Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Osmajics: Jó Szegeden

Vladimir Osmajicsot a szegedi kézilabda-szurkolók már „Kisperunicsics"-ként emlegetik, s nemcsak alkatuk hasonlósága, hanem mozdulatuk, játékuk alapján. A montenegrói születésű Pick-játékos azt ígéri: mindent megtesz, hogy még jobb teljesítményt nyújtson.
– Tudom, hogy több klubban is megfordult már, hiszen játszott a Crvena zvezdában, a Partizan Beogradban, az osztrák WestWienben, a norvég Nitakban és legutóbb a spanyol Alteában. Most pedig a Pickben. Hol érezte magát a legjobban?
– Nem udvariasságból mondom, de itt, a Pickben találtam meg a leggyorsabban a helyemet, s Szeged is nagyon tetszik. Úgy érzem, itt igazi csapattársak közé kerültem. Természetesen még nem megy mindig gördülékenyen a játék, de ígérem: igyekszem a tanulóidőt minél rövidebbre fogni.

– Mennyiben segíti a beilleszkedését, hogy több Pick-játékossal korábban együtt játszott?
– Djurkoviccsal a Partizánban, Andjelkoviccsal a Crvena zvezdában, míg Krivokapiccsal a szerb juniorválogatottban játszottam, amellyel 2000-ben Athénban Európa-bajnokok lettünk. Természetesen idekerülésemkor nagyon sok segítséget kaptam tőlük, egyengették az utamat.

– Az első mérkőzéseken csak védekezésben vette számításba Vladan Matics edző. Ez nem zavarta?
– Egy csöppet sem, hiszen a tárgyalásunkkor megegyeztünk abban, hogy a védekezésben számít reám. Szerencsémre egyre hosszabb időt tölthettem a pályán támadásban is, s ezt igyekszem jó teljesítménnyel megköszönni.

– Milyen nyelven kommunikál Herbert Gáborral, akivel fontos szerepet töltenek be a védelem tengelyében?
– Elsősorban a sport nyelvén. Mondjuk egymásnak magyarul, szerbül, angolul. Az a lényeg, hogy ismerjük egymás gondolatát és szokását.

– Véleménye szerint mi volt az oka a debreceni kisiklásnak?
– Gyenge napot fogott ki a csapat. Állítom, ezután bármelyik napon, bármilyen címszó alatt legalább tizenöt góllal vernénk őket.

– A Bajnokok Ligájában vasárnap a Breszt következik. Azt mondják, hogy a csoport leggyengébb csapata. Nem lehet az, hogy ennek megfelelően kissé félvállról veszik a mérkőzést?
– Nem hiszem, hogy a csapat bármelyik ellenfelét is lebecsülné. Tisztában vagyunk azzal, hogy akár a Bresztnek is elsülhet a keze. Mint hallottam, nagyon jó fizikumú játékosaik vannak. Ígérem, hogy ugyanolyan erőbedobással küzdünk, mint az előző két BL-meccsünkön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó: A bátorságnak nagy ára van!

A szegedi Lékó Péter a negyedik helyen végzett a mexikói sakk-világbajnokságon. A múlt héten… Tovább olvasom