Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Négyes Natasa nélkül

Budapest - Tegnap a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi ülése után kiderült, az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Douchev-Janics Natasa nem került az olimpián induló négyesbe, így két számra (K1 200 és K2 500 méter) koncentrálhat.
Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina felállásban indul el a női kajak négyes a londoni olimpián – árulta el tegnap Csipes Ferenc. Hogy miért ő, és miért nem a szövetségi kapitány, Storcz Botond közölte ország-világgal ezt a hírt? A választ nem tudjuk, csak gyanítjuk: az egykori olimpiai és nyolcszoros világbajnok kajakos a fenti négyből három versenyzőnek (Szabó G., Kozák, Kovács K.) edzője – az USA-ból hazatérő Fazekas-Zur győri színekben vett részt a válogatókon –, így ő készíti fel a kvartettet az olimpiára.

Londonban két-két szám jut a honvédos Kozáknak és Kovácsnak, valamint a szegedi Douchev-Janicsnak – azaz mindenki elégedett lehet. Ám mindez csak papíron igaz, mert a szegedi klub igazgatója, Petrovics Kálmán ezúttal sem rejtette el – egyébként jogosnak tűnő – ellenvéleményét.

Két számban indul Londonban Natasa. Fotó: Schmidt Andrea
Két számban indul Londonban Natasa.
Fotó: Schmidt Andrea

– Egy olyan négyesről van szó, amelyben hárman jól ismerik egymást, ültek is egy olimpiai második négyesben, de Fazekas-Zur új tag. Az Európa-bajnokság olyan tesztverseny lesz, amelyen lehet látni, mit tud ez a csapat, majd utána esetleg változhat az összeállítás, hogy a lehető legerősebb menjen Londonba. Ehelyett kihirdették már olimpiai csapatként. Elgondolkodtató, hogy a két válogatón két számban három győzelmet arató, háromszoros olimpiai bajnok Dou-
chev-Janics, aki a leggyorsabb kajakos itthon, neve fel sem merült a kvartett kihirdetésekor. Más kérdés, hogy az a két szám, amelyben indul Londonban, éppen elég feladatot ad majd Natasának a felkészülés alatt. Nagyon örülök, hogy Natasa szülés után teljes mértékben visszatért a világ élmezőnyébe, köszönhetően annak az összefogásnak, amely a két edző munkáját, Szeged város és a támogatók hozzáállását minősíti – mondta Petrovics.

– Ha nincs szükség a tudásomra a négyesben, akkor csinálom tovább a dolgomat, és készülök a kétszáz egyesre, valamint az ötszáz párosra – kommentálta a történteket tegnap Douchev-Janics Natasa.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai első kenusa, Vajda
Attila még pénteken kifakadt – a hangnemmel nem értünk egyet, ám az tény, nem mindenben biztosítottak neki ideális felkészülést – és neheztelt Storczra, a férfi négyes körüli viták után pedig itt az újabb, ezúttal a női kvartettet érintő problémahalmaz. Storcz döntései sorra elhibázottnak tűnnek, kérdés: vajon az eredmények igazolják-e majd őt?

Olvasóink írták

 • 2. Szurkoló 2012. június 19. 13:21
  „Natasa: hihetetlen, hogy ily módon történt a négyes összerakása. De őt legalább kárpótolja a két másik száma.

  Vajda Attila: évek óta toronymagasan a magyar mezőny fölött áll, tényleg hagyhatták volna nyugodtan készülni, nem kellett volna végigrodeóztatni a válogatókon.

  Az egész Szövetséggel az a legfőbb gond, hogy senkinek sincs semmilyen felelőssége (sem anyagi, legkevésbé erkölcsi). Szakmai indokokkal sok mindent ki lehet magyarázni, pláne a sportot kívülről szemlélő tömegnek. De így is lesz arany kajak-kenuban, ha minden összejön, akár több is, plusz még 1-2 érem, azaz megint a mennybe fog menni a vezetőség és majd verhetik a mellüket, hogy "na ugye, hogy igazunk volt?".
  Pedig nem, nincs igazuk!
  Sok értékes versenyző feje a porba hull: teljesítették a kiírt feltételeket, a vezetőség mégsem engedte, hogy megméressék magukat. Nem a legjobb csapat megy ki! Nem ez a nemzetérdek!
  És nem, Esovaro, ez itt nem a "vezető nem dönthet mindenki kedve szerint" tényállás, hanem a "háttérben mutyizok, sunyizok és kedvezek annak, aki felé fúj a szél, az meg, hogy a többi versenyzővel mi lesz, nem érdekel".
  Végtelenül vastag a képükön a bőr, felháborító, amit és ahogy művelnek. Persze a nagy tömeg ebből mit sem érzékel. Dehát a cirkusz megy tovább, ugye.”
 • 1. Esovaro 2012. június 19. 11:37
  „Nincs olyan,hogy egy vezeti mindenki kedvere dontson. Vajda es Natasa elertek eddig mindent ami besoporheto,ha egy egy szambol kimaradnak ,lehet hogy faj nekik,de masok is vannak abban a keretben”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gémes és a csapat a dobogón

Szegedi versenyzők is részt vettek a II. korcsoportos hárompróba diákolimpia Tatán megrendezett… Tovább olvasom