Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Natasa és a szerelem

Szeged - Milyen Douchev-Janics Natasa nélkül? Sokan kérdeznék ezt meg Csonka Gábortól, a háromszoros olimpiai bajnok menedzserétől. Mi is feltettük neki ezt a kérdést – egy kávé mellett beszélgettünk a Natasa nélküli hónapokról.
– Milyen Douchev-Janics Natasa nélkül?
– Furcsa! Nagyon furcsa, nagy a hiányérzetem, nem tagadom, azért megviselt az elmúlt három hónap.

– Tartja Natival a kapcsolatot?
– Nincs olyan hét, hogy ne beszélnénk. Közöttünk egy szoros kapcsolat jött létre, amit, úgy gondolom, soha nem is lehet majd elvágni.

– Nem hiányzik az állandó menedzseri munka?
– Sokat gondolkodtam ezen, hogy menedzser voltam-e valójában. 2004 januárjában kezdődött a közös munka. Natasa ekkor még nem ért el nagy eredményeket Magyarországon. Dolgoztam mellette. Ha kellett, szúnyoghálót cseréltem, vittem a kocsiját a szerelőhöz, így több voltam, mint egy menedzser. Nati nem szerette, ha azt mondtam, a „pótapja" vagyok, de inkább hasonlítottam erre a titulusra, mint menedzserre.

Csonka Gábor a Natasáról szóló könyvvel a kezében.
Csonka Gábor a Natasáról szóló könyvvel a kezében.

– Jól választott, hiszen Szeged legeredményesebb sportolója nemzetközi klasszissá vált. Gondolta volna a kezdetekkor, hogy ilyen sikeres lesz?
– Nem feledem, a régi elnök, Vass György szólt, hogy jó lenne, ha Natasát felkarolnám, így kezdődött a közös munka. 2004-ben Athén előtt Nati megverte először Kovács Katit, majd még egyszer, és harmadszor is. Gyorsan bebizonyította, hogy milyen remek sportoló. A közelmúltban megjelent a könyvem, amelyet Dlusztus Imrével írtunk közösen (Ne gyűlöljetek! a címe – a szerk.). Imre hihetetlen statisztikákat készített, ebből kiderül, hogy Janics Natasa minden idők 10. legeredményesebb magyar sportolója, a versenyek 75 százalékát megnyerte. Ezek az adatok sok mindent elárulnak az eredményességéről.

– Mégis hazatért. Nem volt esély arra, hogy maradjon?
– Nem! Kérdeztem tőle, hogy ha két aranyat nyer Londonban, sikerül több támogatót találnom, akkor marad? Azt válaszolta, hogy nem. Ezer szállal kötődik a családjához. Szerbiában kevesebb pénzt keres, mint itt nálunk, nem ez volt a döntő, hogy hazatérjen.

– Natasa kapott hideget-meleget. Sokan bántották, ez érdekes viselkedés, mert amikor nyert, akkor ő volt a legnagyobb sztár.
– Ő hazament. Ezt nem szabad feledni. Ő ott született. Igazán csak Szegeden szerették, itt becsülték meg. Ha legyőzte Kovács Katit, akkor nem mindenki örült ennek. Natasa erős volt, ezért tudott egyesben is nagy győzelmeket aratni és Katival párosban diadalmaskodni. Nagyon bántotta az szitokáradat, amely a bulvársajtóból érkezett. Pedig a szíve félig Magyarországért dobogott, a sok- sok csúnya és bántó megjegyzés miatt azonban most már ez nem mondható el.
– A férje miatt költözött el?
– A családja miatt. Egy szerb családban – és ez elmondható a balkáni népekről is – a feleség ragaszkodik a férjéhez, azt csinálja, amit a párja mond. Nati számára apukája volt a példakép, a minden, így Andrót is követi mindenben. De ez így volt már az első férjénél is, akkor is nagyot változott. Számára fontos a szeretet, és Andróba nagyon szerelmes, a kislányát pedig imádja, a mindene.

– Térjünk vissza egy kicsit arra, hogy Natasát nem becsülték meg Magyarországon. Ezt komolyan mondja?
– Hú, erről azért órákig tudnék mesélni. Csak két történet. Budapestre autóztunk, amikor kapott egy telefonhívást, és közölték vele, hogy Borkai Zsolt nem kíván vele találkozni, mert az elmúlt időszakban túl sok rossz cikk jelent meg róla. Nati sírva fakadt, csak ajándékot akart átadni neki. Ezután Molnár Zoltán, a MOB főtitkára egy parkolóban köszönt el tőle... Ennyi talán elég is. De a szegedi olimpiai válogatón, amikor nyert 200 méteren, akkor is voltak érdekes megjegyzések: „A végére elfáradt! Épphogy nyert!". Nem mindenki drukkolt neki, pedig ezek az emberek vezető szerepet töltenek be a sportágon belül.

– Lesz újabb versenyzője?
– Nem, az EDF DÉMÁSZ- Szegedi VE-t segítem, illetve a gyermekeim révén most a Titán TC atlétikai szakosztálya mezeifutó-bajnokságának szervezésében munkálkodom.

– Furcsa lesz a karácsony Natasa nélkül?
– Nagyon. Higgyék, hogy remek ember volt, igazán szeretetreméltó, és ennek jegyében írtuk meg a könyvet Dlusztus Imrével közösen, hogy megértsék őt.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. macusnéni 2012. december 24. 08:49
  „51.Jól beszélsz,még most is szeretne lehúzni az egészről.De kit érdekel már ez a téma.Nem lesz gond itt a lakcimmel N.nek.Ott az a falu szélién lévő ház nem nyerő,az unokám is nagypapa lesz már,mire vevő jön.”
 • 50. kreatív 2012. december 23. 12:27
  „kreatív:unknown:"Natasa sorozatban szállítja a győzelmeket olimpián, Europa Bajnokságokon, VB-ken, Mol világkupákon.´"
  badspencer 2010.07.24. 17:25 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
  Ellenszurkolók !?
  Madártej!

  KEDVES FENTIEK!
  Milyen demokraták vagytok Ti, hogy mások véleményét degradáljátok! Miért elítélendő az, ha egy magyar ruhába öltöztetett szerb vérprofi, magyar közpénzzel támogatott kislány győzelmének nem örülök a fél-amatőrök mezőnyében!
  Mi jogon követelitek tőlem, hogy szeressem a magatartásdefektes, agyonkényeztetett, túltámogatott szegedi lapátost!
  Értsétek már meg: iszonytatóan nagy központi támogatást kap Magyarországon ez a sportág, relatíve, minden más országhoz viszonyítottan!!! Ez a lényeg! Miért! ....hogy biztos egzisztenciát teremtsen élsportolónak és a széles holdudvarnak!! ... de nemcsak a kajak-kenu esetében, a vívóknál, öttusásoknál, vízipólósoknál, úszóknál is hasonló a helyzet!-ezek a sportágak, élsport szintjén képtelenek önfinanszírozásra, tehát púp a közpénz-elosztás nyakán! Az ország lakosságának több. mint a fele nem tudja ki az a NATASA JANICS vagy HOGYISHÍVJÁK ATTILA!
  Sokkal jobban örülnék annak, ha gyermekemnek nem kellene havonta x-ezer forintot fizetni, ahhoz, hogy képességeinek megfelelő sport alapjait elsajátítsa!Az élsport-imitációs központi támogatást, inkább erre költenék! Ez sokkal több lenne, mint akárhány olimpiai aranyérem! AZ ALAPOK A FONTOSAK!!!/lásd: SVÉDORSZÁG, JUGOSZLÁV TAGKÖZTÁRSASÁGOK, STB, STB!/
  2010.07.24. 17:25 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)”
 • 49. vélemény 2012. december 23. 09:06
  „47. .suhym.
  Itt több dolgot is találsz.
  http://www.delmagyar.hu/forum/janics_natas_lelep/13/2004189/?action=kifejt”
 • 48. vélemény 2012. december 23. 09:03
  „"Ha kellett, szúnyoghálót cseréltem, vittem a kocsiját a szerelőhöz"
  - Akkora menedzseri jutalékért megtehette.
  Most még utólag is keresni akar rajta.”
 • 47. Lucia 2012. december 22. 21:48
  „47.
  Ostoba!”
 • 46. vélemény 2012. december 22. 21:38
  „47. .suhym.
  Közöd?
  - Ez nagyon szatyisra sikeredett.”
 • 45. x 2012. december 22. 20:22
  „43. Lucia 2012.12.22. 19:37 - Az ilyeneket már a külalak miatt kimoderálnám, a "tartalom"-ról nem is beszélve.
  Szörnyű:
  31. 9349779 2012.12.22. 17:40 bimbo..ha apad ,meg a vad jobbos adott volna munkat othon irnam.Gulya jaras a gondolatod.eszed csomo lenne tudnad itt nincs Magyar ekezetes gep..hervadt okos tojas,,,kinodba csak ez jut eszedbe”
 • 44. .suhym. 2012. december 22. 20:14
  „37. vélemény 2012.12.22. 18:50

  Van fogalmad róla, hogy min ment keresztül?
  Nem kívánom neked, hogy átéld azt, amit az általad leszólt menedzser!
  Kezdhetsz "meaculpázni"!!
  ......................................................................................................................
  33. Lucia 2012.12.22. 18:22
  "Csonka Úr!
  Gondolom Natasa "menedzselése" jó sok pénzt hozott Önnek! Ügyesen, jó időben találta ki az együttműködés lehetőségét."

  Közöd?
  Legyél te is egy vagy több sportoló menedzsere, aztán neked is pénzt hoz a konyhára! Egyáltalán, milyen jogon "turkálsz" más zsebében?
  .......................................................................................................................................

  Ennyi irigy, rosszindulatú ember sehol nem él a földkerekségen, mint Magyarországon! Szomorú....(
  Embereket nem címkézünk, főleg nem külső tulajdonságai alapján, ez szimpla, intelligenciai kérdés!
  Van még mit tanulni demokráciából és szabad véleménynyilvánításból!

  Kíváncsi lennék, vajon az itt mocskolódók arcukat, nevüket, címüket vállalva is elmondanák ugyanezeket a véleményeket?
  .....................................................................................................................
  Kívánok mindenkinek békés, boldog, szeretetteljes ünnepet!”
 • 43. queenmargareth1 2012. december 22. 19:56
  „Vegyétek meg:) Úgy, mint én hülye bedőltem, hogy Székkutasról fog szólni egy "könyv" 2000 ft-ért. Kiszakadt szerencsétlen hazánk fia, akkor amikor állítólag borzasztó volt nyugatra jutni:)Hugo Hartung nyomában.
  Nos, aki még megvenné:számoljon azzal, hogy arról szól, mennyit nevettek saját poénjukon, mennyit zabáltak a jó magyar vendéglátás miatt, borzalmas iromány, és kiadták!!!És bedőltem, na ilyen lehet ez a könyv is!Beharangozás, pénzkeresés a szegény külhoni magyarnak....”
 • 42. vélemény 2012. december 22. 19:48
  „26. AndreaFi 2012.12.22. 16:06
  Nagyon örülök ennek a könyvnek
  - Akkor vegyél belőle pár száz példányt, hogy gazdagabb karácsonya legyen a pénzéhes bukott menedzsernek.”
 • 41. vélemény 2012. december 22. 19:42
  „21. Gyteam21
  A könyvkiadás nem rossz üzlet-egy bizonyos példányszám felett persze. Ez most felkapott téma gondolta Csonka bácsi, és kereni lehet vele-mert Ő egy üzletember is.
  - Nézd meg a képet!
  Szánalomból született a reklámcikk is?”
 • 40. Lucia 2012. december 22. 19:37
  „35.
  Tudtam, hogy nem érted meg.. IQ=nuku.”
 • 39. vélemény 2012. december 22. 19:18
  „16. x 2012.12.22. 12:07
  1. csonakos 2012.12.22. 07:10 "Érdekel ez még itthon valakit? Az X hiányzik a cikktől!"
  LOL
  Az is hiányzik a cikkblől, hová jelentkezzen be lakni, ha mégis visszatér Magyarországra!
  "Az is hír lesz, ha ígéreted szerint bejelentkezik a lakásodba."
  - Egy templomba-járó szocialista betartja az ígéretét.”
 • 38. vélemény 2012. december 22. 19:09
  „11. theseus
  Ha magyar versenyző indult volna helyette, akkor nincs olimpiai bajnoki cím sem.
  - És akkor mi lenne.
  Januártól a DÉMÁSZ legalább olcsóbban tudja adni az áramot. :)”
 • 37. vélemény 2012. december 22. 19:03
  „9. pampalini21
  Elolvastam. Nagy összevisszaság az egész.
  - Egy agonizáló menedzsertől mit vártál?
  Néhány tiszteletpéldányért született meg ez a cikk is?”
 • 36. vélemény 2012. december 22. 18:59
  „30. seheresezade
  Akkor még sokkal szebb és okosabb felesége volt.”
 • 35. vélemény 2012. december 22. 18:56
  „Januártól olcsóbb lesz az áram.
  Köszönjük Natasa! :))”
 • 34. vélemény 2012. december 22. 18:50
  „7. marque
  Nézz rá!
  Így néz ki egy 50 éves sztármenedzser?”
 • 33. vélemény 2012. december 22. 18:46
  „1. csonakos
  Bejelentkezett már a lakcímedre az életjáradék miatt?”
 • 32. vélemény 2012. december 22. 18:29
  „Könyvreklám?
  Már megint?
  Inkább pótnagypapa. mint menedzser. Ha csak 10%-ot kaszált. ... Sajnálhatja az aranytojást tojó tyúkot.
  http://www.delmagyar.hu/forum/janics_natas_lelep/13/2004189/?action=kifejt”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Lalia, Hoffmann duóé lett a Micromeat-kupa

Immár évek óta hagyomány Szegeden, a Squash Club Szabadidőközpontban, hogy egy közös… Tovább olvasom