Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Nem jött haza üres kézzel

Vízilabda, Szeged - A Szeged Betonnal 2009-ben még játékosként LEN-kupa- győzelmet ünneplő Molnár Péter négyévnyi kuvaiti légióskodás és egyesztendőnyi bajai kitérő után edzőként tért vissza korábbi sikerei helyszínére. A Herceg becenéven ismert szakember
a Szegedi Vízipóló Suli ifjúsági csapatát edzi, ahová több korábbi tanítványát is elcsábította.
Egy óriási görögdinnyével a kezében betoppan a Herceg. Ez a kép fogadott minket szerda délelőtt az újszegedi sportuszoda bejáratánál, hiszen a Herceg becenevű, LEN- kupa-győztes vízilabdázó, Molnár Péter az ifjúságiak edzésére érkezett. Méghozzá dolgozni, ugyanis a Szegedi Vízipóló Suli vezetősége négy év kuvaiti légióskodás és egy esztendő bajai kitérő után hazahívta a játékos- pályafutását 2009-ben a Szeged Betonnál lezáró edzőt.

– Nemcsak a városba, de a vízbe is visszacsábított Szabó Zoltán (az SZVPS szakmai igazgatója – a szerk.), vele játszottam az OB II-ben, ekkor érdeklődött, hogy hol képzelem el a jövőmet, és bár nem azonnal, de elfogadtam az állásajánlatát – árulta el Molnár Péter.

A szakember nehéz szívvel hagyta ott Baját, ugyanis miután kalandos és titokzatos körülmények között hazatért Kuvaitból, izgalmas feladatot kapott: gyakorlatilag a semmiből kellett az utánpótlást felemelnie.

– Gyerekek voltak, csak tréner nem. Olyan fiatalokkal dolgoztam, akiket sosem edzett senki, mindössze lejártak labdázni. Nem tudták, hogy mi a fegyelem, így megszenvedtem a feladattal, de megérte. A bajnoki csoportunkban második helyet szereztünk, az ezüstéremre pedig hihetetlenül büszkék voltak a fiúk – mesélte az edző, akinek bajai munkájából az SZVPS is profitál.

Isszák a szavait a fiatalok. Molnár Péter (jobbra) viszatért korábbi sikerei helszínére, edzőként segíti a szegedi vízilabda-utánpótlást. Fotó: Karnok Csaba
Isszák a szavait a fiatalok. Molnár Péter (jobbra) visszatért korábbi sikerei helyszínére, edzőként segíti a szegedi vízilabda-utánpótlást.
Fotó: Karnok Csaba

– Két gyerek azt mondta, hogy komolyabb szinten űzné a sportágat, így Szegedre invitáltam őket, már itt edzenek, és kollégiumban élnek. Emellett egy harmadik kiszemeltem is van, óriásbébiként szoktam emlegetni. Egy 13 éves srác, aki akkora, mint én, és nemcsak Baján emelkedett ki a többiek közül, de itt is ez lenne a helyzet. Remek center vagy bekk lehetne belőle, úgy tűnik, ő is érkezik hozzánk.
Kuvaitban is főként az utánpótlással foglalkozott, első évében még a felnőttekkel nyert bajnoki címet, de utána a gyerekek képzéséért volt felelős.

– Felemás érzésekkel hagytam ott az országot, de azért az döntő tényező volt, hogy nem akartam tovább az interneten keresztül kommunikálni a családommal. Most jól érzem magam Szegeden, ahol a vízilabda hosszú távú sikere garantált, ha az SZVPS folytatja azt a munkát, amit most is végez. Innen kikerülő fiatalok kapnak lehetőséget az OB I-ben, ez pedig óriási motiváció a gyerekek számára – fejezte be a beszélgetést Molnár Péter, akinek tanítványai a futó- és medencés edzés után megérdemelten majszolták az óriásdinnyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportoljon a nemzet!

Szeptember 7-én indul az az országosra tervezett, egyelőre még csak a dél-alföldi régiót érintő, szegedi központú mozgalom, amely a Sportol a nemzet nevet viseli – tudtuk meg szerdán a Squash Club és Szabadidőközpontban megtartott sajtótájékoztatón. Tovább olvasom