden tisztelet a lányoké, és grat nekik a négybe jutásért, de talán ideje lenne egyszer s mindenkorra rendet tenni a csapat vezetésében!
  Remélem a Mediteamnek lesz annyi esze h nem asszisztál a kábításhoz, ámításhoz, és sumákoláshoz!”
 • 6. bazsicam11 2011. április 02. 12:53
  „A két fél teljesen ellentétes dolgot állít. Aki ismeri őket, pontosan tudja, kinek a szavára lehet adni...”
 • 5. jordanbasket 2011. április 02. 12:32
  „A jelek szerint február elején teherbe esett, szarul játszott a legfontosabb meccseken, nem fogadta el, hogy április végéig (!) kifizessék, aztán elment pereskedni és kamatos kamatot számolni. Hogy nem sül le a pofájáról a bőr!!!! Szépen jeleznie kellett volna, hogy "terhes vagyok" - pedig sportra szerződött nem kis pénzért május 31-ig - és tisztességgel odébb állni a rivális Sopron tábláig. A pofátlanság teteje amit Horváth művel, és természetesen nem azért, mert gyereket szült!
  Egyébként meg holnap hajrá, Szeged, mutassátok meg NorBikának.”
 • 4. jónapotkivánok 2011. április 02. 09:42
  „Kedves W666W!
  Látom a szövegértés sem volt az erősséged:a cikkben teljesen érthetően le van irva,hogy ez 4(négy-csak a te kedvedért)havi járandósága plusz prémium!Korán reggel ne te oszd már az észt,hogy kinek mennyit kéne keresni és,hogy mi a korrekt és mi nem,jó?
  Az csak a saját szegénységi bizonyitványod,hogy 6 év alatt keresel meg ennyit és még le is irod!Ki kiváncsi rá???Ő egy válogatott játékos,a hazáját képviseli,mig te egy egyszerű kubikos vagy,aki itt irigykedik!Ő keményen megdolgozott érte,hogy oda jusson,ahol tart,mig te megragadtál az általános iskolánál!Valaki megakadályozott,hogy tovább tudd fejleszteni képességeid?Szerintem nem,csak saját magadnak köszönheted,hogy ott tartasz ahol...Az irigykedő,okoskodó kommentedet jobb lett volna,ha megtartod magadnak!”
 • 3. better77 2011. április 02. 09:32
  „Igazán jó hírét viszi a városnak, meg gondolom a főszponzornak is ez a csodálatos csapat. Persze nem a lányokkal van itt gond. A klub vezetői viszont annyira gátlástalanok, hogy a csillagokat is letagadnák az égről. Meddig hagyja a sorozatos csalásokat, átveréseket a város? Mikor parancsolnak már megálljt a Szetey, Domokos féle ámokfutásnak? Itt lenne az ideje.”
 • 2. rabatamas 2011. április 02. 09:25
  „Russai Imre ajánlom Dajka Balázs újságíró cikkét!! Micsoda meglepetés ez Önöknek - szegedieknek,-
  - de még mindig az" igazgatóknak " hisznek! félrevezetik Önöket, Mikor írtam már arról, hogy a FIBA nem tréfál, újabb 6 millió / akkor a lányomnak járó 1,3 millió az töredéke ,és még nem jelentkezett mindenki!! / Mit gondolnak hol fog indulni a jövő évi bajnokságban a Szeged?!!”
 • 1. W666W 2011. április 02. 08:49
  „Akkor Miröl is beszélünk itt az ujságban ?? Tisztelt horváth zsuzsanna nem azt kell mondani hogy bemutatom, hanem a cikk írásakor BEMUTATNI KELLETT VOLNA azzt akkor már Látnák hogy kinek van igaza...
  De nem az lett vclna a korrekt hogy haló heló babát várok már két hónaos terhes vagyok nem fogok tudni akkorra intenzitással dolgozni ha így is kelekk akkor rendben ha nem akkor kérem a szerzödésem felbontását.....

  Én így éreztem volna igazán KORREKTnek a dolgot..ja hogy minnél bagyobb bört le akarunk huzni az egyesülettöl az más kérdés.....

  Én pl pofátlannak tartom azt is hogy egy sportolo egy akármilyen teljesítényért is mondjuk egy Évre 4 MILLIÓ forintot kapjon..Az nekem kb 6 évi fizetésem.....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyőzte a Szolnokot a HPQ-Szeged

Remekül kezdte a HPQ-Szeged férfi röplabdacsapata az NB I 9--11. helyéért zajló rájátszást. Tovább olvasom