Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Nagy sportágválasztó – Kecskeméten is!

Kecskemét - Május 28-29-én először rendezik meg Kecskeméten a Nagy Sportágválasztót.
A Kecskeméti Sportegyesületek Szövetsége szervezésében célegyenesbe érkezett az I. Kecskeméti Nagy Sportágválasztó. A Benkó Zoltán Szabadidő Központban május 28-29-én (pénteken-szombaton) 10-17 óráig tart majd az esemény. Pénteken és szombaton a nagyközönség mellett az iskolások és az óvodások is csoportosan látogathatják majd a sportágválasztót.

- Számomra minden képzeletet felülmúlt, hogy mintegy 30 sportág, egyesület fogja bemutatni saját sportágát. Felismerték a klubok mennyire fontos megmutatni magukat a nagyközönség előtt, illetve hogy e rendezvény kiválóan alkalmas az utánpótlás bázis bővítésére. – mondta el Ujhidy Tibor, a rendezvény főszervezője.

- Szakedzők, élsportolók fogják ismertetni, illetve bemutatni az adott sportág sajátosságait. Vendégünk lesz két olimpikon Szellő Imre ökölvívó, Balog Gábor úszó. A tolerancia, az esélyegyenlőség és egymás tisztelete jegyében a fogyatékkal élő sportolók is részt vesznek a bemutatókon, sőt szombaton Pásztory Dóra paralimpiai bajnok úszó is tiszteletét teszi az eseményen. Tárgyalásban vagyunk még néhány olimpiai érmessel, olimpikonnal. Reméljük sikerül még elhozni közülük valakiket.Lehet tőlük aláírásokat gyűjteni, velük fényképezkedni.

- Természetesen a fiatalok mellett mindazokat az idősebbeket is várjuk, akik jelenleg is sportolnak, illetve akik még nem. A teljesség igény nélkül, lehet íjazni, lőni, asztaliteniszezni, modellezni, vívni, focizni, rögbizni, kosarazni, kézilabdázni, úszni, búvárúszni, vízilabdázni, sakkozni, BMX-szezni, különféle küzdősportokkal megismerkedni. Megkerestük a város és a kistérség valamennyi iskoláját, óvodáját. Bízom benne, hogy az intézményvezetők komolyan veszik a gyerekeknek felajánlott lehetőségeket. A médiák, a támogatók, de az együttműködő partnerek közül is bárkit megkerestünk, boldogan jöttek segíteni. A siker, én úgy gondolom, két dolgon fog múlni. Az egyik a jó időjárás, ami meg van rendelve, a másik a látogatottság, amely elsősorban az oktatási intézményeken, és a szülőkön fog múlni.

- Az eseményen a sportbemutatókon kívül az egészséges életmóddal kapcsolatosan több program lesz. Diatetikus fog tanácsokat adni az egészsége táplálkozásról. Különféle ingyenes orvosi méréseket lehet majd igénybe venni. A fiataloknak a RÉV és a Zöldernyő szervezet sokféle szabadidős és játékprogramokat szervez. Aki kimarad, lemarad. Hát ne maradjon ki senki!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: eredményes évet zártak

Évzáró sajtótájékoztatót tartott a REÖK-Caféban a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Tovább olvasom