Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Nyert a Pick Szeged

Az ötcsapatos érsekújvári tornát két győzelemmel kezdte a Magyar Kupa védője, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Előbb a hazaiak hajoltak meg a Tisza-partiak nagyobb tudása előtt, majd a Nyíregyháza hagyta el vereséggel a pályát.
Felgyorsult a világ, amit a Pick Szeged tegnapi napja is bizonyít. Kora reggel Kiss István beindította a Volvo motorját, s fél kilenckor már a budapesti szlovák konzulátuson volt a társaság, hogy a szerb idegenlégiósoknak elintézzék a vízumot. Dobozi Iván technikai vezető jó munkát végzett, pillanatok alatt bekerült a beírás, amellyel bebocsátást nyerhettek Szlovákiába. Az ebédet már az érsekújvári sportcsarnok ebédlőjében fogyaszthatta el a magyar csapat. Igaz, abban, hogy könnyen a helyszínre jussunk, nagy szerepe volt Vadkerti Attilának, akinek mellesleg a helyi első osztályú csapat sportigazgatója, Tóth Mihály a nagybátyja. A szlovák sportvezető elmondta, hogy a két volt szegedi idegenlégiósuk, Nagy Levente és Visy Norbert elhagyta a csapatot.

– Fura érzés ismét mérkőzést játszani, hiszen május óta nagyon sok idő telt el – mondta Bendó Csaba az érsekújvári csarnokba lépve, miközben a Nyíregyháza a szlovák bajnokság bronzérmesével, a Kassával mérkőzött, és végül 23–21-re kikapott. Született még egy meglepetés-eredmény: a Tatabánya a megfiatalított, s csak honi játékosokra épülő Nové Zámkytól 23–19-es vereséget szenvedett.

Ilyés Ferenc a legnépszerűbb

Szinte természetes, hogy a volt magyar területen sokan beszélik a nyelvünket, de legalábbis nagyon sokan értik. Kíváncsiak is voltak a magyar bajnoki ezüstérmes játékára. A mérkőzés elején aggodalom ütött tanyát az érsekújvári közönség soraiban. Később azonban vérszemet kaptak, de Ilyés Ferenc lehűtötte az egyre jobban belemelegedő szlovák drukkereket. Akik – legyünk tárgyilagosak – megtapsolták a szép szegedi akciókat, és ők is különösen Ilyést éltették. A tetszésnyilvánításból kivették a részüket a Koska Ferenc vezette szegedi szurkolók is.

Ami pedig a Pick Szeged mérkőzését illeti: Zoran Kurtes edző a régi szegedi játékosokkal kezdett. Az összeszokott team olyan olajozottan játszott, hogy tíz percig csak szegedi gólokat jegyezhettünk fel. A vendégek szinte hiba nélküli játéka azonban nem sokáig tartott, egyre több technikai hiba csúszott be, de a védelem, a védekezés is nagyon sebezhető volt. Szerencsére volt a csapatnak egy Ilyés Ference, aki az első 25 percben (ennyi volt egy félidő – a szerk.) ötször talált be a hazai kapuba. A szegedi tréner pedig egyre több cserét vetett be, de a gördülékenységet nem sikerült a szegediek játékába „visszacsempészni", pedig a második félidőre kapuba álló Szente bravúrok sorozatát mutatta be. A Pick Szeged alakulata a Nyíregyházát is simán verte.

Eredmények: Pick Szeged–Nové Zámky 24–17 (13–8), a szegedi gólszerzők: Ilyés 8, Backovic 4, Bendó, Berta 3–3, Andjelkovics, Djurkovics, Matics, Herbert, Vadkerti, Bakos 1–1. Pick Szeged–Nyíregyháza 28–16 (12–8), a szegedi gólszerzők: Ilyés 4, Djurkovovics, Bendó, Andjelkovics, Matics, Krivokapics, Bakos 3–3, Vadkerti 2, Backovic, Ferenczy, Herbert, Berta 1–1.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mezei Richárd kézsérülése

Mától már az edzések mellett az előkészületi mérkőzések is főszerepet kapnak a Pick Szeged férfi… Tovább olvasom