Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Oda a veretlenség: Vasas-Szeged Beton 12-9

Háromgólos vereséget szenvedett a Szeged Beton csapata a Vasas vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája C. csoportjának 3. fordulójában. Ezzel oda a 25 mérkőzés óta tartó sikerszéria. Jövőhéten bajnoki találkozón Szegeden találkozik újra a két gárda.

TEVA-Vasas UNIQA-Szeged Beton 12-9 (4-3, 3-2, 2-1, 3-3)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, C. csoport, 3. forduló.
Budapest, Komjádi uszoda, 1000 néző. Vezeti: Borrel (spanyol), Vlasic (horvát).

A várható kezdők

VASAS: Barabás – Katonás 1, Decker Á. 1, Steinmetz Á. 2, Boskovics 2, Brguljan 1, Kiss G.3. Csere: Takács Bálint, Steinmetz B., Vámos 2, Vörös 1, Fülöp. Edző: Földi László.

SZEGED: Baksa – Somogyi 2, Hegedüs G. 1, Turzai , Molnár T. 2, Kunac, Kiss Cs. 1. Csere: Bálint G., Török, Juhász Zs., Kayes 1, Younger 2, Varga P. Edző: Vincze Balázs.

Emberelőny: 8/4 ill. 10/4.

Vincze Balázs: A Vasas kiválóan játszott, mi viszont nem tudtuk azt a játékot produkálni - sem védekezésben, sem támadásban -, amit az utóbbi időben. Tudtuk, hogy egy sorozatnak vége szakad, jó, hogy ez egy idegenbeli mérkőzésen történt meg, és nem hazai pályán. Várjuk a visszavágóra a Vasast.

A másik mérkőzésen: Partizan Beograd-Eger 9-6.

Az állás:

1.Vasas 7 pont
2. Szeged 6 pont
3. Partizan 4 pont
4. Eger 0 pont 

4. negyed (3-3)

8. perc:
Megint kimarad a fór, simán szerez labdát a Vasas. Younger szépít. 12-9.

6. perc: Újabb szegedi előny, Kiss Csaba szépít. 11-8. Boskovics is ihletett formában. 12-8.

4. perc: Steinmetz Ádám nagy valószínűséggel eldöntötte a meccset... 11-7. Előnyben a Szeged, Lehmann lövi mellé.

3. perc: Kayes újabb csavarral próbálkozik, megint nem jó. Szerencsére a kipattanó marad nálunk. Török emelkedik ki úgy félpályánál, Barabás üti ki. Továbbra is mi jöhetünk. Török megint, de nagyon kemény a hazai védekezés.

Vasas-Szeged Beton - a Bajnokok Ligájában. Fotó: MTI (galéria)

2. perc: Újabb Baksa védés a túloldalon. Juhász hozza fel a labdát, kimarad a ziccer. Brguljan marad fent, Steinmetz Barnától jön is a labda. 10-7.

1. perc: Hiába szerzi meg Török a labdát, a Vasas jöhet. Boskovics lövi Baksa kezébe a labdát. Török bombájába Kayes piszkál bele, pont ennyi kellett, hogy beússzon a labda. 9-7.

3. negyed (2-1)

8. perc:
Hegedüs ugrik Kiss Gergőre a labdáért, a hazai játékos azonban kiemelkedik, és a kapuba vág. Megint három oda... 9-6. Fórban jöhetönk a végén, ki kell játszani, fiúk! Younger vágja rá, a gólbíró azonban nem adja meg. Marad a háromgólos Vasas vezetés.

7. perc: Molnár küzd a labdáért, valahogy nem akar szólni a síp, megint.

6. perc: Kiss Csaba oldalról találja el a kapufát, ráadásul kívülről. Kiss Csaba javít, hiszen Katonáshoz tartó labdát szedi le. Időt kér Vincze Balázs.

5. perc: Megint fórban a Vasas, sapkakeresés miatt áll a játék. Vámosnak se mehet minden, Baksa fogja a lövést.

Vasas-Szeged Beton - a Bajnokok Ligájában. Fotó: MTI (galéria)

4. perc: Katonás hibája után Török indul meg, át a túloldalra, de messzire elszáll a labda. Mire összeszedjük visszaér mindenki. Kunac vállalkozik, eddig sikertelenül.

3. perc: Younger próbálkozását biztos kézzel védi Barabás. Brguljan lövésével is hasonlóan tesz Baksa.

2. perc: Elveszik Steinmetztől a labdát, jöhetünk. Nagyon kell a gól. Most hallatszódik a szegedi szurkolók hangja is. Barabás üti ki a labdát, marad nálunk a labda.

1. perc: A harmadik ráúszást is a pestiek nyerik, de kontra. Török félpályás átadását Somogyi húzza be a kapuba, micsoda gól?! 7-6. Decker Ádám állítja vissza a kétgólos előnyt, előnyből. 8-6.

2. negyed (3-2)

8. perc:
Emberelőnyben a Vasas, de Steinmetz Ádám hagyja ki a ziccert. Marad a 7-5.

7. perc: Baj van...Vörös növeli háromra az előnyt. 7-4. Jön a fór, ezt be kéne lőni. Molnár meg is teszi, kettőre jövünk fel. 7-5.

6. perc: Kayes próbálta meg megint a csavart, de nem jöhet mindig össze. Vámosnak viszont igen, két blokk mellett csavar el, bár a kapufa is segített. Kettővel megy a Vasas... 6-4.

Vasas-Szeged Beton - a Bajnokok Ligájában. Fotó: MTI (galéria)

5. perc: Páros kiállítás, Steinmetz Barna és Molnár Tamás megy ki. Hosszan támad a Vasas, messzire kiszorítjuk a hazaiakat. Steinmetz Barna ejt, de a kapu tetején landol a labda.

4. perc: Younger ijesztget, de nem vállalja el, majd kontra, megint. Emberelőnyt kap a Vasas, időt is kér Földi László. Jót is tett, sajnos, Kiss Gergő kapja Boskovicstól a labdát, be is fér a rövidbe. 5-4.

3. perc: Somogyi vállalja el a támadóidő vége előtt a lövést, hatalmas bomba, de kapufa. Steinmetz Ádám lövését üti ki Baksa, marad a labda a Vasasnál, de nem sokáig.

2. perc: Younger és Katonás küzd a labdáért, a fővárosi nyer. Decker lövését könnyedén védi Baksa, jöhetünk.

1. perc: Brguljan nyeri a ráúszást, de kontra a piros-kékeknél. Előnyben jöhet a Beton, Somogyi teker el a blokk mellett. Erre nem számított Barabás sem. 4-4. 

1. negyed (4-3)

8. perc:
Nem tudtunk rendesen támadni, mire Török lőtt volna már az idő is lejár. Baksa-védés a túloldalon, majd Török indul meg, távolról teszteli Barabást. Sajnos a helyén volt. A Vasas nem ért fel a szegedi kapuig, marad a 4-3.

7. perc: Jön a Vasasnál is egy kontra, újra egyenlíthetünk.Hegedüs adja be középre, Molnár azonban nem kapja meg, ketten szerelik.

6. perc: Vámos ezt hol lőtte el? Hárman védekeztek előtte, mégis sikerült gólt lőnie. 3-3. Újabb kontra nálunk. Katonás marad egyedül középen, megint ott az előny. 4-3.

5. perc: Micsoda összejáték?! Younger harcol középen, jön is a labda, szépen fordul le Boskovicsról. Vezetünk! 2-3.

4. perc: Boskovics megint, de elakad a kézrengetegben a labda. Kivédekeztük ezt a fórt. A vezetésért támadhatunk, de kontra.

3. perc: A szegediek is előnyben, Molnár zevverét üti ki Barabás. Marad nálunk a labda, a léc alá tartó Younger-labdát üti ki a fővárosi kapus. Megint előnyben vagyunk, Molnár egyenlít! 2-2.

2. perc: Boskovics távolról, Baksa véd, de Katonásé a labda. De kár ezért. Jön a fór, Kiss Gergő se kíméletes. 2-1.

1. perc: A Vasas kezdheti a találkozó. Gyorsan jön is a fór, Steinmetz Ádám nem sokat gondolkodik. 1-0. Gyorsan jön az egyenlítés, Juhász beadása után Hegedüs húz a kapuba. 1-1.

19.55: A hazaiaknál Nagy Viktor idén már nem játszhat, viszont az őt helyettesítú Barabás Egerben igen jó szériát fogott el. Reméljük a szegedi gólvágók is formában vannak, nagy fegyvertény lenne idegenben pontot rabolni a piros-kékektől.

19.45: Köszöntünk mindenkit a budapesti Komjádi uszodából. Több százan ülnek már a lelátókon, remek szombat esti programnak igérkezik ez a rangadó. A héten sérüléssel bajlódó Baksát a délelőtt folyamán a válogatott csapatorvosa is megvizsgálta, így ott lehet a kezdők között. Nagy szükség lesz rá.

Korábban

– Annak ellenére, hogy a Vasas játszik hazai medencében, nemcsak neki, nekünk is sok a vesztenivalónk. A pozíciónk ugyan megnyugtató, de még nem jutottunk tovább, úgyhogy bőven akad még tennivalónk. Amennyiben sikerülne nyernünk, a továbbjutásunkat szinte biztosra vehetnénk, sőt még a csoportgyőzelemre is elég nagy sanszunk lenne. Ahogy a szezon eddigi összes összecsapásán, a main is a győzelem megszerzéséért ugrunk a vízbe. – fogalmazott Vincze Balázs, a Beton vezetőedzője.

Olvasóink írták

 • 12. zehn 2011. november 27. 13:31
  „Nem lehet mindig nyerni,majd itthon javítunk. Hajrá Szeged!”
 • 11. Larsson 2011. november 27. 09:03
  „Nincs semmi gond, hazai medencében verni kell a vasast és a partizant is és akkor meg lesz a továbbjutás!

  HAJRÁ BETON!”
 • 10. stevestone 2011. november 26. 22:48
  „Javítottuk, köszönjük.”
 • 9. Zsanetta 2011. november 26. 21:26
  „TEVA-Vasas UNIQA-Szeged Beton 12-9 (4-3, 3-2, 2-0, 3-3)

  Már bocsi! Ha összeadom a negyedek szegedi góljait, az csak 8 és nem 9. Valaki nem tud számolni!
  Ennyire nem volt izgalma a meccs!”
 • 8. gszlaszlo 2011. november 26. 21:23
  „oké, túl vagyunk rajta, inkább itt kapjanak most ki egyszer, mint a bajnokságban, most egy kicsit a főváros is megnyugszik, talán alábbhagy a hiszti, és akkor újra oda lehet szeretkezni ezeknek a pesti ripacsoknak (is)”
 • 7. Lucia 2011. november 26. 21:22
  „moderálva köszönjük”
 • 6. Zsanetta 2011. november 26. 21:20
  „<moderálva>
  Nem baj fiúk, egyszer minden sorozat megszakad!
  Ettől még a SZEGED BETON Európa legjobb vízilabda csapata!!!
  (A SZEDEÁK sokkal nagyobb pofont kapott!)”
 • 5. tams 2011. november 26. 20:53
  „Szeged-Vasas vasárnap 18 óra jégpálya HAJRÁ SZEGED!!!”
 • 4. dobi 2011. november 26. 20:05
  „igen”
 • 3. tomidzsí 2011. november 26. 19:42
  „Baksa játszhat végül is?”
 • 2. dobi 2011. november 26. 19:11
  „elég jól fizet a szegedi siker, nem rossz befektetés... :)”
 • 1. Zotya100 2011. november 26. 15:32
  „Hajrá Fiúk, képesek vagytok győzni!!!!! Óriási fegyvertény lenne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem bírt egymással a Hungerit és a Dunaújváros

Nem bírt egymással a Hungerit-UniBauÉpszer Szentesi VK és a Dunaújváros együttese. Tovább olvasom