Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

NB III-as tervek

A labdarúgó NB III Alföld csoport küzdelmei három és fél hónap után a hétvégétől folytatódnak. A mezőny négy Csongrád megyei résztvevőjétől a téli változásokról, valamint a bajnoki tervek felől érdeklődtünk.
Tisza Volán SC (3.)

A szegedi alakulatnál nagy volt a jövés-menés. Az élvonalbeli Diósgyőrbe igazolt Kazuo Homma, Szélpál Tamás és Vida Gergő, az NB II-es BKV Előrébe távozott Bubori Kornél, Radnai György pedig Debrecenbe költözött. Az érkezési lista ennél szerényebb: Dongó Dénes kapus a Szőregből, Mészáros Zoltán a HFC-ből, Bárdosi Norbert pedig a Csongrádból került a Volánba.
– A felkészülés alatt heti hatszor edzettünk, emellett tizenkét felkészülési találkozót vívtunk – nyilatkozta Protity Sándor edző. – Bennünket nem számítva a mezőny élcsapatai közül mindenki erősödött, de ettől függetlenül nem szeretném, ha elherdálnánk az ősszel kivívott respektünket. Az első hatban ott kell maradnunk.

Hódmezővásárhelyi FC (9.)

A vásárhelyiektől hárman távoztak, ugyanennyien jöttek. Pécsek Tibor az Algyőben, Mészáros Zoltán a Tisza Volán SC-ben, Bernát Péter pedig a Békéscsabában folytatja pályafutását. Kis Krisztián a Makó FC-ből, Gonda Miklós a Csongrádból, Flórián Sándor az SZVSE-ből érkezett a HFC-be.
– Amennyiben sikerülne megtartanunk a jelenlegi 9. helyezésünket, azt nem kis bravúrként értékelném – jelentette ki Rostás Károly edző. – A sorsolásunk kedvezőtlenebb, mint ősszel volt, de még ennél is nagyobb érvágás gólzsákunk, Bernát eligazolása.

Algyő (11.)


Munkahelyi elfoglaltsága miatt Gonda Attila az Algyő második csapatában folytatja pályafutását. Rajta kívül más távozója nem volt az együttesnek. A „bevétel" rovat sokkal népesebb: Pécsek Tibor a HFC-ből, Varga Ferenc az Integrál-DAC-ból, Csamangó Tamás a Makó FC-ből, Török Ádám a Tisza Volán SC U19-es csapatából, Sümeghy Balázs az Universitas SE-ből, Tóth Attila osztrák alacsonyabb osztályból, a sérüléséből lábadozó Makra Zsolt pedig a szlovén élvonalból érkezett az Algyőbe.
– Remélem, nemcsak létszámban, minőségben is erősödtünk – bizakodott Tóth Ákos edző. – A tavaszi folytatás eleje nagyon nehéznek ígérkezett, ha abból eredményesen jövünk ki, akkor az évad végén akár a 8. helyre is odaérhetünk.

Csongrádi Tiszapart SE (15.)


A kieső helyen álló gárdából heten távoztak: Kovács Norbert és Szabó Attila Pálmonostorán, Póth László, valamint Kozma János Tömörkényen, Szabó László az UTC-ben, Bárdosi Norbert a Tisza Volán SC-ben, Gonda Miklós pedig a HFC-ben játszik tovább. Mindössze ketten érkeztek: Palásti Attila a Baksból, Szabados Tamás a Kiskunfélegyházi Honvédból igazolt a Csongrádba.
– Borzasztóan nehéz ősz után még nehezebb tavasz vár ránk – jelezte Gál Lajos edző. – A célunk nem túl bonyolult, és könnyen kitalálható: a bennmaradás kiharcolása.

A nyitány megyei párosítása

Szombat: Tisza Volán SC–Kiskunfélegyháza (14.30), vasárnap: Csongrádi Tiszapart SE–REAC II. (14.30), HFC–Algyő (14.30).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kieső helyen álló Tuzsér otthonában játszik a Makó FC

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának hétvégi, 17. fordulójában a kieső helyen álló Tuzsér… Tovább olvasom