Délmagyar logó

2018. 11. 20. kedd - Jolán 2°C | 8°C Még több cikk.

Nem tervez sportágváltást

A súlyemelők 80. országos bajnokságának Szeged, a Radnóti-csarnok ad otthont. Érdekes színfoltja lesz az eseménynek a Szegedi VSE dobóatlétájának, Márton Anitának az indulása.
Fotó: Schmidt Andrea
Szombaton és vasárnap Szegeden a Radnóti-sportcsarnokban rendezik meg a súlyemelők 80. felnőtt országos bajnokságát. A vetélkedésben részt vesz Márton Anita (a +75 kilós súlycsoportban), a Szegedi VSE dobóatlétája is. Vajon honnan jött az ötlet?

– A Szegedi Lelkesedés SK vezetői kértek fel, hogy induljak, és igent mondtam. Az is motivált, hogy ezzel segíthetek, és egyben törleszthetek az „adósságból", ugyanis az alapozó időszakban ingyen erősíthetek az edzőteremben – mondta Anita, akit a tatai, természetesen atlétikai edzőtáborban értünk utol. Ezt az idénynyitó tábort a Héraklész-program keretében rendezték; a sportolók technikát csiszoltak, felméréseken vettek részt. Az első tétversenyek február végén, március elején a téli dobóbajnokságok lesznek. De gondol Márton Anita a súlyemelő-bajnokságra is?

A részletes program

A 80. súlyemelő-bajnokság részletes programja (zárójelben a szegedi indulók), szombat, 10 óra: férfiak 56 és 62 kg (Takács Tamás), 12.30: nők 48, 53 és 58 kg, 16.30: férfiak 69 és 77 kg; vasárnap, 10 óra: férfiak 85 (Tóth Attila) és 94 kg, 12.30: nők 63, 69, 75 és +75 kg (Márton Anita), 15.30: férfiak 105 és +105 kg (Nagy Péter és Gábor Róbert).

– Külön nem készültem, mert bár a súlyemelést is szeretem, számomra az atlétika a legfontosabb, az a szívem csücske. Hogy milyen esélyeim vannak? Kecskeméten a Messzi István-emlékversenyen 133 kilogrammos összteljesítménnyel a junioroknál első lettem. Ez a pekingi világbajnokságot követően történt, és még nem voltam teljesen egészséges. Edzésen csináltam már szakításban 65, lökésben pedig 75 kilót, vagyis összesen 140 kilogrammot. Ez a hatodik legjobb eredmény a +75 kilósok között, ha ezt teljesítem, és az 5. vagy a 6. helyen végzek, azzal elégedett leszek. Dobogós álmaim, reményeim nincsenek, hiszen eljönnek Szegedre a válogatottak is, ők sokkal többet tudnak nálam.

– Nem készülünk sportágváltásra – vette át a szót Márton Anita trénere, Eperjesi László –, de tanítványom képességeire a súlyemelők is felfigyeltek, amikor ott alapozott náluk. Csak annyit edzünk a súlyokkal, amennyi az atlétikához elengedhetetlenül szükséges, szakirányú foglalkozásokat, gyakorlatokat nem végzünk. Nem tenne jót az izületeinek, az izomzatának, a lazaságát nem veszítheti el. De érdekes „kirándulás" lesz és biztos vagyok benne, hogy Anita helytáll a legjobb felnőttek között is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szedeák az alapoktól kezdi az építkezést

Hároméves együttműködési megállapodást kötött a Szedeák férfi kosárlabdacsapata és a Szegedi… Tovább olvasom