Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

Négy izgalmas nap a teke jegyében Újszegeden

Kilencedik alkalommal rendezik meg az újszegedi teke- és bowlingcentrumban mától a WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi teke világranglista-versenyt, amely ezúttal a BB Mentor Kft.-kupáért zajlik majd vasárnap kora délutánig. A viadalra száznegyvenegy sportoló nevezett – ez új rekord.
Nem túlzás, amikor kijelentjük: minden idők legrangosabb férfi tekeversenye startol ma 11 órakor és tart vasárnap körülbelül 15 óráig az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A már kilencedik alkalommal sorra kerülő WNBA- NBC A kategóriás pénzdíjas nemzetközi világranglista-versenyre, amelyen idén a BB Mentor Kft.-kupáért zajlanak a csaták, száznegyvenegy (!) tekés adta le a nevezését
– mondani sem kell, ez rekord.

Az elmúlt év novemberében keltezett világranglista első húsz helyezettjéből kilenc fellép: az első (a vajdasági Zavarkó Vilmos, ő nyerte az elmúlt két szegedi kiírást, klubja a szlovák Podbrezova, a második (a szegedi Kakuk Levente), a harmadik (a szlovák Ivan Cech, Podbrezova), a hatodik (a szintén szegedi Kiss Norbert), a hetedik (a szerb Jovan Csalics, Podbrezova), a tizenhetedik (a szlovák Milan Tomka, Podbrezova), a tizennyolcadik (Karsai László, Szegedi TE), a tizenkilencedik (a szegedi játékos-edző, a szerb Zdenko Pavlics) és a huszadik (a zalaegerszegi Boanta Claudiu) is látogatást tesz az újszegedi tekefellegvárban. A nevezési létszámból adódóan a verseny már ma 11 órakor elrajtol, holnap (a várható zárás valamikor 23.30 körül lesz) és szombaton is még a selejtezők zajlanak, majd vasárnap reggeltől kora délutánig már csak a legjobb tizenhat versenyző lép pályára az egyenes kiesés rendszerű finálénapon, amelyen a végső összecsapást 14 órakor rendezik. A selejtezőben százhúsz vegyest dobnak a tekések, majd vasárnap kétszer harminc vegyes után, illetve ha döntetlen a parti, a három rádobásban dől el a továbbjutó kiléte.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi teke világranglista-versenyt. Fotó: DM/DV
Kilencedik alkalommal rendezik meg a WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi teke világranglista-versenyt.
Fotó: DM/DV

Az eddigi győztesek

A szegedi nemzetközi A kategóriás férfi teke világranglista- verseny történetének eddigi nyolc kiírásában hat győztest köszönthettünk – a szerbiai Zavarkó Vilmos és a szerb Jovan Csalics tudott duplázni eddig.
A sorozat eddigi győztesei, 2002: Jovan Csalics (Podbrezova), 2003: Fekete László (Szeged), 2004: J. Csalics, 2006: Nemes Attila (Zalaegerszeg), 2007: Kovács Gábor (Szeged), 2008: Kiss Norbert (Szeged), 2009: Zavarkó Vilmos (Kunfehértó), 2010: Zavarkó V. (Podbrezova).

A program

9. WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi teke világranglista-verseny a BB Mentor Kft.-kupáért, 

A program, január 13. (csütörtök), az első selejtezőnap, kezdés: 11.05-kor, zárás kb. 22 órakor (39 versenyző). Január 14. (péntek), a második selejtezőnap, kezdés: 9.20-kor, zárás kb. 23.30-kor (!) (52 versenyző). Január 15. (szombat), a harmadik selejtezőnap, kezdés: 8-kor, zárás kb. 22 órakor (50 versenyző). Január 16. (vasárnap), a döntő napja, nyolcaddöntők: 9.30-kor, 10.05-kor, 10.40-kor és 11.15- kor, negyeddöntők: 11.50-kor és 12.25-kor, elődöntők: 13 órakor, döntő: 14 órakor (tévéfelvétel).
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremfoci: megismételhető a bravúr?

Szombaton 14.30-tól az újszegedi sportcsarnokban rendezik a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság második fordulóját. Tovább olvasom