Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Nyert a Maróczy SE

Mindhárom osztályban folytatódtak az NB-s sakkcsapatbajnokságok. Az NB I-es ASS-Makói SVSE veresége mellett az NB I/B Maróczy-csoportjában a Maróczy Géza SE hazai környezetben fogadta a Debreceni Sakkbarátok csapatát, és 7:5 arányú győzelmet aratott.
A csapat magabiztosan tartja ötödik helyét riválisai között. A Maróczyból Kopasz Róbert, Újházi Mihály, Pap Péter, Bernáth Róbert, Papp Balázs, Marjanovics György és Mike Péter is győzött saját partijában.

Az NB II Tóth László csoportjában a Röszkei Sportkör csapata 8,5:3,5-es sikerével tovább növelte előnyét a pontvadászatban, így 42,5 ponttal áll a 38 pontos Karcag és a 37,5 pontos ASS-Makó II. előtt. A röszkei csapat győztesei: Kállai Gábor, Papp Petra, Jesenski Tibor, Csúri László, Vályi Adél, Vér Imre és Vályi Blanka, míg Arbutina Sinisa, Pacal Mihály és Csikós Mihály döntetlent játszott. Az ASS-Makó II. a Mezőberényi SE otthonában vendégeskedett, és 6:6-os döntetlent ért el. A makói csapatból Zakariás Dávid, dr. Apró Adrián, dr. Kovács Arthur, Csibor András és Kópiás Ferenc diadalmaskodott, Erdős Boglárka és Szabó Csanád döntetlenben egyezett meg ellenfelével.

A Maróczy Géza SE II. a Nádudvart látta vendégül és győzte le 10,5:2,5-re, a csapatból Szajbély Zsigmond, Blázsik Zoltán, dr. Borús András, Tenk Zoltán, Tornyai Jenő, Nyőgér István, Kószó Attila, Rákhely Marcell Mátyás és Tubak Dániel nyert, ifj. Blázsik Zoltán, Kain Sándor és Bálint Dániel remizett.

Majdnem dobogós a Makó

November 2-6. között rendezték meg Miskolcon az idei ifjúsági sakkcsapat-bajnokságot, amelyen Csongrád megyét öt csapat képviselte a 387 fős mezőnyben. A bajnoki címet a Szombathelyi Haladás I. szerezte meg 40 ponttal, legjobb megyeiként az ASS-Makói SVSE csapata a 4. helyen végzett 31,5 ponttal. A Maróczy GSE a 7. helyen végzett 28,5 ponttal, a Röszke I. a 14. lett 26 ponttal, a Röszke II. a 44., míg a Szentesi SVSE az 57. lett. A Röszke versenyzője, Retkes Péter az 5. táblán 7 pontjával a legjobb pontszerzőként tábladíjas lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a KM-túra

Verőfényes őszi időben több mint kétszázan teljesítették az újszegedi Vörösmarty-iskolából induló… Tovább olvasom