Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Naturtex: előrelépés

Szeged - A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának névadó támogatója a Naturtex Kft. A bajnokságban már szünet van, tegnap délután az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban beszélgettünk Gellért Ákossal, a névadó cég tulajdonosával.
– Jó pár hete vége a férfi kosárlabda-bajnokságnak, 11. lett a Naturtex-SZTE-Szedeák. A névadó szponzor mennyire volt elégedett a csapat teljesítményével?

– Felemás volt az idény, voltak jó meccseink, de akadtak gyengébbek itthon és idegenben is. Úgy érzem, ha átlagosan jó teljesítmény jött volna a meccseken, akkor a nyolcba kerülés sem lett volna elképzelhetetlen. Hullámzó volt a játékunk, többször is előfordult, hogy az utolsó három percben buktuk el a meccset.

– Erre a szezonra lehet építeni a következő idényben?

– A néző, a szurkoló mondatja velem, hogy a három külföldiből 2,5 hozta meccsenként az elvárt teljesítményt, ehhez kellett volna 1,5 magyar, aki jól játszik. Sajnos ez hiányzott leginkább, ez azonban a szuverén véleményem. Meglett volna a nyolcba jutás, ha van négy ember, aki jó minden meccsen.

Gellért Ákos a következő szezonban is a Szedeák mögött áll.  Fotó: Karnok Csaba
Gellért Ákos a következő szezonban is a Szedeák mögött áll. Fotó: Karnok Csaba


– A klub megítélése az országban nagyon jó. Nincsenek tartozások, a játékosok időben kapják a fizetésüket, ez a mai világban nagy dolog.

– Az egyesületi vezetésen van a teher, hogy az egész rendszert korrektül működtesse, ez az a kiváló megítélés az ő érdemük. A kereteket meghatározzuk, és ezen belül kell lebonyolítani mindent. Ez marad a következő szezonban is, annyiból gazdálkodunk, amennyi a rendelkezésünkre áll, és ezt tudjuk teljesíteni. Egy adott költségvetéshez szabjuk a kiadásokat, a játékosok, az edző bérezését. Akad olyan klub Magyarországon, amelyik ötszörös, nyolcszoros költségvetéssel dolgozik.

– Miért éppen a kosárlabda?

– Nem véletlenül a világ egyik legnépszerűbb sportága ez a játék. Grundokon, parkokban űzik az emberek, és nem feledjük: igazán egyetemi sportág. Minden nagy egyetemnek van kosárlabdacsapata, Szegeden adja magát, hogy legyen ilyen csapat, itt a patinás, nagy hírű egyetem. A kosárlabda egy intelligens sport, élvezem a gyorsaságát, a variációkat, a könnyedséget. Nem vitás: nagyon szeretem a kosárlabdát, de minden mást is, még a kötélhúzást is megnézem, de a kosárlabda a kedvencem.

– A Szedeák egy nagy család. Mindig az volt. Most is ez jellemző rá?

– Jó hangulat van minden meccsen, és ez mindig jellemző volt ránk. Továbbra is így van, itt szeretnek játszani a játékosok, még a külföldieket is elvarázsolja az a miliő, ami jellemzi a klubot.

– Sikerült egy válogatott játékost, Csorvási Milánt Szegedre csábítani. Nagy fogás a center?

– Nagy. Tavalyi idényben nem volt ilyen játékosunk, nem volt klasszikus ötösünk. És magyar, ez pedig nagy kincs.

– Lesznek még új fiúk?

– Folynak a tárgyalások. Keressük a megoldásokat, és a játékosokkal, a menedzserekkel is zajlanak a tárgyalások.

– A Naturtex Kft. névadó támogatója a csapatnak. Kapnak valamilyen visszajelzést, hogy a céget a kosárlabdacsapaton keresztül ismerik?

– Az egyik oldal tudja, hogy mit támogatunk, az a partner, aki figyelemmel követi a sportot, tudja, hogy a Naturtex Kft. a szegedi férfi kosárlabda egyik szponzora. Aki nem foglalkozik vele, azt különösebben nem is érdekli. Azt nem lehet mérni, hogy emiatt jobban ismerik-e a termékeinket vagy a céget. A mai világban létezik a szponzor és a mecénás, mi az utóbbi szerepet töltjük be. Lassan 15 éve Szeged város sportját sok-sok sportágon keresztül támogatjuk. Pályával, pénzzel sokat áldoztunk rá. 12 sportágat szponzoráltunk az eltelt időszakban.

– Nagy szerelem volt a tenisz is. Az is maradt?

– Utánpótlásunk nagyon jó, remek játékosok sportolnak a Gellért SE-ben. Most kell megnézni, hogy milyen egy teniszverseny, több száz gyerek szerepel nálunk a vidékbajnokságon. Jó érzés ezt látni, és az is jó, hogy áldozhatok a sportágra. Mindig is az volt az elvem, hogy aki megteheti, annak adni is kell.

– A szerződésük még egy idényig szól a Szedeákkal. Meghosszabbítják a megállapodást?

– Valóban 2013-ig van szerződésünk. Reménykedünk, hogy úgy döntünk: továbbra is támogatjuk a csapatot. Bízom a jó idényben, és abban, hogy Szegeden átlagban a legtöbb látogatót vonzza majd a kosárlabda a sportcsarnokba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 ország fallabdázói versengenek a hétvégén Szegeden

Rangos fallabdaversenynek ad otthont a szegedi Squash Club Szabadidőközpont, amelyben péntektől… Tovább olvasom