Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Nincs kegyelem: Honvéd-Szeged Beton 6-8 - galériával

Egy három negyeden át harmatosan játsszó, de a végén erőn felül teljesítő Honvéd ellen győzött a Szeged Beton csapata Vodafone férfi vízilabda OB I. 7. fordulójában.
Groupama Honvéd - Szeged Beton VE 6-8 (1-2, 0-2, 1-4, 4-0)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 7. forduló
Budapest, Kőér utca, 800 néző. Vezette: Székely Balázs, Fekete Balázs.

Honvéd: Gergely - Szívós 1, Salamon 2, Gór-Nagy 3, Hárai, Mátyás, Tóth M. 1. Csere: Angyal, Kovács R., Kovács P., Jansik, Hangody L., Hangody Gy. Edző: Vad Lajos.

Szeged: Baksa – Juhász Zs., Kunac, Turzai 2, Molnár, Somogyi 2, Hegedüs 1. Csere: Török, Varga P. 1, Kayes 1, Kiss Cs. 1, Younger, Bálint, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 11/1 ill. 7/2.

Ötméteres: 3/2 ill. 1/1.

Kipontozódott: Molnár (cserével végleg, 6'), Kovács P. (cserével végleg 21'), Turzai.

Sárga lap: Vincze Balázs (20. perc).

Vincze Balázs: - Gratulálok a fiúknak, hiszen amit itt ma elviseltek... 8-2-nél mi is hibáztunk, olyan passzív támadást, amit akkor produkáltunk, 6 gólos vezetésnél se engedhetünk meg magunknak. Sokat tanultunk ebből, de most már a Vasasra kell koncentrálnunk.

Baksa László: - A combom húzódott meg, egy labdára jöttem ki a kapuból, amikor éreztem, hogy gond van. Vasárnap délelőtt megyek ultrahangos viszgálatra, ekkor kapok pontos diagnózist.

4. negyed (4-0)

8. perc:
Megúsztuk gól nélkül a hazai támadást, ront a Szeged, egy távoli Honvéd bombát Molnár Dávid üti ki! Szép volt. Kihagyott Honvéd-fór után a Beton hozza fel a labdát, de már csak időhúzás, így is simán nyert a Szeged!

Kibírták a terrort: Honvéd-Szeged Beton 6-8. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

7. perc: Hosszú idő után előnyben a Szeged, majd még egy fór jön, most nem lehet hibázni. És mégis. Juhász Gergely és 3 védő között akart kapura lőni.

6. perc: Kunac harmatos lövését szedi le Gergely, megiramodik a Honvéd. Megint előny. Gór-Nagy avatja fel Molnár Dávidot. 6-8.

5. perc: Labdát szerz a Honvéd, a szurkolók nagyon aktívak. Bár eddig is folyamatosan bíztatták a fővárosiakat. Jansik vágja bele a blokkba a labdát, de közbefújnak a bírók, előnyben jöhetnek. Nincs gól, viszont Baksa igen fájdalmas arccal néz edzőjére. Valószínűleg húzódás. Kiúszik, Molnár Dávid jön helyette.

4. perc: Varga Péter blokkol, a Török-Kiss kettős szerez labdát. Nem megyünk vele sokra, ráadásul Szívós akkora gólt lő, hogy erre szavak sincsenek. Bő 4 perc vissza, nehogy kevés legyen az idő... 5-8.

3. perc: Kunac nem éri el a beadást, majd Varga Péter és Baksa szerel.

2. perc: Kayes küzd megint, a gólt nem adják meg. Gór-Nagy támadt fel hamvaiból, távolról lövi ki a hosszút. 4-8. Kontra a szegedieknél, majd Somogyi szerel a túloldalon.

1. perc: A Honvéd nyeri az utolsó ráúszást, gyorsan fórhoz majd ötmétereshez jut a Honvéd. Salamonnak most szerencséje van, Baksáról befelé pattan a labda. 3-8.

3. negyed (1-4)

8. perc: 
Belül az utolsó percen, előnyben támadhat a Szeged. Időt kér Vincze Balázs. Kettős fórrá nő az előny, Somogyi gólja "csak sima" fórban született. 8-2-es szegedi vezetéssel ér véget a negyed. 2-8.

7. perc: Kayes küzd centerben, megint csavarral próbálkozik, ezt is fogja Gergely. Gór-Nagy nem figyel, Kiss Csaba szedi el a labdát.

Kibírták a terrort: Honvéd-Szeged Beton 6-8. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

6. perc: Előnyben a Szeged, Juhász próbálkozása Varga elé pottyan, innen nem hibázik. 1-7. Nem adja fel a Honvéd szurkolótábor, Tóth Mártontól csak kiszurkolnak egy gólt. 2-7.

5. perc: Varga Péter centerből, Gergely ezt most fogja. Kovács Péter is kiáll cserével végleg.

4. perc: Nyolcadik fórjából se tud betalálni a Honvéd, Hegedüs viszont igen, és még előny se kell hozzá. 1-6. Szívós szabaddobását is kivédi Baksa.

3. perc: Ötlettelen a pestiek játéka, vagy mi védekezünk ennyire jól? Időt kér Vad Lajos. Labdát szerez a Szeged, Hegedüs indul meg, de be kell várnia a többieket. Gergely védéssel ér véget a támadás.

2. perc: Kayes forgatja be Angyalt, pazar centergól. Négyre dagad a szegedi előny. 1-5. Török távolija a blokkról megy ki, muszáj volt rálőnie.

1. perc: A Honvéd kezdheti a második félidőt, megint előnyben, a kapufáról kipattanó labda azonban marad a Honvédnál. Nem sokáig, kimegy a labda, a miénk.

Mint ahogy a szezonban sokszor, ma is parádés játékot produkál a Szeged Beton. A védelem áttörhetetlen, Baksa extázisban véd, a Honvéd viszont képtelen felülkerekedni saját magán. 

2. negyed (0-2)

8. perc:
Gór-Nagy lövése Törökben lassul le, Baksa hozhatja játékba a labdát. Kayes próbálkozik egy csavarral, de minden nekünk se mehet. KOntra a pestieknél, Török a saját télfeléről, Gergely éppen csak kiemelkedik. A félidőben marad a magabiztos szegedi vezetés.  

7. perc: Szinte már nincs Honvéd támadás fór nélkül, de ha jön is az előny, a gól ezúttal is elmarad. Gór-Nagy lövi telibe a blokkot. Kontra a Szegednél. Szívós-Tóth Márton-Szívós-Tóth Márton, majd Baksa.  Sehogy nem megy a pestieknek.

Kibírták a terrort: Honvéd-Szeged Beton 6-8. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

6. perc:
Hátrányt kibekkeli a Honvéd, de a gólt nem ússza meg, Kiss Csaba kegyetlen. CSodás játék! 1-4.

5. perc: Varga Péter küzd a három pesti bekkel, nem szól a síp. Megint Honvéd-előny, gól ezúttal sincs. Kovács Róbert lövése jócskán elkerüli a kaput.

4. perc: Nem találja magát a Honvéd, labdát szereznek a szegediek. Younger távolija a kapufán csattan, Szívósé a kipattanó. Övé a lövés is, a labda viszont Baksáé. Ihletett állapotban véd!

3. perc: Turzai sziporkázik, most átejti Gergelyt. Mindenhogy! Kettővel megyünk! 1-3. Kovács Róbert lövését üti ki Baksa, marad a labda a fehérsapkásoknál.

2. perc: Messzire nem jut a vendég támadás. Előnyben jöhet a Honvéd, de Hárai lövésébe beleér Baksa, így kapufa. Még nem lőtt gólt a Honvéd előnyből.

1. perc: A Szeged hozza el a labdát, Hegedüs előtt a helyzet, de sajnos a bal kezére jön a labda. Áthatolhatatlan a szegedi védelem, megint mi jöhetünk.

1. negyed (1-2)

8. perc:
Újabb Honvéd előny, Salamon lövi szét a kapufát. Háromból semmi... Török majd Kiss Csaba távolról, Gergelynek figyelnie kellett. Még jön a válasz, Baksa is utánanyúl a labdának, de marad a szegedi vezetés.

7. perc: Kayes nem tudja átverni Gergelyt, de az egész Honvéd nem tud tljárni Baksa eszén. Mindent fog a szegedi hálóőr. Kayes harcol ki egy büntetőt, Somogyi laposan lövi ki a bal sarkot. 1-2.

6. perc: Újabb fórt hagynak ki a hazaiak, Molnárt állították ki cserével végleg. Érdekes ítélet.

Kibírták a terrort: Honvéd-Szeged Beton 6-8. Fotó: MTI/Földi Imre (galéria)

5. perc: Bálint ellen ítélnek ötméterest, Szívós azonban kihagyja, eldob a kapu mellett.

4. perc: Kontra a Szegednél, majd a Honvédnál is. Mi jöhetünk. Lejár a támadóidőnk, de a Honvéd "elfelejt" menni a labdáért. Újra nálunk. Kunac próbálkozását védi Gergely, majd Baksa is bemutat egy szép védést.

3. perc: Turzai parádézik centerben, hihetlen góllal egyenlít. 1-1. Előnyben a Honvéd is, Hárai lövése azonban éppen csak eléri a hosszú kapufát.

2. perc: Jön az első fór, Somogyi vágja Gergelybe a labdát. Kár érte. Tóth Márton harcol ki büntetőt, Salamon nem hibázik. Pedig Baksa rajta volt. 1-0.

1. perc: A Honvéd hozza el labdát, kezdődhet a találkozó. Salamon lövését védi Baksa. Szöglet után marad nákunk a labda.

18.10: Folyik a bemutatás, 5 perc még a kezdésig. Szépen megteltek a lelálók.

18.00: A mérkőzés kuriózuma, hogy a jegyekből befolyt összeget az egyiptomi buszbaleset után árván maradt kisfiú megsegítésére ajánlották fel. A Honvéd és a Szeged gárdája is megvette a jegyet.

17.30: Köszöntünk mindenkit a Kőér utcából, ahol már 2-300 ember ül a lelátókon. Nemrég jött az információ, hogy a mérkőzés 15 perccel később, 18.15-től kezdődik.

Korábban

Sokan a magyar kupa döntő visszavágójaként emlegetik a mai Honvéd-Szeged Beton találkozót, ennek ellenére Kiss Csaba, a szegediek balkezese szerint a magyar kupában az volt az utolsó mérkőzés, a bajnokság teljesen más sorozat, másmilyen is lesz a hangulat.

– Kritikus szemmel videón visszanéztük a kupadöntőt, mert a Honvéd 6–3-as vezetéséig bizony bőven követtünk el hibákat, azokat ma nem szabad megismételni. Megint le akarjuk győzni Gergely Pistáékat! – zárta mondandóját Kiss Csaba.

Olvasóink írták

 • 16. Larsson 2011. november 20. 18:47
  „Apró bibi, hogy Gergely és Varga is szenzációs formában védenek, három kapust meg nem visz magával. De bízzunk benne, megérdemelné!”
 • 15. Yucca 2011. november 20. 18:28
  „Legalább a vlv.hu-n megnézhettem a gólokat, meg sajnos Laci sérülését is. Mindenesetre én borítékolnám, hogy Dénes kiviszi az EB-re, és ott is remekelni fog!
  Hajrá Szeged!!!!!”
 • 14. bessy 2011. november 20. 16:46
  „Én csak félig vagyok szegedi, de arra is nayon büszke vagyok, de főleg a fiúkra, amit most műveltek. Van úgy, hogy a parton állókkal is harcolni kell, sajnos most harcolni se lehetett, de igy szép nyerni. Illetve így még szebb nyerni. Én kívánom, hogy a fiúk ezt tartsák szem előtt "Nincs kegyelem" és akkor megint ilyen szép győzelmek születnek.
  Nagyon örülök, hogy a kézisek és a pólósok egymás után ilyen gyönyörű vasárnapot csináltak.
  Mégegyszer gratula, és jobbulást a sérültknek. Baksa meg tartsa szem előtt, hogy neki gyógyulnia kell!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 13. zehn 2011. november 20. 11:22
  „Megint csak nagy gratula a csapatnak. Az első három negyedben megmutatták a fiúk, hol a helye a Honvédnek, aztán elmentek aludni egy picit.”
 • 12. Elendur 2011. november 20. 10:37
  „Gratula a csapatnak!

  A Honvéd "hisztije", ha végig gondoljuk, és minden körülményt figyelembe veszünk (ingyé játszanak, semmi sem biztos náluk, magas szinten kell teljesíteniük, valóban, számukra nehezebb meccseket játszottak, meccs utáni nyilatkozatok, ahol az adneralin szint még magas, stb...) akkor valahol megérthető. Nem tesz jót a vizilabdának, és semminek és senkinek, hogy ez van, de hát ez van...

  Örüljünk, hogy Szegeden más a helyzet, örüljünk, hogy nyertünk!”
 • 11. Yucca 2011. november 20. 10:17
  „7. - Köszi a linket, ezt még nem láttam!
  Papesz nagyon "visszafogottan" nyilatkozik, ami persze érthető, már csak a csapat jövőjére nézve is.
  Amúgy meg róla mindenki tudja, hogy nem egy harmatos ölelésű játékos, dehát melyik center az?
  Én hiszek annak a (más helyen nyilatkozó) hozzászólónak, aki ezt irta: "Fekete Balázs játékvezető olyanért állította ki Molnár Tamást végleg (még az első negyedben), amire tanultabb kollégái még kiállítást sem adnak!"
  Lacinak mielőbbi gyógyulást!!!!”
 • 10. Bendegúz007 2011. november 20. 09:55
  „Büszke vagyok,hogy SZEGEDI lehet.
  Gratulálok.”
 • 9. vidékipolgár 2011. november 20. 09:13
  „Hajrá Szeged...!”
 • 8. Larsson 2011. november 20. 09:00
  „7.

  Nagyon diplomatikus nyilatkozat, de a mosolyában minden benne volt, aki akarta értette! Viszont ha a playoffban ilyen falakba fog ütközni a csapat, akkor tartok tőle, hogy nehéz lesz bajnoki címet nyerni!”
 • 7. Boribona 2011. november 20. 00:23
  „Óriási gratuláció a Betonnak, hihetetlen sorozatban vannak!

  viszont a hiszti, amit a honvédosok levágnak, már nem hétköznapi! Az, hogy sportszerűtlen, talán a legenyhébb kifejezés. Inkább egyre szánalmasabb!

  ". A Szeged könnyen bejutott a Magyar Kupa-döntőbe, ott minket megvertek, mert hullafáradtak voltunk. Mostanra se tudtunk még regenerálódni, hétfőre kipihenjük magunkat." - Gór-Nagy M.

  vagy Gergely hisztije a kupadöntő után, az sem volt semmi.

  Yucca,
  itt a válasz a te kérdésedre (ha esetleg nem olvastad még):

  http://www.vlv.hu/media/item/15877/molnar-tamas-nyilatkozata-%28honved-szeged-bajnoki-20111119%29”
 • 6. szbarat 2011. november 19. 21:33
  „Gratulálok a Szegednek.Jó csapat nagyon.
  Baksa Lacika, amennyire jó kapus, nem szakad megengednie magának, hogy néha úgy hisztizzen, mint egy kislány egy -egy szituációban...
  Jól védekezik nagyon a csapat, Lacinak is jól megy, szinte biztos, hogy megy az Eb-re is...Hajrá!”
 • 5. 751510 2011. november 19. 21:17
  „Brutális a Szeged, a 0-4-es utolsó negyed ellenére is magabiztos győzelem.”
 • 4. Yucca 2011. november 19. 19:48
  „Csodás eredmény, gratulálok!
  Kár, hogy a Digi elvette a Sportklubomat, jó lett volna látni! (De legalább a Pick-et láthattam!)
  Sikerült bizonyítani, hogy bizony jobbak vagytok ennél a Honvédnál, bár ahonnan ők fölálltak, az is nagyon tiszteletreméltó.Jó lenne tudni, ugyan Papesz mit "tett" azért a végleges kiállításért?”
 • 3. polgár 2011. november 19. 19:40
  „Gratula!

  Remélem Baksa Lacinak nincs nagy baja, az ő egészsége most a legfontosabb!”
 • 2. Larsson 2011. november 19. 19:31
  „Grat!!!”
 • 1. Larsson 2011. november 19. 18:54
  „:)))))))))))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három góllal kapott ki a Szentes Debrecenben

A Kalo-Méh-Cs&K Szentesi VK ideggenben három góllal kikapott a Debrecen ellen a férfi vízilabda OB I 7. fordulójában. Tovább olvasom