Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Nincs veszélyben a Szeviép-Szeged

Bár a Szeviép Zrt. építőipari cég pénzügyi nehézségeit a névadó szponzorként támogatott Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatánál is megérezték a szezonban, Domokos Mihály ügyvezető és az elnökség mindent elkövet a problémák megoldása érdekében.
Lapunk tegnapi számában jelent meg, hogy a Szeviép Zrt. fizetésképtelenség miatt csődvédelmet kért. Az építőipari cég évek óta névadó szponzorként támogatja a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatát, így adódik a kérdés, milyen változásokat okozhatnak az egyik fő támogató gondjai a bajnoki bronzérmes életében.

– Csak azt tudom elismételni, amit a Szeviép Zrt. képviselője a csapatunk hétfői, évadzáró vacsoráján is elmondott: a cég, bár nehéz időszakon megy keresztül, továbbra is az együttes mellett áll, és ígéretet tett, hogy a nehézségek leküzdése után is segíti a szegedi női kosárlabdát, mint tette azt az elmúlt időszakban. Nélkülük és további meghatározó támogatóink nélkül nem lehetne Szegeden ilyen magas színvonalú a sportág, aminek ékes példája volt, hogy az idei szezonban az immár négyszeres Euroliga-győztes Szpartak Moszkva és több más élcsapat is pályára lépett az újszegedi sportcsarnokban – mondta érdeklődésünkre Domokos Mihály, a Szeviép-Szeged ügyvezetője.

Németh Bernadettéknek nem kell izgulniuk a jövőn. Fotó: Kisalföld
Németh Bernadettéknek nem kell izgulniuk a jövőn.
Fotó: Kisalföld

Természetesen a zrt. nehézségei már az idei szezonb második felében is jelentkeztek a Szeviép Kosársport Kft. működésében is, ám a klubnál jelenleg is azon dolgoznak, hogy június végéig gazdaságilag is stabilan zárják ezt a bajnoki szezont, ahogy tették azt az elmúlt években.

Előre látott kiesés

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál eleve nem számoltak a csapatot támogató Szeviép Zrt.-től érkező szponzori pénzzel a következő szezonra. A most futó évad közben távozott az együttestől Pistrui László többségi tulajdonos, ezért a 2010/2011-es idényre az elnökség már betervezte a költségvetésbe az építőipari cég támogatásának kiesését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hidegzuhany az uszodában

Gyenge teljesítményt nyújtva kiütéses vereséget szenvedett a Szeged a Vasastól a férfi vízilabda ob… Tovább olvasom