Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Nagy V. volt a nyerőember: Szeged-Honvéd 7-6

A Diapolo-Szeged férfi vízilabdacsapata egy izgalmas bajnoki rangadón aratott 7-6-os győzelmet a Honvéd ellen, ezzel pedig bebiztosította harmadik helyét az alapszakaszban.

Diaolo-Szeged-Racionet Honvéd 7-6 (1-3, 4-1, 1-1, 1-1)
Férfi vízilabda OB I, 24. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Kun, Vogel.
Diapolo-Szeged: Nagy - Kiss Cs. 2, Kunac 1, Tóth 1, Juhász, Seman 1, Decker. Csere: Szivós 2, Jansik, Molnár. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Honvéd: Gergely - Kiss G., Mátyás 2, Szőke, Koji 1, Fülöp, Kovács 1. Csere: Illés 1, Simon, Boros, Tóth, Steinmetz 1. Vezetőedző: Vad Lajos.
Gól - emberelőnyből: 10/2, ill. 11/4.
Gól - ötméteresből: -/-, ill. 2/0.
Kipontozódott: Decker, Kunac, ill. Kiss G.

Vincze Balázs: - Egy nagyon izgalmas rangadón arattunk győzelmet. A harmadik hely szempontjából egy döntetlen is elég lett volna, de így az elődönőre óriási erőt adhat, hogy mindhárom fő rivális ellen nyerni tudtunk a tavaszi szezonban.

4. negyed (1-1)

8. perc: Úgy tűnik megvan a győzelem, de a bírók az utolsó másodpercben ötméetest fújnak. Az időn túli büntetőt Szőke Balázs vállalja el, a pattintott lövése a kapufán landul, talán még Nagy Viktor is beleért ujjheggyel. Ez az!!!! Megvan a győzelem, megvan a harmadik hely az alapszakaszban!

Nagy Viktor volt a nyerőember: Szeged-Honvéd 7-6 - GALÉRIA

7. perc: Jansik Szilárd remek blokkjának vastaps a jutalma.

6. perc: És akkor újra: NAGY VIKTOR! Gergely István a túloldalon kicsit büszke lehet, a válogatottnál mégiscsak a Honvéd kapusa a szegedi hálóőr edzője. Tóth Márton pattintott lövése a kapu fölé száll. Időt kér a Honvéd. Koji ötméterest lőhet, de meg semn lepődünk: Nagy Viktor ezt sem engedi be!

5. perc: Megint Nagy Viktor véd!!!

4. perc: Rossz hír: Decker kiponzozódik. Jó hír: Nagy Viktor a kapuban!

3. perc: Tóth Márton javítja előbbi hibáját, emberfórban kap labdát a kapuhoz közel, majd be is vágja a játékszert. 7-6

2. perc: Tóth Márton remek helyzetben lőhet, de kicsúszik a kezéből a labda. A túloldalon Illés Sándor egyenlít. 6-6

1. perc: A Honvéd vezeti az első támadást, de a labdát megszerzik a hazaiak.

3. negyed (1-1)

8. perc: A Szeged nem jut lövésig, a Honvéd viszont igen, de Illés ejtését nem engedi be.

7. perc: A Szeged is fórt kap, Vincze Balázs időt kér. Egy gyenge lövéssel zárul a támadás, kár érte. A túloldalon Nagy Viktor mutat be bravúrt.

6. perc: Emberelőnyben a Honvéd, Vincze Balázs reklamálás miatt sárga lapot kap. Steinmetz használja ki a lehetőséegt. 6-5

Nagy Viktor volt a nyerőember: Szeged-Honvéd 7-6 - GALÉRIA

5. perc: Kunac okosan a kapunál marad, Szivós pedig ladát szerez, passzol horvát csapattársának, ő pedig nem véti el a ziccert. 6-4

4. perc: A Honvéd eladja a labdát, amivel Decker Ádám a felső lécet faragja.

3. perc: Jöhetett volna egy hazai emberelőny, de a síp néma maradt.

2. perc: A Szeged is emberelőnybe kerül, de blokkolják Kiss Csaba lövését, majd Vad Lajos időt kér, újra fórban a Honvéd, de Fülöp a remek védelem előtt csak fölé tud lőni.

1. perc: Ezúttal a vendégek nyerik a ráúszást, majd egy fórt is kapnak, de a kiegészülés után Boros csak a kapufát találja el.

2. negyed (4-1)

8. perc: Szivós Márton az öklét emeli a magasba, először vezetünk! A világbajnok pólós másodszor is center pozícióból eredményes. 5-4

7. perc: Védekezz, védekezz! - kiáltja a hazai B-közép, a fiúk pedig engedelmeskednek. A túloldalon Kiss Csaba egy lapos, sunyi lövéssel egyenlít! 4-4

Nagy Viktor volt a nyerőember: Szeged-Honvéd 7-6 - GALÉRIA

6. perc: A megszokottnál jóval több a kontra, most Vad Lajos kér időt.

5. perc: Egy vendég kapufa után Szivós lő, de nem találja el a kaput.

4. perc: Kunac bejátszása pontatlan, támad a Honvéd, majd kontrát kap.

3. perc: Védekezésben most nagyot alkot a Diapolo, de a túloldalon kontrát fújnak. Az ellentámadásból Mátyás Zoltán egy bombagóllal szerez újra vezetést a vendégeknek. 3-4

2. prec: Remek védekezés után támad a Szeged, és lendületben is marad: Lukas Seman a kaphoz közel kerül helyzetbe, nem kegyelmez! 3-3

1. perc: Aljosa Kunac remek passza után Szivós Márton talál be. 2-3

1. negyed (1-3)

8. perc: Kovács Péter centerben óriási helyzetet bírkóz ki magának, de Nagy Viktor reflexei megmentik a hazaiakat. Vincze Balázs időt kér. Emberelőnybe kerül a Szeged, majd Szivós Márton úgy találja el a felső lécet, hogy a lapba felpattan a sátor tetejéig. Érinti is, így játékvezetői labdával folytatódik a meccs, amit a Honvéd szerez meg, így Vad Lajos is gyorsan időt kér. 11 másodperc van hátra, de gyorsan konbtrát fújnak a Honvéd ellen, így az eredmény nem változik.

7. perc: Megint egy kontra a szegediek ellen, a Honvéd játékosok pedig remekül reagálnak, kettő az egy ellen úszhatnak fel, Koji pedig gólra váltja a ziccert. 1-3

6. perc: Steinmetz próbálkozását hárítja Nagy Viktor, de a kipattanónál Mátyás szemfüles. 1-2 Kunac a túloldalon a kapufát találja el.

5. perc: Mátyás lő, mellé. Újra fórban a Szeged, Kiss Csaba lövése után pedig valahogy becsorog a labda. 1-1

4. perc: Emberelőnybe kerül a Szeged, de Tóth Márton lövését blokkolják. Újra hazai támadás jön, majd újra egy kontra.

3. perc: Kiss Gergely lő, de csak a keresztlécet találja el. Újabb kontárt fújnak a hazaiak ellen, majd Kovács Péter megszerzi a vezetést a vendégeknek. 0-1

2. perc: Kontrát fújnak a Szeged ellen, majd Fülöp gyenge lövését simán védi Nagy Viktor.

1. perc: Tóth Márton nyeri a ráúszást. Remek védekezés minkét oldalon.

17.55: Üdvözöljük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából, hamarosan kezdődik a férfi vízilabda OB I rangadója, amelyen a Diapolo-Szeged egy Honvéd elleni győzelemmel bebiztosíthatja harmadik helyét az alapszakaszban. Egy nagyon fontos szegedi játékos, Hegedüs Gábor betegség miatt nem tudja segíteni a csapatot, a többiek harcra készek.

A vízilabda szegedi szerelmesei olyan korszakot éltek meg, amilyenre ritkán van példa szezon közben: két hónapig nem látták a Diapolo-Szeged együttesét hazai pályán játszani. Az elmúlt nyolc hétben sorrendben a KSI, a Szentes, a Szolnok, a BVSC és az Eger otthonában szerepelt a Vincze-legénység, és a két nagy rangadót hozta, ahogy a megyei derbit is, viszont a zuglóiak vendégeként meglepetésre kikapott, de ami a lényeg: tartja harmadik helyét az OB I alapszakaszában.

Ahhoz, hogy ez így is maradjon, az üldöző Honvéddal szembeni előnyt kellene növelni, erre pedig a lehető legjobb alkalom ma este kínálkozik, hiszen 18 órától (tévéközvetítés: DigiSport 1) pont a fővárosiak látogatnak a szegedi sátorba. A felek között most három pont a különbség, így ha nyernének a hazaiak, bebiztosítanák az alapszakasz harmadik helyét, egyúttal pedig visszavágnának a novemberi 13–12-es idegenbeli vereségért.

Hegedüs Gábor védekezésben és támadásban is meghatározó játékosa a Diapolo-Szeged együttesének. Fotó: Schmidt Andrea
Hegedüs Gábor védekezésben és támadásban is meghatározó játékosa a Diapolo-Szeged együttesének. Fotó: Schmidt Andrea

Indul az SZTE

A tavalyi egyértelmű siker után idén is megrendezik a magyar egyetemi és főiskolai országos bajnokságot vízilabdában. A múlt évi kilenc fiúcsapat után ezúttal tizenegy diákalakulat vesz részt a tornán.

A tornát április 5-én és 6-án rendezik, az indulók között találjuk a Szegedi Tudományegyetem csapatát is.

– Azon a rangadón sok hibát vétettünk, de jó úton haladunk, egyre összeszedettebbek vagyunk. A bajnokaspiránsok elleni győzelmek alkalmával magunknak is bebizonyítottuk, hogy milyen nagy erő lakozik bennünk, ha egy rangadót tudatosan felépítünk, majd jó játékkal megvalósítjuk a terveket – mondta Vincze Balázs vezetőedző, aki elárulta: a héten foghíjas kerettel készültek, sokan küzdöttek apró sérüléssel vagy betegséggel, de remélhetőleg mindenki harcra kész lesz a Honvéd ellen.

A trénert szegedi korszaka során először állították ki a BVSC elleni vereség alkalmával, így az Eger otthonában Varga Péter másodedző vezette a Diapolo-Szegedet.

– Furcsa volt kívülről figyelni az eseményeket, de annyira jól sikerült előtte a felkészülés, hogy egy pillanatra sem éreztem, hogy a hiányom miatt bármilyen szempontból hátrányban lennénk. A csapat nagyon jó kezekben volt Pepénél, remekül dolgozott a fiúkkal. Az különösen nagy érdem, hogy egyszer sem vezetett az Eger, ugyanis mindhárom egyenlítés után képesek voltunk megújulni, erre pedig a mai derbin is nagy szükség lesz – zárta a beszélgetést a mester.

A bajnokság állása
1. Szolnok 23 21 0 2 308–175 63
2. Eger 23 20 1 2 337–165 61
3. Szeged 23 18 1 4 292–188 55
4. Honvéd 23 17 1 5 270–199 52
5. Vasas 23 13 3 7 230–190 42
6. Debrecen 23 12 3 8 243–211 39
7. BVSC 23 12 2 9 255–228 38
8. Kaposvár 23 10 1 12 214–243 31
9. Ferencváros 23 8 1 14 209–228 25
10. Pécs 23 7 2 14 200–242 23
11. KSI 23 6 1 16 214–310 19
12. OSC-Újbuda 23 5 1 17 216–267 16
13. Valdor-Szentes 23 3 1 19 182–284 10
14. Ybl WPC 23 0 0 23 172–412 0

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezüstös SZEAC-osok

Tízcsapatos tornát rendeztek a közelmúltban a 2006-os korosztályú labdarúgócsapatoknak Röszkén. Tovább olvasom