Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Nem volt egy súlycsoportban a Szeged és a francia Sete

Ahogy azt várni lehetett, az otthon játszó Szeged Beton magabiztos győzelemmel kezdte a férfi vízilabda LEN-kupát.
A második számú európai kupa főpróbájának számító bajnoki mérkőzés a Sete csapatának sikerült jobban. Azon a napon, amikor a Szeged Beton balszerencsés, 9–8-as vereséget szenvedett a Honvédtól, a gallok 15–8-ra lelépték a Tourcoing együttesét. Hogy ez az adatsor mit jelent? Semmit. Egyrészt Molnár Tamásékat nem lehet egy napon említeni a Tourcoinggal, másrészt ugyanaz a helyzet a magyar és a francia póló összevetésében is. Szakadéknyi a különbség, talán még nagyobb, mint a két ország labdarúgása között.

Az első játékrész mindenesetre ezt a tételt látszott igazolni. Nehezen akart bemelegedni a Beton, rosszak voltak a lövések, a centerposzton sem alkotott maradandót a Szeged. Így a várt gólzápor ekkor még nem áztatta el a vendégeket. Szárazak sem maradtak, de ez kizárólag Weszelovszkynak sara volt. Szórta a gólokat, a második negyed elején már háromnál tartott. A másik nehéztüzérnek, Varga Tamásnak ezúttal nem volt szerencséje a lövésekkel, miképp a Honvéd elleni meccs legjobbjának, Mihajlo Korolijának sem ez volt élete meccse. Baksa László viszont biztosan állt a lábán, a nagyszünetig hat francia kísérletből hatot hárított. Ekkor már 5–0 állt az eredményjelzőn, lévén, hogy Wesze mellé Lehmann és Juhász Zsolt is feliratkozott a gólt szerzők közé.

Weszelovszky László volt a Szeged Beton legjobbja. Fotó: Frank Yvette
Weszelovszky László volt a Szeged Beton legjobbja.
Fotó: Frank Yvette

Az általános nézőtéri vélekedés úgy szólt, a tornára mindössze kilenc játékossal érkező seteiek fokozatosan kifulladnak, ezzel egyenes arányban nő majd tovább a gólkülönbség. Nem így lett, mert még jóindulattal sem lehetett azt mondani, hogy a Tisza-partiak csúcsformában pólóztak volna. Ettől függetlenül erődemonstrációt próbált tartani a Beton az inkább csak edzőmeccsnek beillő vízi ütközetben. Lehmannék már ezen a találkozón a minden bizonnyal jóval nehezebb mai, Steaua, de még inkább a jövő csütörtöki, Eger elleni mérkőzésre gyakoroltak. Bizonyosan nem lenne rossz, ha a most megfoghatatlan Weszelovszky a hevesiekkel szemben is bizonyítaná gólerősségét. A derék franciák sem maradtak dobott gól nélkül, de azt már a betegségéből felépült, a harmadik negyed első felétől védő Németh Zsolt kapta. Örülhettek a vendégek, mert az sem zárható ki, hogy felsejlett bennük, szerzett gól nélkül zárnak. Megúszták a csúfságot.

Kásás Zoltán: – Ez a meccs újabb adalék volt ahhoz, hogy a fejekben rendet kell tenni. Az eredmény nem érdekel, az viszont igen, hogy miért játszottunk ennyire nagyképűen...

A mai program: Steaua Bucuresti–Sete (11 óra), Szeged Beton–Steaua (18.30).

A mérkőzés jegyzőkönyve

Szeged Beton VE–Dauphin de Sete 9–3 (2–0, 3–0, 3–1, 1–2)

Férfi vízilabda LEN-kupa, első selejtezőkör, G csoport, 1. forduló. Újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Golikov (orosz), Nyegovan (szerb).
Szeged Beton (zárójelben lapunk osztályzata 1-től 6-ig):
Baksa (5) – Juhász Zs. 1 (3,5), Varga T. 2 (4,5), Komlósi (4), Mihajlo Korolija (3,5), Weszelovszky 5 (5), Lehmann 1 (3,5). Csere: Vejzagics (3), Varga P. (3,5), Török (3,5), Kuncz (3), Németh Zs. (kapus) (3,5). Edző: Kásás Zoltán.
Sete: RUNGE – Laux, PEISSON 2, Fournier, Guyon, Richardson, Chipotel. Csere: Devemy, Corjon 1. Edző: Marian Mihalka.
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 6/0.
Ötméteresből: 1/1, ill. –.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromesélyes helyi rangadó

Külföldön azt mondják az ilyen találkozóra: local derby. Azaz helyi rangadó. A labdarúgó NB III… Tovább olvasom