Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Nem indul a Mediteam Szeged a jövő évi bajnokságban?

Alább közöljük változtatás nélkül a Mediteam Zrt. által kiadott sajtóközleményt, ami alapján úgy tűnik: egy korábbi tartozás miatt nem tud indulni a 2011-2012-es nemzetközi kupasorozatban és a hazai bajnokságban a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata.
"A Mediteam Zrt. a szegedi női kosárlabda csapatnak a ‘névadó szponzori’ szerződésben vállalt kötelezettségeit teljesítette, sőt időarányosan közel 30%-al túlteljesítette.

Büszkék vagyunk arra, hogy 2011. január 5-től kezdődően az első osztályos szegedi női kosárlabda csapat segítségünkkel tudta befejezni a bajnokságot és került a dobogó közvetlen közelébe.

Teljes erőnkkel azon voltunk, hogy a csapat jövőjét is megalapozzuk, ezért személyesen és írásban is tárgyalásokat kezdeményeztünk az országos szövetséggel, és a létrehozott új gazdasági társaságra alapozva kerestük a lehetőséget a Szeviép Szeged Női Kosárlabda Kft. ügyeinek lezárására. A létrejött szerződés-tervezetünket e-mailben a szövetség jóváhagyta és 2011. június 9-re ígérték az elnökségi döntést.

Ezek után kezdtük meg a tárgyalásokat az edzővel és a játékosokkal. A csapat csodálatosan összeállt és lelkesen várta a jövőt. Visszajött volna Fűrész Emő, Németh Betti, Tóth Cili, de négy új fiatal magyar játékos is szóban 'igent' mondott, és egy fő kivételével maradt volna a régi csapat.
A szerződéseket kizárólag szabályosan kívántuk megkötni, átlátható, stabil költségvetést készítettünk és kiemelten kívántunk foglalkozni az utánpótlással is.

Terveink között szerepelt egy szegedi sportegészségügyi és sportfejlesztési klaszter létrehozása, mellyel kapcsolatban több szegedi sportegyesülettel is felvettük a kapcsolatot.

Az előző jogviszonyok lezárásánál 2011. június 1-jén derült ki, hogy a jogokkal jelenleg is rendelkező Szeviép Szeged Női Kosárlabda Kft.-nek van egy hatályban lévő FIBA (Nemzetközi Kosárlabda Szövetség) büntetése, mely egy volt szegedi játékos felé fennálló tartozás okán született.

A büntetés jelentős pénzösszegről szól, melyet a Szeviép Kft. nem tudott kifizetni, az új Kft. költségvetését pedig teljes egészében felborította volna. Ennek ellenére tárgyalásokat kezdeményeztünk a játékossal a tartozás átvállalására, és bár elfogadtuk az összeg nagyságát, a kifizetés ütemezésben nem tudtunk megegyezni. Így a hatályban maradó FIBA határozat megakadályozza az Európa Kupában kiharcolt indulást, valamint a Magyar Bajnokságban az új gazdasági társaság nevezését, és így a csapat indulását a 2011-2012-es szezonban.

Jelenleg nincs jogom szerződés aláírására, mert nincs elnökségi döntés a kezemben. Azonban van egy hatályos FIBA határozat a Szeviép Kft.-vel szemben, mely blokkolja a Mediteam Szeged Női Kosárlabda Kft. további munkáját.

Szerettünk volna egy szerethető, profi, szabályosan működő szegedi női kosárlabda csapatot szervezni és ehhez sok lelkes partnert is találtunk, de ez a terv, CSAK terv maradt. Senkit nem hibáztatunk, magunkat sem, mert mindent megpróbáltunk és tenni akartunk.

Nem sikerült."

Szeged, 2011. június 15.

Dr. Nagy Z. Zsolt vezérigazgató,
Mediteam Zrt.

Olvasóink írták

 • 4. H.N. 2011. június 17. 08:42
  „Ezt is köszönjük Pistrui Laci bácsi...”
 • 3. bpityu 2011. június 16. 19:45
  „EGY: Szerintem, ha valakit érdekel a csapat, az annyit igazán megtehetne, hogy kijár a meccsekre, így támogatva a csapatot a jegyéért adott pénzzel.
  KETTŐ: A szegedieket láthatóan nem érdekli sem a női kézilabda, sem a férfi vizilabda, sem a foci. Ezekre a csapatokra több százmilliót költenek a szponzorok évente. Ha ezt az összeget a saját dolgozóikra költenék, azzal nagyobb örömet szerezne pár száz családnak.”
 • 2. W666W 2011. június 16. 19:42
  „Nem mindegy mennyi ???? Nincs kifizetve és aki meg tartozik azt "elnyelte" a föld és a jelek szerint mindenki ez miatt "szív" :(((((
  Fel kéne koncolni az össze silyen felelötlen sportvezetöt vagy pedig Őket is 10-12 évre lecsukni”
 • 1. rabatamas 2011. június 16. 17:04
  „NEM EGY !! KETTŐ volt játékossal szemben van több mint EGY ÉVES TARTOZÁS !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódmezõvásárhely a búvárúszó-vb lázában

Hódmezõvásárhely izgalommal készül a július 30-án kezdõdõ búvárúszó világbajnokságra.… Tovább olvasom