Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Novoszáthéknál sportos és népes család ünnepel

A Haász SZUE tehetséges testvértriója, Novoszáth Melinda, Tamás és Noel egy igazán sportos családból származik. Meglátogattuk a famíliát, amely négy bajnokkal büszkélkedhet, és a nagyszülők nyolc unokája révén karácsonykor népes vendégséget fogad.
Szeged sok sikeres sportolónak ad otthont, de az még ebben a városban is ritka jelenség, hogy egy család négy országos bajnokkal büszkélkedjen, épp ezért látogattunk el karácsony előtt a Novoszáth famíliához. A Haász SZUE tehetségei, Melinda, Noel és Tamás nem véletlenül sikeresek, a héttagú családból ugyanis csak a nagymama jelezte, hogy nem sportolt versenyszerűen, a többiek viszont igen, nem is akárhogyan.

A nagyapa, Matusovits Tamás több sportágat kipróbált, majd a kézilabda mellett kötött ki, az NB II-ben játszott, ráadásul 16 évig volt az akkor még NB I/B-s szinten férfi- és női csapatot is kiállító SZKKSE elnöke, emellett a Domaszéki Judo SE-ben is szerepet vállalt.

A Novoszáth família népes, a karácsonyt mindig közösen ünneplik. Fotó: Karnok Csaba
A Novoszáth família népes, a karácsonyt mindig közösen ünneplik. Fotó: Karnok Csaba

– Családi körben elkerülhetetlen, hogy a sportról beszéljünk, hiszen mindenki sikerére büszkék vagyunk. Nyolc unokánk van, az ünnepekkor pedig mindenkit mi fogadunk, ilyenkor több mint húszan vagyunk a házban. Szenteste a gyerekek már csak külön asztalon tudják elfogyasztani a vacsorát. A készülődés oroszlánrészét a feleségemmel átvállaljuk, hogy a szeretteink kedvében járhassunk – mondta a nagyapa.

A Novoszáth testvérek édesapja, László szerényen annyit mondott, hogy a MAFC OB I-es csapatában vízilabdázott, de nem volt komolyabb eredménye, inkább beszéljünk a gyerekekről. Róluk van is mit írni, hiszen mindannyian tehetségesek. Tamás a medence helyett a nyílt víz felé kacsintgat, első hosszú távú korosztályos kontinensviadalán 13. lett, így akár férfi vonalon Olasz Anna babérjaira törhet, Noel pedig a 100 és 200 méter gyors korosztályos ranglistavezetőjeként a 2017-es ifjúsági világbajnokság magyar keretével készül. Melinda nagyszerű szezont tudhat maga mögött, az ifjúsági Eb-n harmadik helyezett, a Gymnasiadén és az ob-n pedig több érmet begyűjtő 15 éves lány a felnőtt rövid pályás Eb-n már a válogatottban is bemutatkozhatott.

– Sikerült három számban is megdönteni az egyéni csúcsom, és persze sok tapasztalatot szereztem. Az edzők elégedettek voltak velem, azt mondták, vettem az akadályt, mentálisan jól kezeltem a helyzetet. Nagy élmény volt, hogy a versenyen Hosszú Katinka karácsonyi ajándékként egy olimpiai bajnokokról szóló könyvet adott nekem – tartott élménybeszámolót Melinda.

A lány beceneve egyébként Linda, ugyanis édesanyja is a Melinda nevet viseli, ő a negyedik bajnok a családban. Nővéréhez hasonlóan az evezést választotta, majd testvérével együtt szerzett aranyérmet az ob-n.

– Örülünk, hogy a gyerekek is a sportot választották, nagyon büszkék vagyunk rájuk. A sikereik mellett a nagyszüleik páratlan odaadása az igazi karácsonyi ajándék számunkra – mondta Matusovits Melinda.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FK-gála és jótékonykodás

Az FK 1899 Szeged megyeegyes futballcsapata idén is megrendezi hagyományos évzáró, kispályás rendezvényét december 27-én, pénteken az Etelka sori sportcsarnokban. Tovább olvasom