Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Nem levezetni érkezett a Betonba

Rutinos, sok nagy csatát megélt, azokban edződött bekket igazolt a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. Az egykori 114-szeres válogatott, Monostori Attila a Ferencváros együtteséből érkezett Gyöngyösi András alakulatába.
Fotó: Segesvári Csaba
Azt mondják róla, elnyűhetetlen, fáradhatatlan, remekül bekkelő, átlövésgóljaival még a támadójátékot is segíteni képes pólós. Pedig már nem tartozik a fiatal tehetségek közé, januárban ünnepelte 35. születésnapját.

– Úgy gondolom, nem az számít, hogy ki hány éves, hanem, hogy milyen teljesítményre képes – nyilatkozta Monostori Attila. – Még véletlenül sem levezetni érkeztem a Szegedbe, egy ilyen kaliberű csapatban ezt nem is lehet elképzelni. Ha ez lenne a célom, akkor nem a Betonnak, hanem az OSC-nek írok alá. Még mindig motivál a siker, márpedig új együttesem tagjaival sok örömben lehet együtt részünk. A bajnokságban, az MK-ban és a LEN-kupában is ott lehetünk a legjobb négy között. Az OB I-ben kötelező, a Magyar Kupában elvárt, viszont a nemzetközi porondon sok függ a sorsolástól. Mindezekre akkor lehet reális esélyünk, ha igazi csapatként játszunk, ha nem lesz széthúzás közöttünk.

Új társainak többségével mint ellenfél találkozott a vízben, de azért akad közelebbi ismerőse is az együttesből.
– Edzőmmel, Gyöngyösi Andrissal és Tóth Lacival a felnőtt nemzeti gárdában szerepeltem együtt, míg Molnár Petivel az utánpótlás-válogatottban. Egyébként két évvel ezelőtt már majdnem csapattársak lettünk. Megkeresett a Beton, de akkor még nem sikerült megállapodnunk, most viszont már közel voltak az álláspontok, végül egymás tenyerébe csaptunk.

Monostori az FTC-ből érkezett a Szegedbe. Abból a csapatból, amelyik anyagilag jószerével lenullázta magát.
– A Fradiban fogalma sincs senkinek, hogy mit hoz a jövő. Az elmúlt évadban mindössze négyhavi járandóságunkat kaptuk meg. Betyárbecsületből mégis végigcsináltuk, befejeztük a bajnokságot. A hatodik helynél jóval több volt bennünk, de mentálisan nagyon megviselt mindenkit a pénz hiánya. A csapatból többen megalázó helyzetbe kerültek, kölcsön kellett kérniük. Szerencsére én nem tartoztam közéjük, a hosszú pályafutásom alatt félrerakott tartalékból éltem. Szívesen lemondtam volna erről...

A bekk családja nélkül érkezett Szegedre, a sportuszoda mögötti garzonba vackolta be magát.
– Feleségem a három gyerekkel Pesten maradt. Dóra lányom 16, Bernadett 9, Balázs fiam pedig 12 éves. Két éve jöttünk haza Olaszországból, beilleszkedtek az iskolába, nem akartam újból „feldúlni" az életüket. Természetesen nagyon hiányoznak, a hétvégeken száguldok hozzájuk.


Pályafutás

Monostori Attila 1971. január 28-án született. Nevelő egyesületében, a Tungsramban 1995-ig pólózott, majd ezt követően egy évadon át a Kordaxot erősítette. Innen a BVSC-be vezetett az útja, a vasutasokat három idényen át szolgálta. Az olaszországi légióskodást a Pro Reccóban kezdte, a Bolognában folytatta, majd a Savonában fejezte be. 2004-ben hazatért, megint a BVSC sapkáját húzta a fejére, hogy aztán egy év eltelte után felcserélje azt a Fradiéra. A jelentkező súlyos anyagi problémák miatt nem volt maradása az FTC-nél, idén májusban két évadra a Szeged Beton VE-be igazolt. A válogatottban 114-szer szerepelt, tagja volt az 1993-ban és '95-ben Eb-ezüstérmes nemzeti csapatnak, az 1995-ben Világkupát nyert együttesnek, valamint a '96-os atlantai olimpián negyedik helyen végzett gárdának. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A LEN család nagyon boldog

A magyar úszócsapat két aranyat, egy ezüstöt és négy bronzot szerzett a sportág Budapesten rendezett… Tovább olvasom