Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Öt év múlva az élvonalban?

A szegedi női vízilabdáról kevesebbet lehet hallani, mint a „nagy testvérről", a szentesiről, pedig él, létezik. A H2O Póló Szegednél elsősorban utánpótlás-neveléssel foglalkoznak a szakemberek, bár az OB I/B-s bajnokságban is részt vesz a klub.
A H2O Póló Szeged főhadiszállása az újszegedi Ligetfürdőben van, oda, a sátor alá jár tréningezni az a mintegy hetven lány, aki szeretne minél közelebbi barátságot kötni a vízilabdával. A klub a fejlődés érdekében tavaly megújult, az elnök Bük József lett, a technikai vezetői teendőket Varga Árpád látja el (ő irányítja a felnőtt gárda szakmai munkáját is), és új edzőként csatlakozott a stábhoz Kresák József, a Szeged egykori élvonalbeli (még manapság is játszik az OB II-ben) pólósa.

– Augusztustól foglalkozom a lányokkal – mondta Kresák –, elsősorban a 14 éven aluliakkal. Eleinte pofozógépszerepre kényszerültünk az I. osztályú gyermekbajnokságban, általában nagykülönbségű vereségeket szenvedtünk. De dolgoztunk tovább és legutóbb már 14–8-ra vertük a Kecskemétet és az elmúlt pontvadászatban dobogós Eger ellen is szoros eredményt produkáltunk. Azt is ki merem jelenteni, hogy a keretemben három válogatott szintű játékos található, a nevüket nem lesz nehéz megjegyezni, a Lengyel testvérekről van szó, vagyis Dorottyáról, Dominikáról és Anettről.

Pólótoborzó

A bázist tovább szeretné szélesíteni a H2O Póló Szeged, ezért előkészítő csoportjába várja a sportág iránt kedvet érző lányokat. Az edzéseket mindennap 17-től 18 óráig tartják a Ligetfürdőben, a helyszínen Kuczora Gyulánál, telefonon pedig Varga Árpádnál (30/299-3984) lehet érdeklődni.

Az együttes munkáját az önkormányzat, szponzorok és a lelkes, áldozatkész szülők segítik, támogatják. És talán ennek köszönhetően a felnőttek is fejlődtek, fejlődnek, az OB I/B-ben az 5–8. helyért versengenek riválisaikkal.

– Jó érzés kijelenteni azt, hogy a tavalyi 7. helyezésünket követően az idén reális esélyünk van az 5. hely megszerzésére – közölte Varga. – A legutóbbi fordulóban 11–8-ra vertük a Kaposvárt és 11–9-re a Szombathelyt, a legközelebbi kör most vasárnap, április 2-án 11 órától lesz Szegeden, a Ligetfürdőben. Igyekszünk erre jól felkészülni. Arra is büszkék vagyunk, hogy kapusunk, Bük Zsanett tagja a Heraklész-programnak és az utánpótlás válogatott-keretnek. Hogy mikor lehet élvonalbeli együttese Szegednek? Jósolni mindig nehéz és kockázatos, de úgy gondolom, a jelenlegi gyermekkorosztály odakerülhet. Vagyis négy-öt év múlva, ha minden jól megy, a legjobbak között szerepelhet a H2O Póló Szeged.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fedett uszoda a láthatáron

A szegedi emberek vágya már régóta egy korszerű fedett uszoda. Tegnap a városházán Botka László… Tovább olvasom