Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nosztalgia: A feledhetetlen két hét

Új sorozatot indítunk a nyári csapatsportágmentes időszakban. Csongrád megyei sportújságírók nosztalgiáznak, írnak a számukra legemlékezetesebb sporteseményükről. Először 1999-ig repülünk vissza az időben. Ekkor rendezték Szegeden a 100. magyar felnőtt teniszbajnokságot.
Kezdjük a sorozatunkat tenisszel. Számomra is premier volt a felnőtt teniszbajnokság, nemcsak Szegednek. 1999-et írtunk, a Tisza-parti város a 100. magyar bajnokságra készült. A helyszín az azóta a nemzetközi színtéren is bizonyító újszegedi Gellért Szabadidőközpont volt.

Sokan féltették az eseményt, hiszen hazánkban hiába bírt hatalmas tradícióval – csak az evezésben és atlétikában rendeznek régebb óta országos bajnokságot – a sportág, bizony, bizony sohasem hozta igazán lázba az embereket.

Szeged viszont letette a névjegyét, a női döntőn (Földényi Anna verte Mandula Petrát 6:2, 6:4-re) már ezren, a férfi finálén (Sávolt AttilaKisgyörgy Gergely 6:1, 6:2) már közel 1500-an ültek a Gellért lelátóján. Magyar bajnokságon még sohasem voltak ennyien azóta sem!

Feledhetetlen két hét volt. A játékosok napról napra jobban kedvelték a sportkomplexumot, nem véletlenül, mert olyan kiszolgálást kaptak, mint egy-egy nyugati nagy tornán. Számukra is furcsa volt, hogy a meccseik után autogramot kértek a gyerekek, közös fotót készítettek velük, egy-egy remek megoldás után pedig a nézők hangosan tapsoltak. Néztek furcsán, kérdezték egymástól: jó helyen járunk? Ez itt történik velünk Magyarországon?

Sávolt is emlékezetes meccseket vívott a Gellértben. Fotó: Schmidt Andrea
Sávolt is emlékezetes meccseket vívott a Gellértben.
Fotó: Schmidt Andrea

Reggeltől estig pattogott a labda. Emlékezetes marad a Böröczky–Bardóczky meccs is, hiszen ez volt a Gellért Szabadidőközpontban lejátszott eddigi leghosszabb teniszparti. A két teniszező négy óráig püfölte a labdát, a döntő szettre felkapcsolták a reflektorokat, hiszen besötétedett. Volt ott minden. Rövidítés, emelés, fonákkal való bravúros elütés, foghatatlan szerva, szimulálás, orvosisegítség-kérés, de a lényeg: az emberfeletti nagy csata.

Nagy torna volt, még ha nem is rengette meg a világot, de nekünk, szegedieknek feledhetetlen marad. A Délmagyarország sportrovatának történetébe is beírta magát az ob, A dél sportja mellékletben először éppen a döntőről, Sávolt Attiláról jelent meg színes fotó. Számunkra is ez volt a sportoldalon a premier.

Izgatottan készült mindenki – az ifjabb Gellért fiúk, Ákos és Balázs a nyitány előtt korlátot festett, édesapjuk, dr. Gellért Ákos egyben volt rendező, vendégfogadó, prospektusosztogató és még sok-sok társadalmi pozíciót betöltő személy, a feleség, Mariann az ob orvosa –, a végén azonban olyan ob-t láthattunk, amelyre sokáig emlékezünk. Jó kis verseny volt!

A jövő héten sorozatunkban a Délmagyarország sportrovatának egykori vezetője, Bagaméry László következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már pihenőjét tölti a Beton

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapat játékosainak ez a hét a levezetés jegyében telt el. Tovább olvasom