Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Öt nemzet aranyérmei - véget ért a nemzetközi szenior squashbajnokság Szegeden

A magyar mellett angol, kanadai, izraeli és szlovák aranyérem is született Szegeden, a XIV. nemzetközi szenior squashbajnokságon, ahol vasárnap rendezték a finálékat. A verseny három napja alatt több száz meccset játszottak a Squash Club Szabadidőközpontban.
Anglia és Spanyolország a döntőben – mintha csak a brazíliai labdarúgó-világbajnokság esélyeit latolgatnánk. Pedig nem erről van szó, hanem arról, hogy ez a két futballnemzet is képviseltette magát a XIV. nemzetközi szenior squashbajnokság fináléiban Szegeden, a Squash Club Szabadidőközpontban.

A nyolc kategóriából egy már szombaton eldőlt, a férfiak +60-as versengését a Szegeden élő és az egyetemen tanító, de angol Jeremy Parrott nyerte, akit a legjobb szegedi versenyzőnek is megválasztottak. A többi korosztályban vasárnap, a zárónapon derültek ki a dobogósok – ez azért volt különösen izzasztó a résztvevőknek, mert szombaton, a játékosoknak megrendezett Players’ Partyn senki nem ment este 10-kor aludni… Sokszínű volt az érmesek mezőnye: a győzteseket öt nemzet, a magyar mellett az angol, a szlovák, a kanadai és az izraeli adta, emellett jutott érem Spanyolországnak és Szlovéniának is.

– Negyedik éve járok Szegedre, nem véletlenül, hiszen ami itt folyik, az csúcs. Több családtagom is velem tartott, a verseny mellett a városnézést is beiktattuk a programba. Remek érzés ilyen hangulatban játszani, és bár Kanadához képest teljesen más egy európai országban lenni, Szegeden mindig feltöltődöm. Biztos, hogy jövőre is eljövök, és alig várom, hogy megmérkőzzek a +40-es kategóriát megnyerő angol Mark Websterrel – fogalmazott a kanadai David Sly, aki a +35-ös és a +45-ös korosztályban is az élen végzett.

– Hatalmas élmény volt ez a hétvége, már be is írtam a jövő évi naptáramba az új időpontot. Angliában talán túlságosan komolyan veszik a fallabdát, egy verseny csak a játékról szól, szórakozás kevesebb van. Itt viszont elengedhettem magam, mert mindenki ugyanolyan szinten akar szórakozni és játszani. Külön öröm volt, hogy amikor a döntőt megnyertem, nem csak a kötelező tapsot kaptam meg, hanem igazi, szívből jövő, tisztelettel teli tapsvihart, ami nagyon megérintett – tette hozzá Mark Webster.

Eredmények, férfiak,
+35-ös kategória:

1. David Sly (Kanada)
2. Jesus Pazus (Spanyolország)
3. Tomaz Pecjak (Szlovénia)

+40:
1. Mark Webster (Anglia)
2. Tomaz Pecjak (Szlovénia)
3. Kiss András

+45:
1. David Sly (Kanada)
2. Primoz Osrecki (Szlovénia)
3. Nagy Péter Bálint

+50:
1. Érckövi Zoltán
2. Lubomir Budinsky (Szlovákia)
3. Balla Csaba

+55:
1. Lubomir Budinsky (Szlovákia)
2. Lubo Fabsic (Szlovákia)
3. Sódar László

+60:
1. Jeremy Parrott (Anglia)
2. Hódi György
3. Elebe Dietmar

nők, +35:
1. Feredős Éva
2. Takács Kata
3. Udvardi Nóra

+45:
1. Elenit Alayof (Izrael)
2. Lupsa Kriszta
3. Wéber Júlia

Legjobb szegedi: Jeremy Parrott

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap a döntőké a főszerep

Minden kategóriában véget ér a szegedi XIV. nemzetközi szenior squashbajnokság. Tovább olvasom