Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Nagyságom átka

"Hiába, örök igazság a sportban (is), kell egy csapat –, és nem árt néha egy magas ember."
Mindig tudtam, nem vagyok szálfatermetű (bruttó 166 centi), de azt, hogy inkább a mélység, mint a magasság jellemez, először egy diákkoncerten éreztem. Az elhangzott művekről a végén kérdéseket tettek fel, tudtam a választ, jelentkeztem, mire a moderátor hölgy: „Halljuk, de kérlek, állj fel!". Már álltam. És ezt közöltem. A jókedv leírhatatlan volt, tanárnőm is mosolygott. Utólag elárulhatom, késtem – de nem eleget... –, csak az utolsó taktusokat hallottam.

Pár esztendővel később, 1994-ben a Barcelona férfi kézilabdacsapata látogatott Szegedre. Beszélgettem az azóta lengyel szövetségi kapitányként is sikert arató Bogdan Wentával és a több mint 210 centiméter magas orosz beállóssal, Andrej Csepkinnel. Utóbbi olyan, mint a hegyomlás, és ezt valahogy érzékeltetni akartuk, mivel a Forrás Szálló halljában nehéz lett volna akcióképet készíteni róla. Kitaláltuk, könyököljön a fejemre, széles mosoly díjazta az ötletet részéről. Nem kellett berogyasztani a térdem, hogy sikerüljön.

Andrej Csepkin (33) először 1994-ben, utoljára 2008-ban játszott Szegeden a Barcelona színeiben.  Fotó: Schmidt Andrea
Andrej Csepkin (33) először 1994-ben, utoljára 2008-ban játszott Szegeden a Barcelona színeiben.
Fotó: Schmidt Andrea

Az orosz röplabdás, Szergej Szajfulin nagyon megijedt, talán menekülőre fogja, ha nem nevetjük el magunkat. Nyári Sándor, a Medikémia mindenhatója (edző, ügyvezető, stb.) szólt, másnap találkozzunk, bemutatja az új játékost. Az újszegedi sportcsarnokban futottunk össze, és Szergej tanácstalan, fürkésző pillantásából kiderült, nem nagyon érti, mit keresek ott. Sanyi segítségére sietett, és minden kérdést megelőzve rám mutatva, zagyvarékasi oroszsággal közölte: „Eto nóvíj center". Emberünk elsápadt. Vajon mire gondolhatott, milyen csapathoz igazolt?

Legutóbb Vásárhelyen derült fény nagyságomra. A helyi ügyfélszolgálatos, Kata és húga, Edina – szabadsága pár óráját feláldozva – dekorálta még karácsony előtt a helyiséget díszekkel, girlandokkal. Ekkor toppantam be, mire Kata megjegyezte: „Jó, hogy jössz, kell egy magas ember segíteni!". Csepkint és Szajfulint a hónom alá csapva, megtettem. Hiába, örök igazság a sportban (is), kell egy csapat –, és nem árt néha egy magas ember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partizánakció egy személyiért

Egy sikercsapat vezetőjének nemcsak az a dolga, hogy tárgyaljon meccsidőpontokról, intézkedjen, szervezze az utazásokat, az sem árt, ha a jó hangulatról is gondoskodik. Tovább olvasom