Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Naomi körül forog a világ a Levy családnál

A kéményen át érkező Télapó fakockákat, minidobokat és téli ruhákat hoz a 14 hónapos Naominak karácsonyra – tudtuk meg, amikor a Levy családnál jártunk. A Szedeák kosárlabdacsapatában játszó apuka, Jonathan és felesége, Nicole szeret Magyarországon, Szegeden élni, ahol sokkal nyugodtabbak az emberek, mint Los Angelesben.
A kis Naomi körbe-körbe jár a szobában, egy pillanatra sem áll meg. Az idegenek láttán néha biggyeszt egy nagyot, olykor sírásba is kezd, de könnycseppek nélkül, tessék-lássék módon.

„Hatalmas nagy színésznő" – mondja anyukája, Nicole, akinek minden pillanatban oda kell figyelnie az örökmozgó kislányra. Igazi keljfeljancsi ő: ahogy elesik, azonnal talpra áll, és folytatja körkörös mozgását. Így telik a karácsony Levyéknél.

Hármasban először Szegeden

Az apuka, Jonathan egy szezon megszakítással második évét tölti a Naturtex-SZTE-Szedeák élvonalbeli kosárlabdacsapatánál. Szemük fénye, Naomi ugyan hazájukban, az Egyesült Államokban született, élete első karácsonyát már Szombathelyen töltötte, most pedig Szegeden lesznek az ünnepek alatt.

– Nem utazgatunk, megterhelő lenne a babával. Inkább bejárjuk Szegedet, mert így, családként még sok mindent nem próbáltunk ki. Nálunk otthon nincsenek olyan karácsonyi vásárok, mint itt, a belvárosban. Mindenképpen szeretném megkóstolni azt a hosszúkás, mályvacukorszerű dolgot, bár nem tudom, mi lehet az – mondta Nicole, Jonathan felesége, vélhetően a kürtőskalácsra gondolva.

Egy boldog amerikai család Szegeden. Jonathan és Nicole kislánya, Naomi is segített a karácsonyfa feldíszítésében. Fotó: Frank Yvette
Egy boldog amerikai család Szegeden. Jonathan és Nicole kislánya, Naomi is segített a karácsonyfa feldíszítésében. Fotó: Frank Yvette


Télapó – a kéményen át

Levy- ék a Kossuth Lajos sugárúton élnek egy emeleti kislakásban. Patyolattiszta minden, ami egy 14 hónapos kislány mellett nem kis teljesítmény. Látogatásunkkor a fenyőfa félkész állapotban volt, néhány dísz még hiányzott róla. Ezeket beszélgetésünk közben Naomi szakszerűen megnyalta, majd az anyuka a fára aggatta. Közben Jonathan mesélt az amerikai karácsonyról.

– Talán sokan tudják, az Egyesült Államokban másképp van az ünnep: 24-én este elkészítjük a fát és a hatalmas zoknikat, ide pakolja le a Télapó éjszaka az ajándékokat, természetesen a kéményen át érkezve. Nálunk is így lesz, Naomi reggel kapja meg a meglepetéseit. Sok mindent vettünk neki, például téli ruhákat, ami hasznos lesz, ha tovább hűl az idő. A fából készült építőkockákat nagyon szereti, valamint minidobokat is kap – teszi hozzá.

Rohanás nélkül

Csak a Lakers!

Lakers vagy Clippers? - tettük fel a kérdést a Los Angeles-i párnak városuk két, NBA-ben szereplő kosárlabdacsapatára utalva. „Csak a Lakers!" – mondták egyszerre. Amikor otthon vannak, és még tart a szezon, rendszeresen kijárnak Kobe Bryanték meccseire, ám ha Levy aktuális együttese bejut a rájátszásba, általában nem érnek haza az utolsó Lakers-bajnokira. A Szedeák szurkolói nem bánnák, ha 2014-ben a Levy család lemaradna Bryantékről.

Közben Naomi teszteli a hangszálait, élesen belekiabál a beszélgetésbe. Ki tudja, talán a közeli mentőállomásra érkező járművek hangját irigyelte meg. Levyék Los Angelesben élnek, ott töltik a nyarakat, szezon közben pedig éppen ott laknak, ahol Jonathan játszik. Ez korábban Németország volt, ám harmadik esztendeje már Magyarország a második otthonuk.

– A nyelvvel nem boldogulok, a németet könnyebben megtanultam. A magyar nem megy, a szegedi élet viszont tetszik – árulta el Nicole. – Itt sokkal nyugodtabb az emberek, mint otthon. Jó látni, hogy van idejük leülni egy kávéra a belvárosban, nem rohannak folyamatosan – teszi hozzá Jonathan. Érdekes ezt hallani, hiszen a legtöbben azt hisszük magunkról, hogy az életünk kapkodásból áll. – Ez semmi ahhoz képest, ami Los Angelesben van, nekem elhiheted – mondta az apuka. A család végig jókedvű, mosolygós látogatásunk alatt: más mentalitással állnak az élethez, mint az nálunk megszokott.

Minden a feje tetejére állt

Jonathan és Nicole az egyetemen ismerkedett meg, 13 éve alkotnak egy párt, öt éve házasodtak össze. „Sokáig váratott" – mondta viccesen Nicole, aki hazájában kutyatrénerként dolgozott egy Beverly Hills melletti szalonban. Naomival 14 hónapja lett teljes a család. Kíváncsiak voltunk, hogyan változott meg az életük a kislány érkezésével.

– A feje tetejére állt minden, de a jó értelemben. Amit teszünk, azt érte tesszük, ő a legfontosabb számunkra – tette hozzá Jonathan, aki szerda reggel azt kutatja majd családjával, hogy mit hozott a kéményen át a szegedi Télapó.

Naomi, a szurkoló

Naomi rendszeres résztvevője a Szedeák hazai meccseinek. A Zalaegerszeg szombati legyőzésekor is ott ült anyukája ölében, persze csak rövid ideig maradt egy helyben, utána a gumilabdájával játszott. Az apuka balkezes, ám Naomi határozottan a jobbat használja dobáshoz, bár a technikáján még lehet csiszolni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novoszáthéknál sportos és népes család ünnepel

A Haász SZUE tehetséges testvértriója, Novoszáth Melinda, Tamás és Noel egy igazán sportos családból származik. Tovább olvasom