Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Nem hívhatjuk főpróbának

Pick Szeged–Békés 30–18 (15-8)
NB I-es férfi mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Pick Szeged–Békés 30–18 (15-8)
NB I-es férfi mérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Pick Szeged: Szente – Bendó 2, Herbert 2, Perunicsics 2, Mezei 3, LENDVAY 4, Vadkerti 1. Csere: Puljezevics (kapus), BAKOS 4, KRIVOKAPICS 4 (1), Andjelkovics 3, Matics 1, Berta 2, Valaczkai 2. Edző: Kovács Péter.
Békés: SZABÓ – Gilán, Oláh 4 (1), Zelics 3, Kocsis 1, Nagy, VARGA 7 (3). Csere: Ardelean (kapus), Czina 2, Kopcsák, Basarics, Szatmári 1. Edző: Szőke István.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.

Andjelkovics küzdött, de nem játszott jól. Fotó: Gyenes Kálmán
Ünneppel kezdődött a hétközi bajnoki mérkőzés: Süli Róbert, lapunk rovatvezetője átadta a Zaporizzsje ellen hétméterest védő Puljezevicsnek a pezsgőt.

– Ezt a kötelezőt is letudjuk, s aztán már esetleg nyerünk is, hiszen eddig valamennyi naggyal, a Veszprémmel, a Dunaferrel, a PLER-rel, sőt a Tatabányával is játszottunk – jegyezte meg szinte mentegetőzve Benkő Árpád, a Békés szakosztályvezetője.

A mérkőzés eleje azonban bebizonyította, nincs szégyenkeznivalójuk, hiszen a volt szegedi átlövő, Oláh vezérletével egészen a 13. percig vezettek, sőt háromgólos (2–5) előnyük is volt. Ebben sajnos jó statisztaszerepet játszottak a szegediek, akik bosszantó hibák sorozatát követték el. A közönség feltűnően csendesen szemlélte kedvencei kínlódását, se dobolás, se biztatás nem volt. A B közép helyén pedig mindössze hárman árválkodtak. Aztán volt a Picknek egy jó tíz perce, s máris jókora távolságba került a két csapat. Egészen a második büntetője kihagyásáig úgy tűnt, hogy Krivokapics átmentette jó góllövő formáját, de ő is megelégedett azzal, hogy harminc perc alatt Oláhval együtt 4–4 találatig jutott.

A második félidőben nem történt különösebben semmi, hacsak az nem, hogy Bakos a beállítását három lövésből szerzett három góljával hálálta meg. A közönség pedig megtapsolta a pályára lépő ifjúsági korú Valaczkai Attilát. Puljezevicsnek védés közben meghúzódott a válla, s már nem is tudott visszaállni. A Picknek hol tíz gól volt az előnye, hol felengedte a Békést hét köztére. Az utolsó percekben pedig Szentének húzódott meg a térde.

Kovács Péter: – Próbáltam a csapat erejével spórolni, s azoknak adtam játéklehetőséget a két BL-mérkőzésünk között, akik kevesebb időt töltenek a pályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Zsigáék: a teniszcsalád

A szegedi Zsiga családban mindenki teniszezik. Zsiga László, az édesapa országos bajnok volt, míg az… Tovább olvasom