Délmagyar logó

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő 0°C | 9°C Még több cikk.

Nincs focielnök(ség)

Tegnap reggel írásban is megérkezett a Magyar Labdarúgó-szövetséghez Horváth Cs. Attila és Nemes Ferenc elnökségi tag lemondása, így a testület létszáma hivatalosan is hétre, azaz kevesebb mint a felére csökkent, s ezzel működésképtelenné vált.
Az MLSZ alapszabálya értelmében a teljes elnökség mandátuma megszűnt, s ezzel egy időben a szövetség elnöke, azaz Bozóky Imre is elvesztette mandátumát. Az alapszabály az ilyen esetekről úgy rendelkezik, hogy az MLSZ közgyűlésének titkos szavazással háromfős ad hoc bizottságot kell választania, amelynek mandátuma a tisztújító közgyűlésig terjed.

A bizottság elnöke jogosult a szövetséget képviselni. Horváth és Nemes kedden jelezte, hogy lemond elnökségi tagságáról. A vezetőség létszáma a december 21-i rendkívüli közgyűlésen fogyatkozott meg drasztikusan, akkor a hat profi delegáltból öt mondott le.

Ehhez tartozó hír, hogy a megyei szövetség az MLSZ új alapszabálytervezetével kapcsolatos régiós vitáját – amelyet január 11-ére szervezett meg – lemondta. A CSLSZ szervezésében január 14-én edzői továbbképzést tartanak. A program helye a szegedi Etelka sori műfüves pálya, kezdés 9 óra, érdeklődni a 06-70- 375-10-06-os és a 06-70-375-10-13-as számon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

225 nap múlva startol a Maty-éren a 35. kajak-kenu vb

Rohan az idő: az 1998-as vb és a 2002-es Eb után újra olyan esztendőbe léptünk, amikor felnőtt… Tovább olvasom