Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Négy szegedi Racicében a kajak-kenu világkupán

A jövő hét végén a csehországi Racicében rendezik az idei második sík vízi kajakos és kenus világkupát, amelyre az első válogatón túleső férfi kajakos csapat – és egy kenus pár – utazik. Storcz Botond keretében négy szegedi található.
Ígéretéhez híven a magyar sík vízi kajakos és kenus válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond tegnap kihirdette azt a csapatot, amely – miközben ugyanekkor a női kajakosok és kenusok, illetve a férfi kenusok Szegeden válogatóznak – jövő hét végén részt vesz a csehországi Racicében rendezendő idei második sík vízi világkupán. Az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői közül négyen kerültek a keretbe: Hüvös Viktor tanítványai közül Gyökös Lajos és Petrovics Máté ezren két különböző négyesben, Bozsik Gábor ezren egyesben, míg Sík Márton kétszáz méteren párosban utazhat.

A szegedi Bozsik Gábor Racicében megkapja a lehetőséget egyesben. Fotó: Karnok Csaba
A szegedi Bozsik Gábor Racicében megkapja a lehetőséget egyesben.
Fotó: Karnok Csaba

– Ugyan nem válogató a racicei kupa, ám nagy esemény, amelyen megnézhetjük, hol állunk a nemzetközi mezőnyben – mondta Petrovics Kálmán, a szegedi klub igazgatója. – Örülök, hogy mind a négy felnőtt kajakosunk versenyben van a világbajnoki szereplést illetően, annak ellenére, hogy nem nyertek válogatót egyesben és párosban sem.

A magyar csapatot zömében kajakosok alkotják, ám helyet kapott benne egy kenupáros is, amelynek paksi tagjai egyaránt 1972-esek.
Miközben ez a különítmény a világkupán szerepel, addig a többi szakág a szegedi Maty-éren az első válogatót tartja majd.

A magyar vk-keret

A magyar sík vízi kajakos és kenus válogatott Racicébe utazó kerete (kiemelve az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői), 1000 m, K1: Dombvári Bence és BOZSIK GÁBOR; K2: Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos; K4: Dombi Rudolf, Szalai Tamás, GYÖKÖS LAJOS, Boros Gergely, illetve Tóth Dániel, Kulifai Tamás, PETROVICS MÁTÉ, Kugler Attila.
500 m, K1: Hufnágel Tibor és Hadvina Gergely, K2: Gönczy Gábor, Dombvári B.
200 m, K1: Dudás Miklós és Molnár Péter, K2: SÍK MÁRTON, Beé István, illetve Horváth Bence, Szomolányi Máté. C2: Fehér Imre, Viktor Endre.
5000 m, K1: Gere Bálint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kohlrusz duplázott a Relaxo2 körversenyén

Kohlrusz Balázs nyerte a szegedi Relaxo2 Sport- és Szabadidőközpont amatőr squash versenysorozatának… Tovább olvasom