Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

Pakoltak a Maty-éren: a vb után zajlott a romeltakarítás

Tegnap szétnéztünk, vajon mi történt néhány óra alatt a Maty-éri vízi centrumban azok után, hogy befejeződött a 39. Mol sík vízi kajakos, kenus olimpiai kvalifikációs világbajnokság.
Pakoltak a Maty-éren. Ha azt vesszük figyelembe, hogy vasárnap véget ért a 39. Mol sík vízi kajakos, kenus világbajnokság, teljesen érthető, hogy hétfőn már a romeltakarítás zajlott. Ám aki ott volt, átélte és látta az esemény nagy részét, az elég sok mindent furcsállott.

Meglepő volt például, hogy a versenyzők, szakvezetők, edzők és szurkolók helyett markolók, traktorok és munkások mozogtak a létesítményben. Délre a sportolói sátorétterem javát elbontották, a hajótárolókban már csak az étkeztetést ellátó vállalkozás hűtői és maradék italai voltak megtalálhatók – a hajók egytől egyig eltűntek. Első pillantásra érdekes volt, vajon mit keres egy szék az épület tetején. Aztán megtudtuk, hétfő reggel hétig buli volt a Maty-éren – nem a magyar csapat versenyzői érezték ilyen sokáig jól magukat –,
valószínű, az ülőalkalmatosság egy bátorság- és/vagy bicepszpróba eredményeként került a cserepekre.

Igyekezni kell a pakolással, mert a hétvégén már a masters vb következik a Maty-éren. Fotó: Karnok Csaba
Igyekezni kell a pakolással, mert a hétvégén már a masters vb következik a Maty-éren.
Fotó: Karnok Csaba

Vajda az előolimpián

A szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság után a magyar válogatott gerince már a szeptember 1. és 4. között Londonban sorra kerülő előolimpiára készül.

– A sportszakmai szempontok ezúttal háttérbe szorulnak majd, utazásunk legfontosabb célja az lesz, hogy feltérképezzük a körülményeket, a pályát és a szállást – mondta Storcz Botond szövetségi kapitány.

– Nem teljes csapattal megyünk, nagyjából azok szállnak vízre Londonban, akik Szegeden az olimpiai számokban indultak. Így elutazik az EDF Démász-Szegedi VE világ- és olimpiai bajnok kenusa, Vajda Attila is.

Bár Douchev-Janics Natasa és párja, Andrian Douchev, illetve a további családtagok – így Natasa anyukája, testvére, Sztyepan és annak párja, Spela – a délelőtti edzéssel végezve hazafelé indultak, az újonnan épített hajótárolóban találkozhattunk további szegediekkel. Az EDF Démász-Szegedi VE stábja – így a klubigazgató, Petrovics Kálmán, a szakmai vezető, Boldizsár Gáspár és Csamangó Attila utánpótlás-kajakedző, valamint Tari János evezős, illetve Ádám György – és egy fiatal segítő éppen a klub standját pakolta össze és tette utánfutóra.

Ha nem is volt olyan nagy a nyüzsgés, mint a vb alatt, mozgó emberekben nem volt hiány. Ütemesen szedték szét a nagylelátót, a műanyag székek szépen lassan egy kamionra kerültek. Továbbhaladva hiába kerestük a frissítő állomásokat, a vízpermetet szóró helyeket. Buszt láttunk megállni az ezerméteres rajtnál, aztán rájöttünk, a természet játszik velünk, az csak egy délibáb.

A vásárvárosnak pedig már alig-alig volt nyoma, holott ott a legkisebbektől – mondjuk a hetedik hetes kislányomtól kezdve – a legidősebbekig mindenki jól érezhette magát, és találhatott olyan elfoglaltságot, olyan időtöltést, amely színesebbé és emlékezetessé tette Maty-éri látogatását.

Ma már csak emlék – énekli Nagy Feró a Beatricével. Valóban az. Mégpedig egy szép, feledhetetlen emlék. De mielőtt bárki is elszomorodna, íme keresztapám, egyben apósom örökbecsűje: Ne bánd, hogy vége, inkább örülj, hogy átélted. A Maty- ér pedig már az újabb feladatra, a hétvégi masters vb-re készül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vastag Szabolcs a forduló gólvadásza

A megyeegyben remekül rajtolt az Ásotthalom, amely 7–0-ra verte a Mindszentet – többek között Vastag Szabolcs mesterhármasával. Tovább olvasom