Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Népes csapattal a szegedi búvárúszók

Szombaton és vasárnap Hódmezővásárhelyen rendezik meg a felnőtt búvárúszó országos bajnokságot. A teljes hazai élmezőny rajthoz áll, köztük a Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub versenyzői is. Kanyó Dénes vezetőedző éremesőt vár a tanítványoktól.
Amikor a Szegedi Muréna Úszó- és Búvárklub sajtótájékoztatót tart: garantált a jókedv. Ez sem véletlen, hiszen a klub mindenese: elnöke, edzője, versenyzője, Kanyó Dénes gondoskodik arról, hogy mosolyogva üljék végig a sportújságírók a kis összejövetelt.

Így volt ez csütörtök délelőtt is. Rekkenő hőségben érkeztek a szegedi sportolók a tréner, Kanyó vezetésével. Egyenpólóban foglaltak helyet a Kárász utcai Corso Caféban a szombati és vasárnapi ob-ra készülő versenyzők.

– Komolyan mondom: jó dolgunk van! A mi sportágunk egy szerelem! Reggel, amikor kezdünk az edzésen, 24 fok van, a víz viszont 27 fokos. Mi kell ennél több? Sokszor úgy érzem magam, mintha delfin lennék. Úszom, úszom, úszom, és jó a kedvem. A tanítványok is száguldoznak, igazi delfincsapat a mienk – kezdte a sajtótájékoztatót a búvárúszó-világbajnok és világcsúcstartó Kanyó Dénes.

Kell egy - vidám - csapat! Fotó: Karnok Csaba
Kell egy - vidám - csapat!
Fotó: Karnok Csaba

Tanítanivaló az élethez való hozzá állása a Délmagyarországnál 2011-ben az év férfi sportolójának választott Kanyónak. Nem panaszkodik, csak a jó dolgokról beszél.

– 1989-ben lettem a magyar válogatott tagja, 1991 óta veszek részt világversenyen. A hét végén a hódmezővásárhelyi országos bajnokságon 11 számban indulok. Szeretném lesöpörni az asztalt, azaz mind a tizenegy aranyérmet megszerezni – folytatta a beszélgetést Kanyó.

Az ob szombaton kezdődik. A teljes magyar élmezőny rajthoz áll, itt lesznek a tavalyi vásárhelyi világbajnokság hősei is.

– Népes lesz a szegedi csapat, Szovics, Debreczeni, Grúber, Dimák, Kosara és Joszt is elindul. Jó eredményeket várok mindenkitől. Debreczeni Hajni jó formában van, a közelmúltban egy tájékozódási búvárúszó-világkupán harmadik lett. Erős lesz a mezőny, az indulók között találhatjuk a londoni olimpián is induló úszókat, Balogh Gábort és Takács Krisztiánt. Kis csapatunk sokat edzett, és remélem, ez az eredményekben is megmutatkozik majd – ecsetelte az ob-várakozást Kanyó Dénes vezetőedző.

A tanítványok várakozása:

Szovics Kata – Váltóban indulok, 4x100-on és 4x200-on. Célom, hogy bekerüljek a felnőttválogatottba. Jó formában vagyok, sokat edzettem.

Ladányi Réka – Én most nem úszok, mert már a júliusi grazi junior-világbajnokságra készülök. Nekem ott kell jól teljesítenem. 200 méter uszonyos úszásban vezetem a korosztályom világranglistáját, mindenképpen bizakodó vagyok a vb-vel kapcsolatosan.

Grúber Kornél – Jelenleg a Makói Városi Úszóklub versenyzője vagyok, de ősztől Szegeden folytatom a tanulmányaimat. Tavaly a korosztályos ob-n 11 számból 11-et megnyertem. Most hétben indulok, és reménykedem, hogy érmeket szerzek.

Kosara Géza – Nekem is fő célom a grazi vb. Most vagy soha. Remélem, hogy sikerül a felnőttválogatott váltójába bekerülnöm, és kiharcolni az indulást az olaszországi Eb-n.

Dimák Dávid – Az úszás mellett a tanulás is fontos szerepet töltött be, idén érettségiztem, éppen most veszem át a bizonyítványt. Nekem igazán fontos az ob, most harcolhatom ki a váltóban való Eb-szereplést. Erre minden esélyünk megvan, a Kanyó, Kosara, Joszt és jómagam alkotta szegedi kvartett aranyesélyes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy iskola, hat érem

Kiválóan szerepeltek a Csongrád megyei speciális iskolák a zánkai országos atlétikai és kispályás labdarúgótornán. Tovább olvasom