Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Orosz szponzorjelölt a Tisza Volán SC-nél

Hajókirándulással egybekötött sajtótájékoztatón ismertette feladatait, terveit a Tisza Volán SC jégkorongszakosztálya. Egy szenzációs bejelentésre is sor került: a Lukoil Hungary támogatni kívánja a csapatot, a tárgyalások már folynak.
A tiszai hajókirándulással egybekötött sajtótájékoztatón először dr. Lippai Pál, a Tisza Volán SC jégkorongszakosztályának az elnöke szólt a sportág helyzetéről. A hokisok korábban próbálkoztak vendégjátékosokkal sikert elérni, de belátták, hosszú távon az egyetlen célravezető megoldás az utánpótlás-nevelés. Azt szeretnék, ha helyi fiatalok alkotnák egy majdani sikeres felnőttgárda gerincét, addig azonban még hosszú az út.

Maradjunk a jelenben:
– A zavartalan működéshez közel tízmillió forintos költségvetésre lesz szükségünk – mondta Lippai –, és ennek közel 45 százalékát, 4 millió 160 ezer forintot költjük majd az együttesek – négy korosztályos és a felnőtt – utaztatására. A felnőtt játékosok amatőrök, és bizony a fiataloknál a szülőknek is a zsebükbe kell nyúlniuk a felszerelés vásárlásakor. Munkánkban segítségünkre vannak támogatóink és az is óriási könnyebbség, hogy a műjégpályát térítésmentesen használhatjuk.
A Tisza Volán SC keretein belül hat éve működik jégkorongszakosztály. Az igazolt sportolók száma eléri százat, velük egy fő- és két mellékállású edző foglalkozik.

– A korosztályok közül a legnagyobb megterhelés, harminc-harmincöt mérkőzés az ifjúságiakra vár – közölte Kalocsa László vezetőedző –, így jobban fejlődhetnek. A felnőttgárda továbbra is az OB II-ben indul, nincsenek vérmes reményeink,de szeretnénk ezt az együttest megőrizni, hogy a tehetséges fiataljaink lássák maguk előtt a célt. Fontos, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben minden korcsoportos csapatunk a magyar bajnokságban indul.

Ezután Andrej Schleining, a Lenbiz Kft. ügyvezető igazgatója emelkedett szólásra: – Három szintű szponzoráción gondolkozunk. Az orosz olajcég magyar képviseletének, a Lukoil Hungarynak a menedzsmentje jelezte, szívesen támogatná az együttest. Ezenkívül cégem is lát fantáziát a klub felkarolásában, valamint szeretnék megnyerni egy orosz első osztályú klubot, hogy partneri kapcsolatot alakítson ki a Tisza Volánnal, és amiben tudja, támogassa. A tárgyalások, az egyeztetések már folynak Lippai Pállal.

A jégpálya október 13-án nyit, a bajnokság a hónap végén rajtol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell még egy erőcsatár

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabdacsapata egy hét múlva megkezdi szereplését az NB… Tovább olvasom