Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Nagy terveket szövögetnek a Szeged-Kiskundorozsma KSE-nél

A Szeged-Kiskundorozsma KSE NB I/B-s női kézilabdacsapata 18 ponttal a 3. helyen zárta az őszt. Az új elnökség elhatározása, terve szerint azonban két év múlva már az élvonalban akarják látni az együttest.
Először október 15-én adtunk hírt arról, hogy Kiskundorozsmán, a női kézilabda-szakosztály háza táján NB I-es terveket szövögetnek a vezetők. Akkor még „csak" arról volt szó, hogy igyekeznek ehhez már most megteremteni az anyagi, a szponzori hátteret. Természetesen a szakmai alapok mellett. Utóbbi stáb már összeállt, a felnőtt és az ifjúsági együttessel Grandjean Gábor, a serdülővel Szabó Péter, az előkészítővel pedig Szalkanovics Gábor edző foglalkozik a tréningeken. A szakosztályban folyó szakmai munkáért Giricz Sándor felel.

Az említett célok megvalósítása érdekében vezetőségváltásra, a megfelelő szponzori háttér megteremtésére is szükség volt. Ez a munka is befejeződött, és az új elnökség határozottan kijelentette: két év múlva, a 2007/2008-as bajnokságban már a legjobbak között szerepelhet a Szeged-Kiskundorozsma KSE. Ez is szóba került szombaton a klub záróbankettjén, a szatymazi Postakocsi csárdában. Pusztai Lajos ügyvezető előbb az idei őszön elért eredményeket méltatta, megemlítve azt is, hogy ha két vereséggel kevesebbet „gyűjtenek" be Jancsarováék – amire reális esély volt –, akár az élen is telelhetett volna az SZKKSE. Így 18 ponttal a 3., de csak eggyel van lemaradva az első helyezett ASS-Makói NKSE-től. Említsük meg az ifjúsági együttest is, ők félidőben az ezüstös pozíciót foglalják el.

De térjünk vissza az élvonalbeli álomhoz, amely már konkrét elhatározássá vált, és az elképzelést a szegedi önkormányzat is támogatja. Ennek bizonyítéka, hogy a klub elnöki tisztét ideiglenesen Kónya Sándor, a sporttanács vezetője látja el. Az elnökségben pedig – Szatymazon mutatták be a tagokat a játékosoknak – tehetős, sikeres vállalkozók is helyet kaptak, a vezetőség névsora a következő: Virág Zsolt, Prónay Gyula, Czellár Lajos, Pintér József, Magosi Zsolt, Szloboda Antal, Miksi István, Pusztai Lajos. A felügyelő bizottság elnöke Vass György lett, segítői pedig Hódi Tamás és Kormány László.

– Reális, hogy az együttes két év múlva már a legjobbak között szerepeljen – nyilatkozta az elnökség nevében Virág Zsolt, a Csőszer Rt. elnök-tulajdonosa. – És akkor sem a kiesés elkerülése lesz a cél, hanem a középmezőnyben való megkapaszkodás. Meg kell nézni a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő Csőszer-Tatabányát, ők a 7. helyen zárták az őszt – ez a mérce.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepre készül a Pick Szeged

Nem panaszkodhatnak a szegedi kézilabdadrukkerek, hiszen még az év utolsó napjaira is maradt igazi… Tovább olvasom