Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Óvtak az újpestiek – műhiba miatt

Megóvta az Újpest férfi vízilabdacsapata a Szeged Beton VE ellen az elmúlt héten szombaton lejátszott OB I-es mérkőzését. Mint ismeretes, az újszegedi sportuszodában rendezett találkozó a hazaiak 11–8-as győzelmével zárult.
Mint derült égből a villámcsapás, úgy érte a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának vezetőit, játékosait, szurkolóit a hétfő délutáni hír, mely szerint az Újpest megóvta a két nappal korábban lejátszott mérkőzést. A fővárosiak műhibára hivatkozva hivatalos óvást nyújtottak be a szövetséghez.

Amint azt Sági Gábor, a Dermax-UTE-VB Leasing szakosztályelnöke tudatta, azért óvnak, mert az egyik szegedi pólóst a kiállítási idő lejárta előtt engedték vissza a vízbe, s jóllehet ez ellen ők ott helyben ágáltak, tiltakozásukat nem vették figyelembe. Sági elmondta, hogy az eredmény megsemmisítését és az újrajátszás elrendelését kérik a szövetségtől. Hozzátette, igazukat videofelvétellel is bizonyítani tudják.

Felhívtuk Szentgyörgyi Ferencet, a versenybíróság elnökét is, aki az ominózus találkozón versenybírói titkárként vett részt, ami azt jelenti, hogy az összes kiállítást követően neki kellett jelezni a 20 másodperces büntetés leteltét, azaz visszaengedni a játékost.

– Megérkezett a szövetségbe az Újpest óvása, amit részletesen kivizsgálunk. Szerdán értesítjük a feleket a tárgyalás időpontjáról, amely valószínűleg jövő hétfőn lesz. Többet nem szeretnék mondani az esetről, az ugyanis nem lenne etikus tőlem, aki a döntést hozó bizottságnak az elnöke vagyok – mondta el érdeklődésünkre a versenybíróság első embere.

Juhász György, a Szeged Beton VE szakosztály-igazgatója nem repesett az örömtől, hogy klubja „belekeveredett" ebbe az óvási ügybe.
– Addig nem tudunk érdemben hozzászólni az esethez, amíg nem ismerjük pontosan az újpestiek álláspontját – közölte a sportvezető. – Egyelőre fogalmunk nincs, melyik szituációra, melyik játékosunkra hivatkoznak a lilák. Állunk a meghallgatás elé, a mi lelkiismeretünk patyolattiszta. Szentül meg vagyunk győződve arról, hogy az összes kiállított pólósunk kizárólag a bejövetelt engedélyező jelre tért újra vissza a játéktérre.
Szélpál László


Ötödik negyed

Az Újpest nagy terveket szövöget. A négy közé szeretne kerülni. Ezért cserélték ki – nem kis anyagi áldozatot hozva – a nyáron a fél csapatukat. Úgy látszik, a cél végrehajtásába nem fér bele a szegedi vereség. Hiába vezettek már 2–0-ra is, a végén 11–8-at mutatott az eredményjelző. Nem az ő javukra. Ajjaj, most mit csináljunk? – tették fel maguknak a kérdést. A legegyszerűbb – de nem a legolcsóbb – megoldást választották. A medencében gyengének találtattak, megpróbálják hát az oly fontos két pontot a fehér asztal mellett begyűjteni. Mi, Csongrád megyeiek abban bízunk, reménykedünk, a versenybíróság nem ott folytatja, ahol az elmúlt évadban abbahagyta. Akkor a szegediekkel statuáltak rendre példát: Gyöngyösi András edzőre és Molnár Péter játékosra is kiosztottak három- három mérkőzésre szóló eltiltást. Ugye, nem kezdődik minden elölről? 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tönkreverték a Bélapátfalvát

A férfi teke szuperligában ismét 8:0-ra verte aktuális ellenfelét, a Bélapátfalvát a Ferroép-Szeged.… Tovább olvasom