Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Óvott a Hódmezővásárhely

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata a pénteki bajnoki nyitányon 23–22-es vereséget szenvedett a Békéscsaba otthonában. A mérkőzésnek azonban még nincs vége: a kék-sárgák bírói műhiba miatt megóvták a találkozót.
Ezer néző volt kíváncsi a vásárhelyi női kézilabdások békéscsabai vendégjátékára, és a drukkerek végül a kedvencek 23–22-es győzelmét ünnepelhették a bajnoki nyitányon. Pedig a félidőben 13–10-re még az ASA-Consolis-HNKC-nál volt az előny. A kék-sárga klub vezetői szerint a reális a négygólos különbség lett volna, mert a játékrész végén – két másodperccel a lefújás előtt – megítélt hétméterest szabálytalanul végezte el a hazai játékos. Megóvták a találkozót, és az újrajátszást kérik – mondta el lapunknak Mucsi Tamás ügyvezető.

– A játékvezetők, Baranyi és Szloska sípszóval engedélyt adtak a hetes elvégzésére – emlékezett a történtekre Farkas József vezetőedző –, de jó szándékúan figyelmeztették a csabai ítéletvégrehajtót, várja meg a két másodperc lepergését, nehogy abból legyen vita, megszólalt-e a félidő végét jelző dudaszó mielőtt a hálóba került a labda. De amíg erre várt, kétszer lepattintotta a játékszert, és ezzel – a szabályok értelmében – elvégezte a büntetőt. Javunkra, vagyis kifelé kellett volna szabaddobást ítélni, és 13–9-es vezetéssel vonulhattunk volna pihenőre. Ehelyett a bírók engedélyezték az időntúli hetes elvégzését, amit a Csaba értékesített. Már akkor reklamáltunk, tiltakoztunk, hiába, az óvást azonban határidőig, hétfőn éjfélig benyújtottuk. Az újrajátszás elrendelésében reménykedünk, és abban, hogy ezzel esélyt kapunk pont vagy pontok szerzésére. Mennyi erre a sanszunk? Kilencvenkilenc százalék, hogy együttesünknek adnak igazat az illetékesek.

A versenykiírás értelmében a hazai csapatnak mindig fel kell vennie videóra a mérkőzést, ezt a felvételt szükség esetén bekérhetik. Az ASA-Consolis-HNKC óvását előreláthatóan a jövő héten tárgyalja a versenybizottság.

Olvasóink írták

  • 1. Fasz kivan veletek 2008. szeptember 10. 18:51
    „A Hódmezővásárhelyi női csapat egy szar.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Algyő: micsoda fordulat!

Öt forduló elteltével nem kis meglepetésre az Algyő vezeti a labdarúgó NB III Alföld csoport… Tovább olvasom