Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Oktatott a Szeged, sima győzelem Nagy Lászlóék ellen: Pick-MKB 31-24

Csodálatos játékkal, fantasztikus közönség előtt 31–24-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I csúcsrangadóján, az MKB Veszprém ellen. Skaliczki László együttese esélyt sem hagyott a Nagy Lászlóval felálló vendégeknek.

Pick Szeged-MKB Veszprém 31-24 (17-14)

Férfi kézilabda NB I, 9. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.

Pick Szeged:
Mikler - Prodanovics 1, Zubai, Ancsin 3, Blazevic 3, Larholm 8, Vadkerti 2. Csere: Tatai (kapus), Sulc 8, Balogh Zs. 1, Buday 1, Pribanic 4, Kekezovics. Vezetőedző: Skaliczki László.

MKB Veszprém:
Alilovic - Iváncsik T. 2, Nagy L. 7, Chema Rodriguez, Sulic 3, Terzic 2, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Oneto 1, Dzsamali 4, Császár 3, Ugalde 1, Gulyás 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.

Hétméteresek:
2/2, illetve 3/2.
Kiállítások: 10, illetve 8 perc.

Őszintén: tegye fel a kezét, aki a Pick Szeged–MKB Veszprém előtt bátran ki merte jelenteni, hogy a meccset a hazai csapat nyeri! Kevesen hittek benne. A találkozó előtt a szegedi B közép üzent az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdásának, Nagy Lászlónak: „A szíven szúrt város!!! Számomra csak a Barcelona és a Szeged. 2011. 11. 27." – drapériát feszítették ki a drukkerek. Ha Nagy gólt szerzett, fütty volt a jutalma.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

Na, ne erről, hanem inkább a nem mindennapi meccsről beszéljünk. Nem vitás, minden idők legerősebb veszprémi csapatát verte meg a Pick Szeged. Esélyt sem hagyott afelől, hogy jobb volt, és megérdemelten gyűjtötte be a bajnoki két pontot. 1–0 volt ide, utána 2–1 oda, ezután még egyszer vezetett (3–2) a hússzoros magyar bajnok, utána viszont már nem. Végig a nagyot küzdő és hihetetlen formában kézilabdázó Pick Szegednél volt az előny, és nem adta ki  kezéből a vezetést. Mikler Roland egyből védéssel kezdte a rangadót, és amit ezután a kapuban művelt, az több volt mint csoda. „Gratulálok! Ez extra teljesítmény volt!" – mondta Mocsai Lajos szövetségi kapitány az öltözőbe tartó Miklernek.

Az RTL Klub hangmérnöke nem unatkozott, a Tisza-parti publikum olyan hangulatot teremtett, hogy nem győzte a potmétereket rángatni, mert egy-egy szegedi gól után felrobbant a csarnok. Gólokban pedig nem volt hiány. A két légiós, a svéd Jonas Larholm és a szlovák Frantisek Sulc nem tudott hibázni, előbb a horvát Alilovicsot, majd a magyar válogatott Fazekast tették teljesen „tönkre", hiszen mindketten szétbombázták a kapujukat. Szórták a gólokat, volt, amelyik az alsó sarokban kötött ki, akadt olyan, amelyik beakadt a felső „pipába", és akadt olyan is, ami után foltozni kellett a hálót.

Fáradhatatlanul küzdöttek, de ez a társakra is igaz volt. A két szegedi horvát fiú, Alen Blazevic és Antonio Pribanic felszedte a parkettát, „vérprofi" módon tették a dolgukat, és ha kellett, gólokat szereztek – mindketten fontos pillanatokban. Vadkerti Attila főként védekezésben remekelt, rengeteg ütközött – volt olyan, hogy a két méter feletti Onétóval találkozott –, kiválóan lépett ki a falból, próbálta megakadályozni a veszprémi támadásokat. Zubai, Buday – keményen védekezett ő is – harcolt, Rajko Prodanovics a második félidőben megsérült, míg Kekezovics megilletődötten játszott.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

Szépen fokozatosan lépett el a Pick az MKB-tól. A meccs esélyesének kikiáltott vendégek pedig egyre jobban bepánikoltak. Egyre több lett a fehér arc, minden labdát nyomtak Nagy Lászlónak, aki be-betalált, de a többieknek tele lett a „gatyájuk". Carlos Ortega edző is elbizonytalanodott, néha bizony úgy tűnt, hogy őt is megfogta a meccs, a szenzációs hangulat, csak kereste a csapatát, de nem találta.

A szegedi sakkozó, Lékó Péter tapsolt, Nagy Péter súlyemelő keze a magasba emelkedett, a sérült Czina József egyre többet ugrált fel. Nőtt, nőtt a különbség, a Veszprém csődöt mondott, kapitulált Szegeden. Pónácz András, a Sport Klub sportriportere fogalmazta meg a meccs után a következőket: „A Pick Szeged nem legyőzte, hanem megverte a Veszprémet!".
A hajrában a Pick-tábor legnagyobb örömére mehetett a népes veszprémi szurkolósereg felé a szokásos zrika: „Indul a busz! Indul a busz!" Az utolsó három percben pedig már állva ünnepelt a hazai közönség, tombolt, ordított, tapsolt.

Micsoda meccs volt! Kevesen hittek a győzelemben. Kevesen, de akik igen, azok bebizonyították, hogy ebben a Pick Szegedben hatalmas erő van. Aki pedig hittek, azok nem voltak mások, mint a játékosok és a szakmai stáb. A csapat! Ha pedig egyért, egy célért harcol a Pick Szeged, akkor még sok szép eredményt érhet el. A tegnapi nagyszerű győzelem (31–24) mellett még egy dolgot megnyert a Tisza-parti alakulat: a szegedi közönséget, amely ismét rátalált  kedvenc csapatára, a Pick Szegedre, amely továbbra is veretlenül vezeti a bajnokságot.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

Skaliczki László:
- Ez a meccs is bizonyította, a két csapat Szegeden mindig nagy derbit játszik, függetlenül a mutatott formától. Az utóbbi időben kevés öröm ért minket, kaptunk kritikákat, most azonban jó volt megélni, hogy a kemény és céltudatos játékunkkal a Veszprém fölé emelkedtünk. A mi akaratunk érvényesült, gratulálok a csapatomnak, és köszönöm a közönségnek a biztatást!

Carlos Ortega: - Összességében, a játék minden elemében jobb volt a Pick Szeged. Tudtuk, hogy fontos meccset játszunk, most a szegediek készültek fel jobban.

Mikler Roland: - Talán felesleges is mondanom, milyen fontos volt a meccs. Igyekeztünk bebizonyítani a szurkolóknak, mindig szükségünk van rájuk, nem csak akkor, amikor jól megy a játék, hanem akkor is, amikor gödörbe kerülünk. Nagyot játszottunk ma!
 
Schuch Timuzsin: - Szomorú vagyok, hogy ennyivel kikaptunk. A Szegednek a legutóbbi BL-meccsei nem sikerültek jól, most azonban elkapták a fonalat, szinte bárhonnan képesek voltak gólt szerezni. Készültünk a meccsre, tudtuk, mire számíthatunk a Szeged ellen, de mégsem voltunk képesek védekezésben megtalálni az ellenszerüket.

60. perc: az RTL Klub már a meccs közben interjút kér Nagy Lászlótól. Sok öröme nem lesz benne. Zúg a Szép volt, fiúk! Balogh 31-24. Császár kapufa. Pribanic ziccere kimarad, de kit érdekelt! Nyert a Szeged!!!!!!

59. perc: szegedi időkérés után Larholmot blokkolják, Dzsamali betalál 30-24.

58. perc: Sulic 30-23.

57. perc: Mikler ziccert véd, meg sem lepődünk. Áll a csarnok!

56. perc: Vadkerti betörésből ejti át Alilovicot, zúg az "Indul a busz" rigmus 30-22.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

55. perc: Császár bedobja a hetest Tatainak 28-22. Blazevic gólja, ennek meg kell lennie 29-22.

54. perc: Ancsin estében, ez is nagy gól volt 28-21.

53. perc: Sulic formán kívül, fölévágja a ziccert a "szimpatikus" horvát.

52. perc: Blazevic két perc. Nagy 27-21.

51. perc: Nagy László lövését "lenyeli" Mikler!

50. perc: a "kis" Pribanic szerez gólt a "nagy" Oneto mellett, ki is állítják a chileit 27-20.

49. perc: Sulic talál be 26-20.

48. perc: Ancsin védekezik jól, Dzsamali fölé lő. Sulc, mekkora klasszis a szlovák 26-19. Ezt hogy dobta be.

47. perc: Larholm vetődve ment meg egy labdát.

46. perc: Sulcot blokkolja Nagy. Dzsamalit nem szabad felugrani hagyni 25-19.

45. perc: Nagy lő fölé, kicsit löktünk rajta. Onetóra esik rá Pribanic, megsérül a chilei. Pribanic két perc. Császár hetese bent 25-18.

44. perc: Larholm nagy meccse ez, most is betalál 25-17.

43. perc: Terzic bombáját ikler föléüti!

42. perc: Pribanic labdát szerez, bevágja, mi van itt 24-17.

41. perc: Kekezovics a pályán. Pribanic harcol ki hetest, Larholm bevágja 23-17. Hattal vezetünk, először! Veszprémi időkérés.

40. perc: Nagy László szerez labdát. Mikler véd, Larholm passzol, Pribanic bevégja 22-17.

39. perc: Ugaldét mattolja Mikler!

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

38. perc: lehetetlen szögből veri át Vadkerti Fazekast 21-17.

37. perc: indulunk, Balogh elrontja, Terzic büntet 20-17.

36. perc: Terzic lövését védi Mikler. Császárét is fogja! Larholm cundere Fazekas lábai között! 20-16.

35. perc: Mikler fog ki Gulyáson! Oneto és Zubai is kap egy kiállítást.

34. perc: Sulc megpattanó lövésénél szerencsénk is van 19-15. Nagy László válaszol, jön a füttyszó is 19-16.

33. perc: Prodanovics lép rosszul és rogy a földre. Úgy kell letámogatni, nem bí rálépni a jobb bokájára... Van baj. Balogh Zsolt jön a szélre.

32. perc: Gulyás a szélről 18-15.

31. perc: nézzük a folytatást. Megjáratjuk a labdát, mielőtt Sulc bevágja 18-14.

Félidő. Eddig remekel a Skaliczki-csapat. Támadásban mindig meg tud újulni, Larholm és Sulc pedig hozzáteszi azokat a pluszokat, amik kellenek. Védekezésben Mikler remek, de Nagy Lászlóra jobban kellene ügyelni.

30. perc: Császár, jól jön majd a szünet 16-14. Sulc estében, szinte féltérdről, 17-14 a félidő.

29. perc: Sulc átövéseire nincs ellenszer 16-12. Nagy László 16-13.

28. perc: Vadkerti hozza helyzetbe Budayt, nem is rontja el 15-11. Ugalde kínaiból 15-12.

27. perc: Sulc eladja, fáradunk. Ugalde lövését Mikler sarkazza ki.

26. perc: Mikler olvassa Dzsamalit. Iváncsik Tamás indulásból 14-11.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

25. perc: Császárt blokkolja Buday, de ő is elrontja a ziccert. 25 perc utén elmondható, korrekt a játékvezetés.

24. perc: Larholm szerez labdát Nagy László elől. Ancsint blokkolják, Nagy lövését Mikler védi.

23. perc: Zubai harcol ki hetest, Larholm teszi be, Alilovic azt sem tudta, hol van 14-10.

22. perc: Larholm dobat gólt Pribaniccal 13-9. Schuchot kiálítják. Császár szép gólt lő kisodródva 13-10.

21. perc: Ancsin lövése kapufa, Nagy Lászlóé gól, nem is kicsi 12-9.

20. perc: Nagy László a jobb felsőbe, kettétörik a kapu... 12-8. Most a Szeged kér időt.

19. perc: Mikler! Mikler! Mikler! Alilovic is véd, Oneto gólt lő 12-7.

18. perc: micsoda akció, kézisuli! Blazevic a gólszerző, megint veszprémi időkérés 12-6.

17. perc: Larholm lövése bedöcög, becsorog 11-6. Öttel megyünk.

16. perc: Mikler egy megpattanó lövésre vetődik vissza, nagy bravúr volt.

15. perc: Dzsamali lő a bal alsóba. Balogh Zsolt is a pályán. Larholm test mellől abal felsőbe, remek gól 10-6.

14. perc: Ancsin bődületes kapufás gólja után 9-5. Veszprémi időkérés. Bejött Oneto és Dzsamali.

13. perc: Fero Sulc - mesterhármas 8-5.

12. perc: Skaliczki mester őrjöng egy bírói ítélet után. Terzic 7-5.

11. perc: Iváncsik Tamás hetese a kapufán csattan! Megy a szekér, most Sulc talál be 7-4.

10. perc: Blazevic kiállítása után Nagy László 5-4. Larholm emberhátrányból, két ember felett 6-4.

9. perc: sőt Larholm labdaszerzése után Prodanovics is eredményes 5-3.

Tényleg nyers húst ettek! Pick Szeged-MKB Veszprém. Galéria: Schmidt Andrea

8. perc:
Nagy lövését kiüti Mikler, Ancsin vezetést szerez 4-3.

7. perc: klasszigól Fero Sulctól, felugorva, pattintva vágta be 3-3.

6. perc: Jonas Larholm lövése ellen nincs ellenszere Alilovicnak 2-2. Sulic gól 2-3.

5. perc: emberhátrányból Iváncsik Tamás talál be 1-2. Mikler ziccert fog.

4. perc: Sulic üt oda Larholmnak, jár a két perc a horvátnak.

3. perc: Nagy László betörésből egyenlít 1-1. Larholmot blokkolják.

2. perc: Ancsin durrant mellé talpról. Sulic kapufája után Blazevic bombájával 1-0.

1. perc: elkezdődött! Mikler véd!

12.18: még egy kiírás: "Grande László! Szorított a spanyol csizma, lecserélted Navracsics papucsra."

12.16: zajlik a bemutatás, Nagy László nevénél pfújolás, nagyobb, mint Sulicsénál.

Kommentár nélkül.
Kommentár nélkül.

12.14: "A szíven szúrt város!" Ez a felirat olvasható a szegediek drapériáján. Egyértelműen Nagy Lászlónak szól, aki egy karikatúrán meg is jelenik a molinón, valamint ott van a már említett idézet tőle: Számomra csak a Barcelona és a Szeged.

12.10: tíz perc múlva kezdődik Európa második legnagyobb kézilabdarangadója. Ahogy látható, a szegedi keretből hiányzik a sérült Czina József.

12.05: a vendégtábor már behangolt, a szegedi szurkolók még most "élesítik" a dobokat.

12.01: a Tippmix szerint az esélyek egyértelműek: a hazai siker 5,45, a döntetlen 12,50, a vendéggyőzelem 1,13-szoros pénzt ér.

11.57: egyre többen a lelátón, meg persze a pályán is, már mindkét csapat teljes gőzzel melegít.

11.46: a szegedi névsor: 1 Tóth Mihály, 12 Tatai Péter, 16 Mikler Roland, 2 Buday Dániel, 6 Kekezovics Marinko, 7 Vadkerti Attila, 9 Nagy Norbert, 10 Jonas Larholm, 14 Antonio Pribanic, 17 Zubai Szabolcs, 19 Balogh Zsolt, 21 Alen Blazevic, 27 Rajko Prodanovics, 29 Frantisek Sulc, 77 Hegedűs Márk, 91 Ancsin Gábor. Vezetőedző: Skaliczki László.

11.44: a veszprémi keret: 1 Fazekas, 2 Vilovszki, 3 Gulyás, 4 Iváncsik G., 5 Schuch, 7 Császár, 9 Iváncsik T., 10 Pérez, 19 Nagy László, 21 Dzsamali, 23 Ugalde, 25 Chema Rodrigez, 29 Oneto, 30 Terzic, 32 Alilovic, 33 Sulic. Vezetőedző: Carlos Ortega.

11.39: egy szépemlékű összecsapás a két csapat között:

MKB Veszprém-Szeged 30-31. Videó: MTV

11.36: 250 veszprémi érkezik szurkolni, a nagy része a tábornak már most hangol. Reméljük, nem lesz sok örömük.

11.33: – Több meccsüket is megnéztem a Veszprémnek. Láttam az összes BL-találkozójukat, többek között a tatabányai tornán játszani az MKB-t. Azt gondolom, hogy a csapat is figyelte a Veszprém meccseit, amiből tudunk majd építkezni, és ezt hasznosan felhasználni a vasárnapi összecsapáson - nyilatkozta a Délmagyarország hasábjain Skaliczki László vezetőedző.

11.24: természetesen ennek ellenére nem szeretnénk Nagy László átigazolását minősíteni, sok mindent elmond a játékosról, hogy ő lett az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdása. Nem lesz könnyű megtartani, az Atletico Madridnak tíz, a Kielnek kilenc gólt lőtt a BL-ben októberben.

11.22: még nincs egy éve, hogy Nagy Lászlóval interjút készített lapunk. Abban azt mondta, csak a Szeged és a Barca jöhet szóba neki, mint klubcsapat. Ehhez képest... Egy idézet: "Még nem tudom, hogy hol fejezem be a pályafutásom. Úgy tervezem, hogy a Barçában, de ha ez nem jön össze, akkor csak a Pick jöhet szóba."

11.19: megérkezett az RTL Klub stábja is, a csatorna közvetíti a rangadót. Persze miért nézné a tévében a meccset, amikor a delmagyar.hu online tudósítását is olvashatja!

11.16: egy kis ízelítő a meccs előtt az NSO Tv-nek köszönhetően.

Videó: NSO Tv

11.11: Vadkerti pedig azzal az Iváncsik Tamással trécsel, aki nemrég lemondta a válogatott szereplést.

11.09: Prodanovics és kekezovics Suliccsal beszélget, Alilovic Blazeviccsel. Horvát-szerb csúcs a pályán...

11.07: legutóbb hazai pályán legyőztük a Veszprémet,az a meccs a bajnoki finálé második összecsapása volt.

11.02: köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból. Egyelőre szálingóznak a nézők, de mindenki biztos lehet benne, telt ház, 3500 néző előtt rendezik mag a találkozót.

Korábban
1. Nagy László, 2. Mezei Richárd, 3. Eklemovics Nikola. Ez volt a Délmagyarország és a Pick Szeged kézilabdacsapata szavazásának végeredménye egy éve. Ekkor az elmúlt 50 év legjobb szegedi játékosáról 200 ember szavazott. Nagy László hatalmas fölénnyel nyert, és lett a legjobb.

Miért idézzük fel ezt a kis történetet? Nem véletlen ez sem, hiszen vasárnap délben Nagy László visszatér Szegedre – MKB Veszprém-mezben. Nyáron igazolt a katalán Barcelonából a bakonyi alakulathoz.

– A Pick Szeged szurkolótábora nagy szeretettel várja az elmúlt 50 év legjobb szegedi kézilabdázóját, Nagy Lászlót. Ez lesz az első alkalom, hogy az ősi rivális mezében lép pályára ellenünk. Amikor a válogatottal érkezett hozzánk, szeretettel fogadtuk. A mostani rangadó éppen ezért lesz mindenképpen pikáns. Várom – és gondolom, a szegedi drukkerek is várják – már a meccset, amelyen egy nagyot harcoló Pick Szegedet szeretnénk a pályán látni – nyilatkozta Szabó Dezső, a szurkolók egyesületének (DAKE) elnöke a csapat honlapján.

Furcsa lesz Nagy Lászlót veszprémi mezben látni.
Furcsa lesz Nagy Lászlót veszprémi mezben látni Szegeden.

Pikáns mérkőzés lesz, hiszen a 20-szoros magyar bajnok a nyáron alaposan megerősödött. Új edző, a spanyol Carlos Ortega vette át a csapat irányítását. A hispán mester új stílust, új impulzust adott a csapatnak, és ez hatalmas lendületet adott az állam által is kiemelten támogatott Veszprémnek. Eddig 12 meccset játszott az idényben, és mind a 12-t megnyerte. A hazai bajnokságban nyolcszor diadalmaskodtak, a BL-ben pedig négyszer. Legyőzték a Celjét, idegenben a Constantát és az Atletico Madridot, hazai pályán pedig a Kielt. Szép kis eredménysor.

Nézzük az új fiúkat: Oorhegani Iman Jamali. A 21 éves iráni fiú 202 centiméter magas, remek vásárt csinált vele a Veszprém.

A chilei Marco Antonio Onetonégy barcelonai év után igazolt Veszprémbe, előtte a Bidasoa csapatában szerepelt.

Jose Maria Rodriquez Vaquero világbajnok a spanyol válogatottal, háromszoros spanyol bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes. A hosszú név alapján lehet, hogy ismeretlen a játékos a szurkolóknak, hiszen kézilabdaberkekben mindenki csak Chema Rodriqueznek szólítja. A Valladolidban lett ismert kézilabdás, ezután igazolt a Ciudad Realba, amely az elmúlt idényben már Atletico Madrid néven szerepelt.

Gólvágók

Nézzük a két csapat gólvágóit. A nyolc bajnoki forduló alatt Rajko Prodanovics a legeredményesebb, a szegedi szerb szélső 49 találatot jegyzett.
Pick Szeged: Prodanovics 49, Larholm 44, Balogh 26, Pribanic 25, Ancsin 23.
MKB Veszprém: Iváncsik T. 43, Jamali 32, Ugalde 28, Nagy L. 27, Iváncsik G. és Oneto 26-26. 

 
A nyár ötödik új szerzeménye is spanyol földről érkezett a Veszprémbe. Cristian Garcia Ugaldea 2004–2005-ös idénytől szerepelt a Barcelona együttesében. A szélső eddig 11 gólt szerzett az idei BL-sorozatban. Ők az új fiúk, de ott vannak a régiek is: Alilovic, Fazekas, Császár, Gulyás, Iváncsik G. és Iváncsik T., Peréz, Schuch, Sulic, Terzic, Vilovszki, valamint a sérült Laluska. Nem gyenge keret.

A nézők is kíváncsiak a Veszprémre, péntek délutánra minden jegy elfogyott – csordultig telik majd a csarnok.

A Veszprém az esélyese a meccsnek, a szuperrangadónak, ez nem vitás. De! A sportban nincs olyan, hogy lehetetlen. Az elmúlt két szegedi meccsen nyert a Pick, diadalmaskodott Skaliczki László csapata, pedig akkor sem adtak volna egy fabatkát sem a szegedi sikerért.

Mikler, Zubai, Balogh is azt emelte ki, hogy harcolni, küzdeni kell, és ha kevés technikai hibával játszik a Pick, akkor esélye lehet egy végig nyílt csatára. És ha nyílt lesz a meccs, akkor jöhet a közönség ereje – amely Európában is egyedülálló.

Az ifjúsági bajnokságban: Pick Szeged–MKB Veszprém 31–25. A junioroknál: Pick Szeged–MKB veszprém 26–27.

Hét idény, eredmények
Nézzük az elmúlt hét idény Pick Szeged–MKB Veszprém párharcait. A két rivális az NB I-ben 38 meccset vívott egymással.
2005–2006, Szegeden: 27–24, 31–21, 27–23. Veszprémben: 21–28, 25–33, 32–36, 29–27. 2006–2007, Szegeden: 29–24, 25–22, 25–23. Veszprémben: 23–35, 30–31, 26–39. 2007–2008, Szegeden: 35–30, 33–32. Veszprémben: 24–32, 26–33, 24–34. 2008–2009, Szegeden: 26–30, 24–25. Veszprémben: 24–29, 28–35, 29–30. 2009–2010, Szegeden: 30–36, 24–25. Veszprémben: 26–34, 31–41, 28-40. 2010–2011, Szegeden: 35–35, 20–33. Veszprémben: 23–40, 26–33, 20–22. 2011–2012, Szegeden: 24–23, 24–23. Veszprémben: 28–33, 22–33, 21–29.

Olvasóink írták

55 hozzászólás
 • 55. Deadman 2012. október 29. 12:49
  „35. Mustang 2012.10.28. 16:06
  Hsz -ed mutatta a fejedben rejtőző potenciált ...Ugye nulla Hsz egyenlő üres fej ...
  29. Jucmuc12 2012.10.28. 14:12
  ÉN is szegedi vagyok 20 évig Pick szeged bérletes voltam de ma már csak nagyon ritkán Nézem meg a Pick szeged meccseit..Miért ??? Pontosan azért mert a vezetőség egy koncepciónélküli másodosztályú alkalmi gittegyletté silányította a valamikori Klasszis sajátnevelésű játékosokkal sikert elérő egyesületet...most komolyan Most Nyertek egy elképesztően jó meccsen a veszprém ellen de tavaly is nyertek és akkor mi van ?? Ez is csak egy győzelem aminek az értéke most kb annyi hogy maradtak veretlenek ..Semmi több...A Bl ben jelenleg kiesők vagyunk a bajnoki dőntő még a távolban van lehet ott leszünk de ez még a jövö titka ..Mire is ez a nagy örömködés ?? szerintem semmire..Lehet örülni PERSZE KELL Is ..DE csak ennyi
  Az a Baj Veletek Szurkolókkal hogy meg lehet etetni egy kettő győzelemmel ..Volt egy jó kezdeményezés nem ment be a B közép negyed óráig..Ott az volt a baj, hogy VISSZAMENTEK !!!! Ha ott azon a meccsen nincs B közép akkor állítom, hogy most Még nagyobb a különbség ..és most ezen fényes győzelem után Kéne megbüntetni a csapatot mert ha tudnak így játsdzani akkor és Inne folytasd TE légyszives

  ROXPER sztem kár Nagy Lacit szidni mert mikor kiderült hogy elhagyja a Barcelonát az ELSŐ ÚTJA ide vezett Szegedre és kopogtatott hogy Sziasztok Jöttem !!!! Itt vagyok ha kellekEzt ugye elfelejtetetd már ?? csak a szidása megy a Nagy Lászlónak a tényeket meg elhallgatod ????
  Ö egy igen jó szakmunkás és oda megy ahol a szakmunkáját MEGFIZETIK..
  Pl Téged kinevelt a Lokupec KFT igen jó lokupec lettél és elvitt a gané BT..Ott is jól dolgoztál Söt Te lették a BT legjobbja és a Fizetésed már az 5 szöröse annak amit a Lokupecnél kaptál..
  Na most a Gané BT töl eljöttél és Visszamész a Lokupec KFT hez ahol a szakmát tanultad és mondod Jöttem itt vagyok de mivel igen jó lettem ennyi az órabérem..Erre mondja a KFT hogy sorry nekem sok ezért elmész melózni oda ahol Kifizetik azt az Órabért amit érsz...Most Nagy Lacinál is ez van tetszik nem tetszik...

  Lehet itt puffognod és ha a seggedet a földhöz Vered akkor is ez lesz..A PICK SZEGED meg szerintem ezzel a gyözelemmel el is lötte az összes puskaporát erre az idényre ..Most Jön a barcelona oda vissza Berlin és aztán a svájciak idegenben és el is szállt a Léghajó azt majd jön megint a sajnálkozás ...”
 • 54. kipkop 2012. október 29. 11:23
  „Férfi kézi: szövetségi vizsgálat a szegediek transzparense miatt". Itt a Veszprém és a szövetség bosszúja a vereségért? Remélem nem pont elvonás lesz a következmény.”
 • 53. comment 2012. október 29. 11:19
  „3. lukrecia 2012.10.27. 12:54
  ..."nem vagyok bunko---nem szidom Nagy Lacit."
  Sokan nem vagyunk bunkók, nem is szidjuk, de ez az eredménytelenség amit sorozatban produkál ez az ipse, az fabatkát nem ér, nemhogy havi 13 millát!! Neked is ez a véleményed?! Ugye ez a nagy-nagyképű annyit kap havonta nettóba, mint te és sok másunk jó ha 3 év alatt bruttóba. Ezért az összegért nem ezt az eredményt kellene neki felmutatni, mert ha te, vagy bárki más hasonló teljesítményt adsz ki kezeid közül, már rég a munkanélküliek táborát gyarapítanád.
  Úgy,hogy csak szerinted.."az eredmeny tok mindegy", nekünk igen is számít, s be is igazolódott, hogy a pályán csak ellötyög a rengeteg pénzért. Ha játék akkor legyen játék, de a juttatást is játékzsetonban kapja, mert ugye meg lehet élni havi 47 ezerből is!!!!
  Szép napot...”
 • 52. comment 2012. október 29. 11:19
  „3. lukrecia 2012.10.27. 12:54
  ..."nem vagyok bunko---nem szidom Nagy Lacit."
  Sokan nem vagyunk bunkók, nem is szidjuk, de ez az eredménytelenség amit sorozatban produkál ez az ipse, az fabatkát nem ér, nemhogy havi 13 millát!! Neked is ez a véleményed?! Ugye ez a nagy-nagyképű annyit kap havonta nettóba, mint te és sok másunk jó ha 3 év alatt bruttóba. Ezért az összegért nem ezt az eredményt kellene neki felmutatni, mert ha te, vagy bárki más hasonló teljesítményt adsz ki kezeid közül, már rég a munkanélküliek táborát gyarapítanád.
  Úgy,hogy csak szerinted.."az eredmeny tok mindegy", nekünk igen is számít, s be is igazolódott, hogy a pályán csak ellötyög a rengeteg pénzért. Ha játék akkor legyen játék, de a juttatást is játékzsetonban kapja, mert ugye meg lehet élni havi 47 ezerből is!!!!
  Szép napot...”
 • 51. zehn 2012. október 29. 07:10
  „Ez a fényes győzelem lökést adhat, jól ki kell használni. Elnézve a bajnokságban össze-vissza bukdácsoló többi csapatot,egy kis odafigyeléssel meglehet az alapszakasz győzelem. Mindenkit meg kell verni, ez joggal elvárható a Picktől, a Veszprémben meg nem kikapni nyolccal. Nagyon szorítok,hogy a BL-ben sikerüljön a csoportból tovább menni. Ilyen teljesítménnyel ez is sikerülni fog!”
 • 50. bessy 2012. október 29. 06:56
  „Na pl mondjuk azt, hogy szép volt fiúk!!!!!!!!!!!!!!! Én a magam részéről szeretnék még sok ilyen jó meccset látni, és remélem még sok ilyen győzelem is lesz benne. Csapatot láttam, aki lehet, hogy nyers húst reggelizett, de bármi legyen a titok, csak igy tovább. Nagy Laci meg döntött, ahogy döntött, csak a válogatottba tegye oda magát, ahogy kell, és akkor minden rendben lesz.
  SZÉP VOLT FIÚK! Gratula.”
 • 49. nobody13 2012. október 29. 04:58
  „A szív győzelme a pénz felett. :-) Gyönyörű játékot varázsolt a Pick Szeged csapata a Sportcsarnokba, szó szerint varázsoltak. Jó lenne még sok ilyen meccset látni tőlük!!”
 • 48. roxper 2012. október 28. 20:42
  „47.
  Jól megvédted magad skizofrén frakkrécia, nem véletlen a nicknevekben meglévő kettősség sem, biztos elfelejtetted a másik nicked jelszavát! :D”
 • 47. lukrecia 2012. október 28. 19:47
  „41; "Gyerekek, teljesen mindegy ki fog nyerni. Szegedikent en ugyanugy orulok egy veszpremi gyozelemnek mint egy Szeged gyozelemnek. Egyet nem teszek, mert nem vagyok bunko---nem szidom Nagy Lacit."
  Veled ellentetben aki szidja. Azt hogy hol elek , milyen korulmenyek mellett epp rad nem tartozik. Akik megis tudni akarnak errol hidd el mind tudja.
  De befejeztem a veled valo civakodast, hiszen kotekedo vagy, es nem velemnyt kozolsz kulturalt formaban.”
 • 46. igazságkereső 2012. október 28. 19:42
  „Végigizgultam a mérkőzést. és nagyon szép meccset láttam.Szép volt fiúk, A Pick Szeged nagyon jól játszott, megérdemelten győzött! Gratulálok az edzőnek, a fiúknak és a Megyei Kézilabda Szövetség (Szeged) elnökének,Fekete Józsefnek, aki szívvel és lélekkel organizálja a Megyei Szövetség dolgait! Csakígy tovább!!”
 • 45. haresz 2012. október 28. 18:28
  „Legalább be lettek tanítva a csicskák. Szerintem teljesen jogos volt a szíven szúrt város drapi. Mért nekünk mi közünk volt a veszprémi maffia leszámoláshoz, még is szíven szúrt országoztak!? Bezzeg, mikor Lacikácska spanyolként tündökölt buckai akolban, akkor ott is mocskolták, de mi kiálltunk mellette, majd hátba támadott minket jó pénzért! Lacika nélkül ma még jobban tönkre vertük volna ezeket a szerencsétleneket. A zsoldos jött mentek arányát 11-6-ra ők nyertek. :D Elkezdték a süket dumát is, hogy a bíróra fogják miközben nálunk több volt a kiállítás és a több hetest is ők kapták.”
 • 44. queenmargareth1 2012. október 28. 18:20
  „jól van, mea culpa!”
 • 43. queenmargareth1 2012. október 28. 18:19
  „roxper, bocsesz, nem te írtad a narancs szöveget.csak olyan egyformák vagytok, még egyszer bocs.”
 • 42. queenmargareth1 2012. október 28. 18:17
  „40. roxper 2012.10.28. 18:04 olvasd vissza észlény a hsz-odat az elején közepén:mintha narancsoztál volna.De, ha te se mérted mit írsz...”
 • 41. roxper 2012. október 28. 18:13
  „lukrecia 2012.10.18. 20:50
  En mar regota a Veszpremnek szurkolok szegedikent. 3 nappal ezelott a Madridot vertuk, most meg a BL gyoztes Kielt. Na igen profik vagyunk. Hogy is gondoltatok hogy egy profi Nagy Laci Szegedre igazol.??? Itt meg Buday sem tud kibontakozni.

  Te meg a tárgyilagosság, ne röhögtess. Te nem tárgyilagos vagy, hanem skizofrén, 10 napja a fenti szösszenet hoztad össze, most meg így írsz, hogy: "Csodalatos volt a vedekezesunk. kiszoritottuk oket a kapu elol."

  Ennyit rólad sötétke, nem véletlenül nem tudod azt sem, hogy most épp németben élsz, vagy Szegeden, azt sem tudod kinek szurkolsz, a politika böffentéseidről meg inkább ne is beszélj! :D :D :D”
 • 40. roxper 2012. október 28. 18:04
  „38.
  Te ennyire nem érted miről szólt az üzenet??? A gyengébbek kedvéért ott volt a nyilatkozat fontos része, csak barca ill Szeged létezik. Ne nyilatkozzon hülyeséget és akkor nem kap ilyen transzparenset! :P
  Hol írtam hogy ez politika volt? Tanulj már meg olvasni! :D”
 • 39. almanlak 2012. október 28. 18:02
  „Nagy Laci nélkül,Nagy Laci ellen,akkor is egy remek Szeged.Gratulálok a csapatnak.Az viszont igaz,hogy Nagy Laci egy világklasszis.”
 • 38. queenmargareth1 2012. október 28. 17:15
  „34. roxper 2012.10.28. 15:46 teljesen jogos, hogy szégyellhetjük magunkat azért a drapériáért!!!Ha ez neked politika is volt, hogy szoktátok írni?! Szánalmas vagy.
  Tiszteld az ellenfeled!Vagy menj ki az utcára és köss bele valakibe verd szét...”
 • 37. postboy 2012. október 28. 16:38
  „"A szíven szúrt város!"
  Ez azért több, mint gusztustalan kiírás. Nem Nagy Laci miatt, hanem "A szíven szúrt ország" okán. Más szövegtartalmú drapériát kellet volna legyártania a klubnak. Én szegedi szurkolóként szégyelem magam ez miatt.

  Egyébként a csapatnak a teljesítményért, a mutatott játék okán gratuláció jár. Csak így tovább!
  Nyert a Szeged 2011, a Tisza Volán, az FK 1899 Szeged, a SZEDEÁK és a vizilabdások is. Erre pedig jött a Pick Szeged győzelme!
  Na ezért jó Szeged szurkolónak lenni!”
 • 36. lukrecia 2012. október 28. 16:35
  „Nem vagtam fel az ereimet nagyeszu. Sot gratulalok a csapatnak es kulon az edzonek is. Amikor biralni kell akkor biralni fogok ezutan is, amikor dicserni, azt sem fogom elhallgatni . Nagyeszukem en a politikaban is targyilagos vagyok veled szemben. Te bealltal a csordaba.
  De visszaterve a meccsre. Csodalatos volt a vedekezesunk. kiszoritottuk oket a kapu elol. MINDIG EZT KELLENE TENNI A TOBBI CSAPATTAL SZEMBEN IS: Igy valt konnyebbe Roli helyzete is. De ma mindent fogott, felso lativuszokat kell ra mondanom, es Larholmra is, Sulcra is. Szenzacios golokat dobtak. Kekezovics hibazott sajnos durvan, de fogjuk ra kiesett a jatekbol.
  Skalanak is kulon gratula, ma szepen osszerakta a csapatot. Percre pontosan erzett most mindent.”
55 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a Hungerit jutott tovább a kupában

A hétvégén rendezték a női vízilabda magyar kupa selejtezőit, és a papírforma szerint a Hungerit-Szentesi VK bejutott a négy közé, míg a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem nem. Tovább olvasom