Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Olasz Anna kívánságlistát csomagol Amerikába

A Haász SZUE Európa-bajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszója, Olasz Anna az előző évvel ellentétben az Egyesült Államokból haza tudott jönni karácsonyra. Meglátogattuk családját, szüleivel mesélt a karácsonyi ételekről és a készülődésről, de az amerikai ünnepekről is.
Az Egyesült Államokban sportösztöndíjjal tanuló Olasz Anna tavaly nem tudott hazajönni karácsonyra, most viszont az Európa-bajnoki ezüstérmes nyílt vízi úszó Szegedre utazott. A Haász SZUE kiválósága a hétvégén két bajnoki címet szerzett, de utána már ő is a karácsonyra hangolódik.

– Nem vagyok az a típus, aki már hetekkel korábban készülődik az ünnepekre. Persze ez lehetne másként is, ugyanis a házban, ahol Amerikában lakom, egész évben karácsonyi hangulat van. Az egyetemen egy izlandi lány lett a legjobb barátom, ő az egyik lakótársam. Már februárban arra lehetett ébredni, hogy a konyhában izlandi karácsonyi dalokat hallgat hangosan, szeptemberben pedig már ki akarta tenni és feldíszíteni a karácsonyfát. Végül rábeszéltük a többiekkel, hogy csak novemberben tegye, de nekem ez is korainak tűnik – mondta nevetve Olasz Anna, aki szüleivel együtt fogadott minket.

Együtt az Olasz család. Fotó: Karnok Csaba
Együtt az Olasz család.
Fotó: Frank Yvette

Mint kiderült, édesanyja, Szosznyák Edit révén az ünnepekkor még több szó esik a sportról, hiszen a testvére, Szosznyák Attila is velük tölti a szentestét, aki játékosként és edzőként is többszörös asztalitenisz magyar bajnok. Anna édesapja, Olasz Sándor a finom ételekért felel, hiszen az ő halászleve hiányzik lányának a legjobban, valamint a mákos knédli, de emellett például a házi kolbászt is az apuka készíti, amelyből bizony csomagolni is kell.

– Nem nekem, hanem az amerikai edzőmnek. Az ő egyik furcsa életcélja, hogy a világ minden húsfajtáját megkóstolja, ezért megkért, hogy hozzak neki apa házi kolbászából. A bőröndöm tele lesz finomságokkal, ugyanis a barátaim is leadták a kívánságlistát. Csokis datolyát, Túró Rudit, szaloncukrot, pálinkát és forralt borhoz való fűszereket is vinnem kell – árulta el Anna, aki annak különösen örül, hogy az itthoni legjobb barátnői is haza tudtak jönni, ugyanis van egy ötfős összeszokott társaság, amelyből vele együtt négyen külföldön tanulnak.

A szülei nagyon élvezték, amikor tavaly Arizonában karácsonyoztak lányukkal. A rengeteg karácsonyi dísz lenyűgözte őket, ahogy az utak mentén sorjázó, néhol tíz méter magas kaktuszok is, és érdekes volt számukra, hogy decemberben jó időben, pálmafák mellett sétálnak az utcán. Anna is ekkor tapasztalta először, hogy milyen az amerikai ünnepi őrület.
– Eleve kétszer van karácsony, hiszen néhány héttel korábban a hálaadás egyenrangú ünnep. Mindig csütörtökön tartják, másnap pedig elképesztő leárazások vannak az üzletekben, óriási tömeggel. Régen csütörtökön éjfélkor nyitottak a bevásárlóközpontok, de most már aznap délután, így tulajdonképp sok amerikai már a hálaadást is vásárlással tölti – mesélt a furcsa a szokásról Olasz Anna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen ünnepel a Kiss és a Révész család

Évek óta együtt tölti a szentestét Révész Gábor mórahalmi futballelnök és Kiss Zsolt, a… Tovább olvasom