Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Nyári Sándort hazaengedték orvosai

Nyári Sándort, a Medikémia röplabdacsapatának egykori edzőjét hazaengedték a klinikáról; jobban is érzi magát, mint február elején, mikor súlyos betegen került az I-es belklinikára.
– Nagyjából tíz napja vagyok újra itthon – mondta érdeklődésünkre az 58 éves Nyári Sándor, a Medikémia Szeged egykori vezetőedzője, korábbi szövetségi kapitány, aki valamivel több mint egy hónapja, súlyos betegen került az I. számú belklinikára. – Közepesen érzem magam, de azért elmondhatom: Wittmann professzor és csapata talpra állított, alaposan gatyába rázott.

Elmondása szerint a vérképe javult, a veszélyes rögöket infúziós oldatok segítségével megszüntették, de még vár rá egy-két komolyabb vizsgálat. Úgy tájékoztatták, hogy a szívével is lehetnek problémák, a hátsó falon érszűkületet fedeztek fel. Az elkerülhetetlen katéterezésre egy-két hónapon belül sor kerülhet; a további kezelésről, esetleges beavatkozásról az eredmény, a lelet ismeretében döntenek.

– Gondot jelent az is, hogy a bordatörésem nehezebben gyógyul a vártnál, de biztos rendbejön egyszer. Sokat kell sétálnom, mozognom, viszont 10 kilónál nehezebbet nem emelhetek, és a hosszú utazásoktól is óvnak, sőt tiltanak, ugyanis időnként még mindig csúnyán bedagad a lábam. Szeretnék egy kicsit aktívabb életet élni, de azt most, az egészségem érdekében, nem engedik.

A klinikán sem volt, maradt egyedül, a családtagok, a tisztelők szinte egymásnak adták a kilincset: – A hozzátartozóimon kívül szurkolók, egykori játékosaim, vezetőtársaim látogattak meg, akadt olyan, aki nem is egyszer. Mióta itthon vagyok, az utcán, a boltban is sokan megállítanak, érdeklődnek, biztatnak, vigasztalnak. Ez erőt, hitet ad. Ilyenkor eszembe jut a szegedi röplabda, amely kezd magához térni, és lassan újra „felépül". Mint én.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrádafutás lapunkkal

A skandináv hagyományokat, szokásokat „másolva" a Röszke–Szeged közti autópálya-szakaszt… Tovább olvasom