Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ötvenheten a válogatottban

A Csongrád megyei sportbarátok szerencsés helyzetben vannak. Remek csapatok vitézkednek az első osztályú bajnokságokban. Természetesen többen tagjai jelenleg is különböző válogatottnak, illetve szerepeltek már nemzeti együttesben.
Minden sportoló álma a válogatottság. Megyénkben az első osztályú csapatoknál 19 jelenlegi és 38 egykori válogatott sportoló szerepel. Most azokat vettük számításba, akik labdajátékokban vitézkednek.

Nyolc sportág

Nyolc sportág (kézilabda, vízilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, teke, futsal, asztalitenisz) tizenöt csapata szerepel a lapunk által összeállított listán.

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának a legnagyobb a névsora. Jóformán nincs olyan kézis, aki ne lenne jelenleg is, vagy ne lett volna válogatott. Összesen tizennégyen húzták magukra a címeres mezt. A második helyen a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata és a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata áll. Négy-négy jelenlegi, és két-két egykori válogatottal. A bronzérem a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának jár: öten szerepeltek eddig a nemzeti együttesben, jelenleg a kapus Baksa László tagja Kemény Dénes szövetségi kapitány bő keretének.

Negyvenegyen a magyar csapatban

Az 54 sportolóból 41 a magyar együttesben szerepelt, összesen tizenhárom idegenlégiós szerepelt hazája válogatottjában. A szerbek képviseltetik magukat a legnagyobb létszámmal, összesen nyolcan játszottak eddig a pláviknál. Kuriózum a Szeviép bolgár centere, Milena Tomova és a HNKC két kézise, a fehérorosz Alena Abramovics és az ukrán Olga Nyikolajenko.

Csúcstartók

És nézzük a csúcstartókat! A Szeged Beton OB I-es férfi vízilabdacsapatának a centere, Tóth László szerepelt eddig a legtöbbször a nemzeti együttesben. Szám szerint 287-szer. Félelmetes ez az adat. És az is félelmetes, amit 38 évesen még jelenleg is művel a pólós. Sok-sok fiatal példát vehetne róla.

A dobogó második fokára szintén egy vízilabdás, szintén egy példakép állhatott fel. A Hungerit-Szentes csapatkapitánya, Szremkó Krisztina 207-szer szállt vízbe. Szeged legnépszerűbb csapatának kapitányána, Mezei Richárd harmadik a sorban. A hihetetlen akaraterővel és küzdenitudással rendelkező beálló 184-szer lépett pályára.

A légiósok közül Ratko Djurkovics, a Pick Szeged szerb kézise volt hazájában a legtöbbször válogatott. Összesen 126-szor. Djurkovics továbbra is válogatott marad, igaz, országot váltott, hiszen a közelmúltban megalakult montenegrói csapatban szerepel majd a következő évtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tisza Volán itthon vitézkedik

A jövő hét közepén az utánpótláscsapatok, majd három nappal később az OB II-ben szereplő felnőttek… Tovább olvasom