Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Nem sikerült szépen búcsúznia a HNKC SE-nek

Szépen szerettek volna búcsúzni. Nem sikerült... Pedig minden jól indult, úgy, hogy valóságos kézilabdashow-t láthat a szerény számú publikum a HNKC-től. Nem így lett, és ez egy tanulságos történet. Erre mondják, ha mesélik, nem hiszem el. De láttam.
HNKC SE - Vasas 23-24
NB I-es női kézilabda-mérkőzés, rájátszás az 5–8. helyért. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszki.
HNKC SE: KÖRMÖCZI – Mucsi, Nyikolajenko 5 (1), Wolf 3 (2), Gaál 3, Jenőfi 3, Ancsin 5. Csere: Scholtz (kapus), Sipos, Jókai 3, Fehér 1, Dobó, Bloj. Edző: Buday Ferenc.
Vasas: Triffa – Berta, Steiner 1, Moszkovaja, TOMORI 6, Ábrahám 3, Gorova 2 (1). Csere: Tóthova (kapus), Blaskovits 1, Szilágyi 2, Őri A. 4 (4), Kolos 2, SIMON 3. Edző: Mocsai Lajos.
Kiállítások: 8, ll. 10 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása, 3. perc: 3–0, 9. p.: 7–2, 14. p.: 10–4, 22. p.: 15–5, 27. p.: 16–10, 38. p.: 17–14, 50. p.: 21–20, 52. p.: 21–21, 57. p.: 23–22, 60. p.: 23–24.

Fotó: Gyenes Kálmán
Szépen szerettek volna búcsúzni. Nem sikerült... Pedig minden jól indult, úgy, hogy valóságos kézilabdashow-t láthat a szerény számú publikum a HNKC-től. Nem így lett, és ez egy tanulságos történet. Erre mondják, ha mesélik, nem hiszem el. De láttam.

Jól kezdett a Vásárhely, három perc alatt háromszor talált be Triffa kapujába. A lendület nem tört meg, a 8. percben Jenőfi bombája púpozta a hálót, 6–2 virított az eredményjelzőn. Mocsai Lajos magához rendelte tanítványait, de az időkérés alatt sem sikerült rendezni a sorokat. Az angyalföldiek játéka teljesen szétesett, a házigazdák pedig szebbnél szebb akciók végén tetszés szerint érték el góljaikat, a különbség szinte percről percre nőtt. Az egyik vendégjátékos miközben leült a kispadra meg is jegyezte: „Mi a sz.rt csinálunk?...". A félidő utolsó nyolc percében meglelhették a választ, mert a tízgólos hátrányt (15–5-re vezettek már a kék-sárgák, és eddig csak három akciógólt lőttek a pestiek) a szünetig hatra olvasztották.

Körmöczi „csak" védett

A kapus Körmöczi Beáta lett a hazaiak legjobbja, mert védéseivel, főként a második félidőben, egyedül tartotta versenyben együttesét. Sajnos gólt nem lőtt...

A pihenő után is folytatódott ez a tendencia, a hazaiak nem lelték az elvesztett fonalat. Szerencsére Körmöczi jól védett, így ideig-óráig őrizgetett valamit egyre fogyó előnyéből a Vásárhely. A Vasas Tomori vezérletével – aki szinte mindenhonnan betalált, és bátran vállalkozott is lövésre – egyre közelebb lopózott, 50. perc: 21–20. Ismét egy kis statisztika: a szünetet követően eddig a HNKC, mint kiderül, öt gólt szerzett, és ebből mindössze három született akcióból. Mint az első harminc percben a másik oldalon – kár volt másolni... A pestiek feljavult védekezésével nem tudtak mit kezdeni Wolfék, akik az idő előrehaladtával egyre tanácstalanabbá váltak az akciók során, egyre több hibát vétettek, és az adódó lehetőségek is rendre kimaradtak. A végén már azért izgultunk, legalább a döntetlen meglegyen.
Hiába... Simon az utolsó percben bedobta a Vasas győztes gólját. Vereség. A Vasastól már ötödször.

A találkozó után körben és csendben üldögéltek a parketten a vásárhelyiek. Senkinek sem volt mondanivalója. A szurkolóknak sem, hát azt mégsem skandálhatták, hogy „Szép volt csajok!".

Buday Ferenc: – Az első félidőben jól játszottunk, tíz góllal is vezettünk, a másodikban aztán „elfogyott" a tudomány. A támadásoknál teljesen tanácstalanok voltunk, ziccerek sokaságát hagytuk ki, és ez végül vereséghez vezetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sevcsenko nem játszik bajnokit, de ott lesz a vb-n

Az AC Milan csatára rendbe fog jönni a németországi világbajnokságra a klub szakemberei szerint.… Tovább olvasom