Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Négyen dupláznak

A Szeged-napi rendezvények egyik fontos (sport)eseménye lesz szombat délelőtt a Tisza belvárosi szakaszán tartandó Szeged–Cambridge városok (10.35) és egyetemek (11.35) közti evezősregatta.
Két hírrel kezdjük: az egyik, hogy Szeged testvérvárosának, Cambridge-nek nagyobb létszámú küldöttsége ma délután öt óra körül már Szegeden lesz, a nap későbbi részében elvégzik a hajóbeállításokat is, majd bejárják a pályát. A másik fontos hír, hogy a szervezők (Szeged városa, SZTE, EDF Démász-Szegedi VE) nagyon készülnek. Mind a technikai háttér megteremtéséért, mind a vízi párharc sikeres megvívásáért.

A szombat délelőtt fontos eseménye lesz – amely tökéletesen illeszkedik a Szeged-napi rendezvények sorába – a két városi csapat (10.35), majd a két egyetem (11.35) evezősviadala.

– Az angoloknak hozott kölcsönhajókat már szereljük össze, a versenybírókkal is egyeztettünk, valamint kiderült, hét motorcsónak biztosítja majd a futamokat a Tiszán – mondta Dani Zsolt, az EDF Démász-Szegedi VE edzője, a szegedi hajók felkészítője.

– Ha a víz elöntené a rakpartot, mindez módosíthatja a bírók helyét, ha pedig a rondella is víz alá kerül, akkor a cél az árvízi emlékműhöz közelebb kerül. Így sem kell attól tartani, hogy az eredetileg tervezett 1800 méternél kevesebb lesz a táv, mert bár méterben ennyit húznak a fiúk, a sodrás miatt olyan, mintha állóvízen körülbelül 2300 métert lapátolnának. A Maty-éren például hat perc alatt teljesíti a nyolcas a távot, a Tiszán azonban ez már 7 perc 15 másodperc.

A szakember elmondta, a szegedi nemzetközi verseny óta, azaz három hete készülnek a viadalra, ebben pedig benne volt a kiválasztás is. A városi és az egyetemi nyolcasban lesznek átfedések: Pozsár Bence, Radics Bence, Kitka Gergely és Lele Máté mindkét futamban hajóba ül (ahogy Dani megjegyezte: összeszokottak, így ők diktálnak majd), a városi hajó a dr. Haller Ákos, Matyasovszki Dániel, Hegyközi Ferenc, Tari János, míg az egyetemi hajó a Molnár Dániel, Csatlós Máté, Fehér Szabolcs, Valkai István kvartettel egészül ki. Érdekesség, hogy valamennyien az EDF Démász-Szegedi VE versenyzői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói győzelem a vásárhelyi versenyen

Egy nemzetközi mester és öt FIDE-mester is ott volt a mezőnyben a Hódmezővásárhelyen 15. alkalommal… Tovább olvasom