Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Osmajics bombái sem segítettek a Veszprém ellen

Az MKB Veszprém együttese nyerte a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szuperrangadóját a Pick Szeged ellen. Az ezer sebből vérző Tisza-parti gárdának esélye sem volt a győzelem megszerzésére.
Pick Szeged–MKB Veszprém 26–30 (12–16)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, 9. forduló. Újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Pick Szeged (zárójelben lapunk osztályzata 1-től 6-ig): Puljezevics (2,5) – Ghionea 1 (2), Krivokapics 6/4 (3), Petrea (2), Herbert 1 (4), Katzirz 1 (2), Vadkerti 5 (4,5). Csere: Marjanac (kapus, 4), Osmajics 9 (6), Simon 2 (4,5), Vancsics 1 (3,5), Zvizej (4), Gyuris (4), Bjelis (–). Edző: Vladan Matics.

MKB Veszprém: PERICS – Gulyás 1, COZMA 7, Lusnyikov, Lapcsevics, Ilyés 4, Korazija 3. Csere: Vujin 3/1, EKLEMOVICS 5, Iváncsik G. 4/1, PEREZ 3, Sesum. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

Ha nem is totális, de táblás ház fogadta a Budapest Bank férfi kézilabdaliga szuperrangadójának két résztvevőjét, a Pick Szeged és az MKB Veszprém gárdáját. A hangulat is félelmetes volt, hatalmas hangpárbajt vívott egymással a két drukkerhad.

Vladan Matics nyilatkozata a Pick-Veszprém mérkőzés után.


Szegedi gólokkal indult a találkozó, mégis 1–2 állt az eredményjelzőn. Négy éve 3–0 lett volna ide, hiszen Vadkerti, Ilyés, Eklemovics volt a gólszerző. Utóbbi két kézilabdás viszont már a Veszprém játékosa. Érdekes, Nikola Eklemovics – Puljezeviccsel most is összeölelkezett a meccs előtt – továbbra is népszerű Szegeden, a szerb származású játékost soha sem bántják a szurkolók, Ilyés Ferenc viszont annál többet kap: a népszerűségi lista legvégén kullog, még Lusnyikov sem kap akkora füttyöt, mint ő.

Vladimir Osmajics szegedi pályafutása eddigi legjobb játékával rukkolt elő a szuperrangadón Fotók: Segesvári Csaba
Vladimir Osmajics szegedi pályafutása eddigi legjobb játékával rukkolt elő a szuperrangadón
Fotók: Segesvári Csaba

Sokan féltek attól, hogy ismét kőkemény meccset játszanak a csapatok. Szerencsére végig sportszerű volt a találkozó, talán Marian Cozma fejre mért ütését – ez még az első félidőben volt – lehetett volna piros lappal jutalmazni. Visszatérve a meccs elejéhez, Puljezevics még mindig nem bocsátott meg, Vujinnal most sem pacsizott, míg a két edző a kezdés előtt – Vladan Matics volt a kezdeményező – megölelte egymást.

Bjelistől elköszöntek

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az MKB Veszprém elleni összecsapás után közös megegyezéssel szerződést bontott a horvát beállós, Mario Bjelissel. A nyáron igazolt játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, teljesen indokolt volt a menesztése.

A hazai tréner az első félidőben leginkább Vladimir Osmajicsot csókolgathatta, a montenegrói válogatott átlövő valami káprázatos produkcióval rukkolt elő. Bárhonnan, bármilyen módon tüzelt, az gól lett. Matics mester még sem lehetett mosolygós, hiszen a vendégek végül négygólos előnnyel zárták az első harminc percet. Osmajicson kívül nem volt senki sem, aki extrateljesítménnyel rukkolt volna elő. Katzirz, Petrea, Krivokapics lövőhelyzetbe sem került, Ghionea és Vadkerti a szélen nem kapott labdát, és bizony míg az MKB beállóból, Cozma révén életveszélyes volt, addig a Szeged semmi veszélyt sem jelentett a kapura. Matics pedig nem sokat teketóriázott, már a 20. percben pályára küldte Simont és Gyurist, előbbi a Zagrebhez hasonlóan eldőlve vette be Perics kapuját.

A második játékrészben csak felvillanásai voltak a Picknek, esély sem mutatkozott arra, hogy közelebb kerüljön Mocsai Lajos csapatához. Vadkerti szerzett néhány szép gólt, majd Osmajics ott folytatta, ahol abbahagyta, szétbombázta Perics kapuját. De nagyon egyedül maradt, a többiek teljes tanácstalanságban voltak, ha lőni akartak.

Pick Szeged-MKB Veszprém, KÉPGALÉRIA

Luka Zvizej még sérülten is vállalta a játékot, de jelenlegi állapotában tőle csodát nem várhatott senki. A csoda el is maradt, Eklemovics vezérletével magabiztosan nyert (30–26) Szegeden a bajnoki címvédő. Sajnos a tartalékos – Andjelkovics, Laluska, Stamate, Nenadics – Pick most ennyire volt képes, így a bajnokságban elveszítette veretlenségét.

Vladan Matics dicsérete

A lefújás után Vladan Matics (képünkön), a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának trénere odament Mocsai Lajoshoz, a Veszprém edzőjéhez, megállt előtte, kezet nyújtott, majd átölte, és gratulált. Sportszerű jelenet volt. Mosoly viszont nem volt az arcán.


– Csalódott?
– Ezzel a csapattal ennyire voltunk képesek. A fiatalok, Simon és Gyuris nagy dicséretet kapnak tőlem, jól játszottak, és Osmajics is extra volt. Más lett volna, ha a sérültek a rendelkezésemre állnak.

– Hitt a győzelemben?
– Persze! Mentünk előre, de nem tudtuk semlegesíteni az átlövő-beálló kapcsolatot. Bármit próbáltam, nem jött össze. Mi pedig akkor hibáztunk a legtöbbet, amikor közelebb kerülhettünk volna. Azt kértem, hogy úgy rohanjunk, hogy közben azért használjuk az eszünket. Erre tessék, éppen döntő szituációkban vétettünk buta hibákat.

– Néhányan betliztek. A tréner is így látta?
– Sajnos igen! Sem Katzirz, sem Petrea nem tudott hozzátenni a játékhoz, Krivokapics pedig sérülten játszik már hetek óta, az ő térde sem bírja a sorozatterhelést. Most ennyire voltunk képesek.

– Idegenben verhető a Veszprém?
– Nem vitás, hogy jó csapat a Veszprém, de ha teljes lesz a keretünk, akkor lesz esélyünk ellene. Egészen más lesz az a meccs, sérültjeinkkel kiegészülve komolyabb ellenállásra leszünk képesek. Harcolunk tovább!

Értékel a veszprémi oldal

Mocsai Lajos: – Nehéz mérkőzésre készültünk, és nehéz meccs is volt. Örülök annak, hogy nyerni tudtunk, méghozzá remek játékkal. Felkészültünk a Szegedből, és nemcsak neki, hanem nekünk is komoly gondjaink voltak, hiszen több játékosom sérült.

Mocsai Lajos nyilatkozata a Pick-Veszprém meccs után.


Nikola Eklemovics: – Elfáradtam, mert a kezem nagyon fájt, meg van repedve a kézfejemben egy csont. Belülről nehéz meccs volt, mert több olyan játékos is szerepet kapott a Pickben, akikről fogalmunk sem volt, hogy kik is valójában, csak annyi tudtunk, hogy fiatalok. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk, és ez a győzelem most nagyon jót tett a lelkünknek, az izlandi BL-vereség rendesen elbizonytalanított bennünket, most visszatér a hitünk.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Honey5 2008. október 28. 17:55
  „Teddy24!

  El kell ismerni, hogy a Vp tényleg jobb volt, és ezért már nem is egyszer gratuláltunk nekik. De azért az túlzás, hogy Cosma játéka kitűnő volt!!! Inkább mondjuk azt, hogy sportszerűtlen. Persze, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, egy akkora emberrel ne is könnyű. De ezt már valamelyik nap lecsengettük. Én a részemről nem mennék bele újra ebbe a vitába.

  Akárki, akármit is mond: Pick Szeged Forever!!!!!!!!!”
 • 22. teddy24 2008. október 28. 17:10
  „szerintem nagyon jo csapat a szeged,DE most a Veszprém bebizonyitotta hogy nála jobbak!cozma játéka kitünö volt!a szegedi védök nem tudtak vele sokat kezdeni.HAJRÁ VESZPRÉM!!!!!!!!!!!”
 • 21. Honey5 2008. október 28. 15:25
  „Love!
  Először is légy üdvözölve te elveszett bárányka!!!!! :)
  Másodszor pedig igazad van. Én is hiányoltam Körtét a cikkből, és én se értettem azt a 4.5-ös osztályzatot. Szerintem ő is megérdemelte volna az 5 vagy még megkockáztatom az 5.5-öt is. Ha már Zvizej 4- est kapott arra a pár pillanatra.”
 • 20. love 2008. október 28. 14:12
  „Sajnos Djurkovicsot elengedték, pedig ő mindig ott volt a pályán. Sérültn is mindent megtett a csapat érdekében. Nagyon sokan sajnálják, h elküldte a vezetés. Itt nem a játékosok nagy többségével van probléma, hanem a vezetésnek kellene jobban figyelnie a dolgokra. Mikor kit igazol és kit enged el!
  Petrea szörnyű, nem tudom becsülni, mert nem látom a küzdést és a csapatszellemet benne, de ez csak az én véleményem.
  Én akkor is Pick Szegednek szurkolok.
  És Vadkertiről miért nem esett szó a cikkben?! ő is remek teljesítményt nyújtott. És miért is kapott 4,5 osztályzatot????
  Amikor Zvizej 4-t kapott és 5 percet volt a pályán és nem is dobott gólt sem, Körte pedig 5 gólt is lőtt és a védekezésből is kivette a részét.”
 • 19. efender 2008. október 28. 10:10
  „Jó pár éve járok meccsekre, de itthon még nem láttam a Veszprémet nyerni!
  Sajnos most ez is bekövetkezett!
  Én nem kézilabdáztam versenyszerűen "csak" kosaraztam, de azt bárki láthatja, hogy ennek a csapatnak szüksége van két jó beállósra és egy irányítóra az Andjelkovics mellé. Hogy lehet neki vágni a BL-nek ennek hiányában? Az pedig, hogy ennyien sérültek egyszerre, megér egy vizsgálatot! Pusztán a véletlen műve vagy másban keresendők az okok?
  Miért kellett elkülddeni a Djurkovicsot, amikor így állunk beállós fronton? Sutka miért nem kapott nagyobb lehetőséget itthon?
  A most meglepetésre jól szereplő Osmajics és a rendkívül hullámzó Petrea mit tehet a BL-ben a csapatért? Küzd?”
 • 18. _csucsu_ 2008. október 27. 21:16
  „Így van Honey5!

  Még jó,hogy meccs után piált,nem előtte...:))))
  De tegye,minket nem zavar!!!:))
  CSAK A SZEGED!!!!”
 • 17. Honey5 2008. október 27. 20:54
  „Csucsu, Pernyi!

  Teljesen egyet értek veletek. Mikor szórakozzanak, ha nem most? Még túl fiatalok ahhoz, hogybegubózzanak. Egyébként is, amikor sűrű a programjuk, akkor úgy se tudnak menni sehová. Legalább ennyi szabadságuk legyen már.

  PickSzeged Forever!!!!!!!”
 • 16. pernyi 2008. október 27. 20:39
  „Engem az nem érdekel, hogy ki hol látja őket, cigiznek e vagy sem, isznak e néha vagy sem. Ők is fiatalok és nem hiszem, hogy különbözniük kéne a többi embertől. Persze a normális keretek között. Mondjuk a Kaztirtz egy kicsit tényleg gyengus volt az utóbbi 2-3 meccsen de reméljük, hogy hamar összekapja magát!”
 • 15. _csucsu_ 2008. október 27. 20:31
  „Igen,mert én ilyennel nem foglalkozozm,hogy buliznak,vagy nem!!!
  Nekik is jár a szórakozás,még ha kikaptak is!!!!”
 • 14. pernyi 2008. október 27. 20:20
  „csucsu!

  Egyetértek! Továbbra is hará Pick Szeged!”
 • 13. _csucsu_ 2008. október 27. 20:12
  „Biztos csak öblögette a torkát,hogy csökkenjen a gyulladás....:)))))
  Mondjuk engem nem zavar!!Én nem csak akkor szeretem őket,ha nyernek,akkor is PICK SZEGED SZURKOLÓ maradok,ha utolsók lesznek is!!!!!!!!!!!

  PICK SZEGED FOEREVER!!!!”
 • 12. szegedimre 2008. október 27. 19:54
  „Teganap valóban jobb volt az MKB, de nagyon büszke vagyok a csapatunkra, hogy helytálltak a nehéz helyzetben is.
  Hajrá Pick Szeged Mindörökké....”
 • 11. horgosi 2008. október 27. 19:15
  „Nem jarok éjszaka szórakozóhelyekre, a legjobbat feltételeztem a játékosokró isl. De a 10. hozzászóló nagyon megrendített. Tényleg?
  Sérültet mondunk, aztán nem is? Beteget jelentünk, aztán a Mignon?

  Jaj, jaj! Jól van ez így?”
 • 10. Yossarian 2008. október 27. 18:59
  „aki azt mondja, hogy jó volt a Pick, az nem tudom melyik meccset nézte. végre ki kéne mondani, hogy az utóbbi tizenöt év leggyengébb csapata az idei. az igazolások katasztrófálisak, és a csapat több tagja is mérkőzésről mérkőzésre betlizik. ha nincs Andjelkovics, mindenki felteszi a kezét, és csak menetgetőzik, hogy dehát nincs aki irányítson! nos, egy ilyen szintű csapatnál már nem volna szabad egy irányítóra építeni a játékot. és az is érdekes, hogy az irányító mindig akkor sérült, amikor a legjobban kellene a játéka. Osmajics ugyan lehet, hogy szórta elöl a gólokat, de a védekezése csapnivaló volt. Katzirzról meg ne is szóljunk. mondhatnánk, hogy jaj, szegény beteg, de én saját szememmel láttam szerdán a Zágráb elleni meccs után, este a Mignonban. eléggé eleven volt. az egyetlen pozitívum, hogy végre lehetőséget kap néhány fiatal szegedi játékos is ebben a zsoldos hadban. szomorú, hogy egykor ontotta ez a város a tehetségeket, ma pedig helyi játékosok alig jut szóhoz a csapatban.”
 • 9. coli 2008. október 27. 18:44
  „Gratula a csapatnak!!!sajnálom hogy kikaptunk de ez benne van a pakliban.nagyon jók voltunk és azok is leszünk egy kis pihenő és sorra csak a nyereséggel fogunk dicsekedni!!!lesz még veszprém-pick meccs és akkor már lealázzuk a veszprémet!!!akár hogy is játszunk,vagy betegek,a Pick mindig a mi legjobb csapatunk lesz!!!HAJRÁ PICK SZEGED”
 • 8. horgosi 2008. október 27. 18:32
  „Tisztelt Vezetőség! Már idáig háromszor kérdeztem meg, miért kellett eleve beteg játékosokat igazolni?

  Sajnálom, hogy egyszer sem kaptam választ. Úgy gondolták, hogy a nehezen gyógyuló friss igazolásokkal majd 2 év múlva lesz jobb a csapat? És addig mit terveztek? Nagyon jól tudták, hogy az idei igazolások nem jók. Vagy betegek, vagy azonnal sérültek lesznek, vagy mindjárt megbetegszenek. Akkor?”
 • 7. Kevesebb pénzből hozható ez a színvonal! 2008. október 27. 16:46
  „csakapickszeged!

  Teljesen igazad van.”
 • 6. csakapickszeged 2008. október 27. 13:02
  „Gratula a csapatnak!

  Legelősször Lele Ambrus Úrtól kellene elköszönni. A jól sikerült igazolások a megfizethetetlen jegyárak az Ő lelkén száradnak.

  Vezetők jönnek-mennek, a SZEGED ÖRÖKKÉ ÉLNI FOG!”
 • 5. Prüke 2008. október 27. 12:39
  „Nagyon jók voltatok , vagytok , lesztek!!!!!!!!!!!!”
 • 4. tomi árpi 2008. október 27. 09:56
  „HAJRÁ PICK !!!Nagyon jók voltak a fiatalok mind, gratulálok nekik+az egész csapatnak!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged-Szolnok 76-73

A mérkőzés végére rangadóhoz illő csatát láthattunk a Szeged–Szolnok összecsapáson, végül ha… Tovább olvasom