Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Németh és Nagy Alex show-műsora

Látványos ugrásokban és vásárhelyi sikerekben sem szűkölködött az országos motokrosszbajnokság vasárnapi, vásárhelyi versenye: a helyiek kedvence, Nagy Alex mellett a legismertebb magyar menőt, Németh Kornélt figyelték a legtöbben.
– Szerencsére jó időnk van – mondta az országos bajnokság vásárhelyi futamának szervezője, a helyi motokrosszsport lelke, Czuczi Győző a futamokat nézve. Nemcsak szervezőként, nagypapaként is figyelte a versenyt, unokája, Nagy Alex ugyanis a profik között indult 250 köbcentiméteres motorjával, és bizony abszolút kategóriában a 450-es gépeket is megszorongatta a Rolandringen.

– Mindig nagy öröm hazai pályán szerepelni. Lehetett volna jobb is az eredményem, de volt egy esésem, és igazából már az is nagy dolog, hogy a sérülésem után, háromhetes kihagyást követően rajthoz tudtam állni – mondta a 18 éves Alex.

Vitathatatlan, a legnagyobb közönségsikert a vásárhelyiek kedvence aratta, igaz, csak megosztva, legalább ennyire népszerű volt ugyanis a vb-6., több nemzetközi és temérdek hazai sikert elérő, legjobb hazai krosszosnak számító Németh Kornél is.

Nagy Alex futamai élményszámba mentek. Fotó: Varga Zoltán
Nagy Alex futamai élményszámba mentek.
Fotó: Varga Zoltán

– A kifogástalan pálya és motorom révén minden feltétel adott volt a sikerhez. Szeretek Vásárhelyen versenyezni, barátságosak az emberek, mindig örömmel jövök, ha tehetem – mondta Németh, aki hozzátette, hogy a hazai összetett bajnoki cím mellett idén a cseh bajnokságban is nagyot szeretne alkotni.

Nagy Alex a 250 köbcentiméteres géposztályban bronzérmes lett, de nem csak ő szerzett érmet a vásárhelyiek közül: a szuperszenior korosztályban Tápai Zoltán is harmadikként végzett.

Tizenegy aranyérem

Összetett eredmények, 50 kcm: 1. Sebastian Alliance, 2. Jakob Kristóf, 3. Polgár Milán. 65 kcm: 1. Kiss Márk, 2. Bíró Bende, 3. Horváth Kristóf, ... 7. Tommaso Bertotto. 85 kcm, serdülő: 1. Gabriel Chetnicki (lengyel), 2. Mike Kornél, 3. Rába Martin. 85 kcm, junior: 1. Balásy Csaba, 2. Szabó Márk, 3. Varga Imre. Pro MX2 (250 kcm): 1. Szvoboda Bence, 2. Szolga Richárd, 3. Nagy Alex (KTM OKR Team). Pro abszolút: 1. Németh Kornél, 2. Szvoboda Bence, 3. Szőke Márk, 4. Nagy Alex. Moto MX1: 1. Csiki Balázs, 2. Szabó Attila, 3. Skoff Gábor. Moto MX2: 1 Krausz Tibor, 2. Farkas Szabolcs (Center Motorsport Club), 3. Kruss Károly. Old boy: 1. Zanócz Roland, 2. Varsányi Ottó, 3. Lánczi Sándor. Senior: 1. Márta Ferenc, 2. Jakob Béla, 3. Szenft Márkus. Super senior: 1. Finster Zoltán, 2. Alexandru Enceanu (román), 3. Tápai Zoltán (Center Motorsport Club).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét a Miláné a Dóm tér

Szegedi drukkerek is a helyszínen élték át az olasz bajnokságot megnyerő Milan labdarúgócsapatának hétvégi fiesztáját. Tovább olvasom