Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Nem sikerült, nyert a Fradi

A férfi vízilabda OB I elődöntőjéért zajló rájátszás második mérkőzésén a Tiszavirág Szeged Diapolo 10-8-as vereséget szenvedett a Ferencvárostól, így a Fradi jutott a bajnoki elődöntőbe.
Tiszavirág Szeged Diapolo-Ferencváros 8-10 (1-3, 0-2, 3-2, 4-3) 
E.ON OB I, negyeddöntő, második mérkőzés, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezeti: Petik András, Molnár Péter.
Tiszavirág Szeged Diapolo: Meixner - Kunac 1, Kiss 2, Seman 1, Varga II. Zs. 2, Manhercz Á., Manhercz K. 1. Csere: Sánta, Palotás, Chilkó, Török A. Zsigri. Vezetőedző: Varga Péter.
Ferencváros: Gárdonyi - Roach 1, Nyéki 1, Avramovics, Regős 2, Jansik Sz. 1, Marnnitz 1. Csere: Kolozsi 1, Katonás, Csapó 2, Ernyey 1. Vezetőedző: Varga Zsolt. 
IV. negyed:
8. perc: Újabb hazai előny. Kiss Csaba a felsőbe, 7-9. Ernyey ziccerben, 7-10. Manhercz Ádám gólja zárja a meccset, a Fradi jut az elődöntőbe. 
7. perc: Szegedi előny, Varga II. Zs fölé. Itt lett vége... 
6. perc: Kimarad az előny, de Varga II. Zsolt összeszedi, bevágja, 6-8. Fradi ötös, Nyéki, 6-9. 
5. perc: Regős távolról, Meixner mellé nyúl, 5-8. Jansikot küldik ki. 
4. perc: Sajnos a másik oldalt a Fradi is ezt teszi. Meixner véd nagyot. Kiállítás itt, kiállítás ott, támadhat viszont a Szeged. Bolkkolnak a vendégek. 
3. perc: A Szegedé a labda, leveszítik, Chilkót kiállítják. Időt kér az FTC. Kivédekezte a Szeged. 
2. perc: Fárad a Fradi. Előny, ötméteres, Manhercz Kriitán ütötték meg, ezért. Kiss Csaba, bevágja, 5-7. Micsoda meccs lett!
1. perc: Hiába hozza el Manhercz Krisztián, elveszik a Szegedtől a labdát. Jansik ejt, kapufa, majd Meixner véd. Marad a Fradinál a labda. 

III. negyed:
8. perc: Meixner véd, Seman eltüntetik, nincs büntető...
7. perc: Fradi előny, kapufa. Hazai ötméteres, Manhercz Kirszitán, Gárdonyi véd... Ilyen nincs!
6. perc: Elveszik a labdát a Fraditól. Újabb hazai előny. Kell a gól. Időt is kér Varga Péter vezetőedző. Seman behúzza, 4-7. 
5. perc: Küzd, hajt a Szeged. Kunac húzza be, 3-7. 
4. perc: Labdát szerzett a Szeged, Manhercz Krisztián, blokk, majd előnyben a vendégek. Ők nem hibáznak, Csapó, 2-7. 
4. perc: Jó védekezés, hazai előny. Megtört az átok. Manhercz Krisztián, 2-6. 
3. perc: Manhercz Ádám lő, mellé. 
2. perc: Az FTC ötmétereshez jut, Marnitz, 1-6. Ez elúszik... Elveszíti a labdát a Szeged. Sántát kiállítják, időt kér a Fradi. Végre egy jó szegedi védekezés. 
1. perc: A Fradi hozza el alabdát, majd szegedi előny, Kiss kapufa. 
8. perc: Szegedi előnnyel zárul a negyed, a kaput sem találjuk el. 
7. perc: Elveszik a Szegedtől a labdát. Zsigri szerzett labdát. 
6. perc: Sánta harcol ki előnyt, ez is kimarad. Varga II. Zsolt lövését blokkoljá. Törököt állítják ki. Jansik, ők nem hibáznak, 1-5. 
5. perc: Labdaszerzés, majd újabb eladatott labda. Így nem lehet nyerni!
4. perc: Meixner remek védése. Időt kér a Szeged. Szegedi előny. Kettős előny, eladja a labdát a Szeged. 
3. perc: Fradi előny. Könyörtelenek, Csapó vágja be, 1-4. Kunac lő, oldalháló.
2. perc: Újabb előny, Chilkó, kapufa. Szegedi labdaszerzés, majd eladott labda. 
1. perc: Szegedi előnnyel indul a második negyed, kimarad. 

I. negyed:
8. perc: Előnyben a Fradi, Kolozsi kapufa. Kiss lő, Gárdonyi véd. 
7. perc: Kiss úszott meg, Meixner nem vette észre. Kunacot blokkolják. 
6. perc: Kiss Csaba harcol ki kiállítást, időt kér a Szeged. Seman a kapufát találja el. 
5. perc: Lejár a kiállítás, Regős vágja be, 1-2. Ninc szabálytalanság, jöhet az FTC. Kolozsi Marcell, 1-3. 
4. perc: Elveszik a Szegedtől a labdát. Hazai kiállítás, Varga II. Zs.
3. perc: Az első előny, Varga II. Zsolt váltja gólra, 1-0. Jön a válasz, Roach, 1-1.
2. perc: Kimarad mindkét oldalt egy-egy helyzet.
1 perc: Konrád Ferenc olimpiai bajnok vízilabdázóra, és Ambrus Tamás válogatott vízilabdázóra emlékeztek a csapatok. A Szegedé az első támadás, kimarad. Jó védekezés, lejár a Fradi támadóideje. 
18.12: A lelátón ott van Nagy Péter is, aki hazatért a súlyemelő Európa-bajnokságról, ahol hatodik lett. Nagy taps köszöntötte az olimpikont, akit köszöntött a helyi bemondó. 

18.10: Mindenki harcra készen a hazai oldalon, teljes a keret. 

17.55: Üdvözlünk mindenki az újszegedi sportuszodából. Javában melegítenek a csapatok, 18.15-kor kezdünk!

10–9, 8–8, 10–9. Az eredménysor önmagáért beszél, és egy fontos dologról árulkodik: két azonos képességű csapat párharcát igazolja.

A férfi vízilabda OB I alapszakaszában, majd az elődöntőért zajló rájátszásban az FTC és a Tiszavirág Szeged Diapolo háromszor találkozott egymással, és a két együttes a fenti eredményeket produkálta. A két győztes meccs egyaránt az FTC-hez fűződik, azaz ebben a bajnokságban még nem sikerült a szegedieknek legyőzniük a fővárosi zöld-fehéreket. Erre mondják: majd most!

– Talán kritikus helyzetekben többet hibáztunk, de azt gondolom, hogy ugyanúgy van sanszunk nyerni, mint az eddigi három mérkőzésen bármikor. Az elődöntőért lejátszott első mérkőzésen, Budapesten végig futottunk az eredmény után, és ez sok energiát felemésztett. Most szeretnénk mi irányítani, hogy a vendégeknek kelljen kapaszkodniuk. A Fradi nagyon hasonló felépítésű csapat, mint a miénk: vannak rutinos vízilabdásai, mint például Nyéki, Paján, Regős, illetve tehetséges fiatalok is a keretben, ilyen Jansik vagy Marnitz – mondta a Tiszavirág Szeged Diapolo vezetőedzője, Varga Péter.

Arra van az elődöntő! Varga Péter szavai után Kiss Csabáék (balról) ugrásra készen várják a Fradi elleni mai meccset. Fotó: Karnok Csaba
Arra van az elődöntő! Varga Péter szavai után Kiss Csabáék (balról) ugrásra készen várják a Fradi elleni mai meccset. Fotó: Karnok Csaba

Az elődöntőért zajló párharcban tehát 1:0-ra vezetnek a fővárosi zöld-fehérek, ám az újszegedi sportuszodában ma 18.15-kor kezdődő második találkozón csakis az egyenlítés jöhet szóba, amely előtt nem változtatott a csapat felkészülésén a szegedi stáb.

– Elméletileg 25-én van a harmadik mérkőzés, de ezen módosíthat a tévéközvetítés. Kettőt edzettünk tegnap is, de ezen nem volt okom változtatni, mert bevált a metódus – mondta Varga Péter.

Bár erre gondolni sem merünk, nézzük meg röviden, más eredmény esetén mi a forgatókönyv. Ha a mai találkozó négyszer nyolc perc után döntetlenre áll, azonnal ötméteresek következnek: először öt-öt, majd ha így sem dőlt még el, ameddig az egyik fél hibázik. Ha a Fradi nyer, bejut az elődöntőbe, és az alapszakasz győztesével, a Szolnokkal kerül szembe. De erre készülnek a szegediek is...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégkorong: kazah erőfölény

A tavaly még az élvonalhoz tartozó kazah válogatott 5–0-ra legyőzte tegnap a magyar csapatot a krakkói divízió I/A jégkorong-világbajnokság 2. fordulójában. Tovább olvasom