Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Nem kötelező a H1N1-oltás a megyei élcsapatoknál

Senkinek sem kötelező: a megyei élcsapatok játékosai maguk dönthetnek arról, beadatják-e a H1N1 elleni védőoltást.
Szinte minden első osztályú megyei együttesben akad olyan, aki már beadatta a H1N1 elleni védőoltást, ám a csapatok vezetői egyik esetben sem kötelezték játékosaikat a vakcinára.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál a múlt hét pénteken volt alkalom az oltásra. – Jól meg kellett választanunk az időpontot, mivel a szer következményeként néhány napig mellékhatások jelentkezhetnek, és volt olyan játékos, akinél ezek elő is jöttek, így nem kockáztathattuk, hogy a fontos meccsek előtt kerüljön sor az oltásra – fogalmazott dr. Szabó István, a csapat orvosa, aki igyekezett minden kézilabdást rábeszélni a védőoltásra.

A Pick játékosai közül – bár küzdöttek hagyományos influenzával – senki sem fertőződött meg a veszélyes vírussal, sőt, a megyében sem volt még olyan sportoló, akinek a szervezetében kimutatták volna a H1N1-et.

– Éppen az oltásról jövök – mondta kérdésünkre Mucsi Tamás, az ASA-Consolis-HNKC ügyvezetője. Elárulta, a csapattagoknak nem kötelező a védekezés.

– Mindenki maga döntheti el, beadatja-e az oltást, bár az igaz, hogy a klub javasolja ezt a játékosoknak – fogalmazott. Hozzátette: a HNKC szerencsés, mivel idén még szinte semmilyen betegség nem jelentkezett a játékosokon.

A Pick orvosa, Szabó István (jobbra) nemcsak a pályán, azon kívül is ügyel játékosai egészségére. Fotó: Schmidt Andrea
A Pick orvosa, Szabó István (jobbra) nemcsak a pályán, azon kívül is ügyel játékosai egészségére.
Fotó: Schmidt Andrea

Pechesebb volt a Szeged Beton vízilabdacsapata, amelyben a szerdai, Vojvodina elleni Interliga-meccsen többen is egy vírus miatt kényszerültek a partra.

– Fontos tisztáznunk, senki sem a H1N1-et kapta el, Kásás mester, Kuncz, Török, Varga és Ágner is a hagyományos influenza miatt hagyta ki az összecsapást – fogalmazott Juhász György, a csapat technikai igazgatója.

A Betonnál is hasonló gondok akadtak, mint a Picknél, a csapat sűrű programja és meccsei miatt nem sok lehetőség volt az oltásra, és a betegeknek amúgy sem lehet azt beadni, így még nem minden vízipólós kapta meg az injekciót.

A Szeviép-Szeged kosárlabdázói is maguk dönthettek a sorsukról, bár mivel az Euroliga-sorozat miatt az utóbbi hetekben rengeteget utaztak, a csapat ajánlotta az oltás beadatását a játékosoknak, akik közül többen éltek is a lehetőséggel – tudtuk meg Domokos Mihály ügyvezető igazgatótól.

A szentesi hölgyeknél is hasonló a helyzet. Az aranyéremért harcoló vízilabdacsapat a bajnokságban nagyobb időközönként játssza meccseit, így szinte minden tagja megkaphatta már az oltást – fogalmazott Sóti Lajos, a Hungerit MetalCom-Szentes technikai vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgász-közgyűlések

A Szőke Tisza Horgászegyesület vasárnap 8 órakor tartja éves rendes közgyűlését a volt 624-es… Tovább olvasom