Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Pályán az utánpótlás

Gólok, eredmények, sikerek.
Atlétika
Nem nagy létszámmal, de annál színvonalasabb produkciókkal rendezték meg az 55. Magyar Szó-kupát a vajdasági Zentán. Három olimpikon és több korosztályos klasszis volt jelen a versenyen, amelyen a szegedi Titán TC sportolói is rajthoz álltak. Az egyéni csúcsok mellett hárman dobogóra állhattak a felnőttmezőnyben.

Eredmények, női 100 m: Keszég Emese (1996-os születésű) 13,15 mp, férfi 100 m: Répássy Botond (1998) 11,76 mp (egyéni csúcs), Fekete Gábor (1998) 11,79 mp (e. cs.), Fejes Gábor (1998) 11,98 mp (e. cs.), Kovács Gergely (1999) 12,31 mp, férfi 400 m: 3. Fekete Gábor (1998) 50,96 mp (e. cs.), Répássy Botond (1998) 51,41 mp, Kovács Gergely (1999) 54,55 mp, Fejes Gábor (1998) 55,63 mp, férfi 3000 m: 2. Hallósy Levente (1999) 9:07,42 p (e. cs.), 3. Szelepcsényi Zsolt (1992) 9:33,41 p.

Cselgáncs
Kolozsváron rendezték az ifjúsági cselgáncs Európa-kupát, amelyen 28 országból ötszáz fiatal küzdött az érmekért.

A Domaszéki ISE versenyzője, Gunics Endre számára nagy volt a tét, hiszen a zágrábi bronzérem mellé meg egy dobogós hely kellett, hogy kijusson a korosztályos Eb-re és vb-re. Az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium 10. osztályos tanulója remekül szerepelt, hiszen a 60 kilogrammban, ahol 54 versenyző indult, megnyerte az Európa-kupát. Sorrendben török, angol, tadzsik ellenfele volt, majd a döntőbe egy újabb angol legyőzésével jutott. A fináléban nagy riválisával, a kaposvári Kozma Ákossal nézett farkasszemet. Éppen ő volt az, aki a zágrábi elődöntőben borsot tört a domaszéki orra alá. Ezúttal Gunics egy perc alatt ippon értékű akcióval döntötte el a mérkőzést. Ezzel a győzelmével nemcsak az Eb-re és a vb-re szóló indulását váltotta meg, hanem a Grúziában, Tbilisziben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiára is kijutott.

A fiatalabb domaszéki versenyzők Kecskeméten, a Szentkirályi-kupán szerepeltek: Sánta Brigitta, Bóka Brúnó és Nagy Bence arany-, Balogh Kolos bronzérmes lett. Felkészítő: Szabó Miklós.
A Szegedi Judo Iskola öt cselgáncsozója vett részt a szerbiai Magyarkanizsán egy nemzetközi versenyen. Eredményeik, első: Zádori Bálint; másodikok: Szűcs Milán Zsolt, Csabai Zsombor; harmadik: Szilágyi Kornél. Edzők: Huszár László, Katona Pál, Szilágyi Csaba.

Falmászás
A zsombói Meteora Mászócsapat sportolói részt vettek a nemrég megrendezett országos falmászó versenyen, a Kecskemét Boulder Kupán.
Eredmények, lányok, serdülők: 1. Riesing Eszter (Meteora); fiúk, serdülők: 1. Harcsa Pintér András (Meteora); ifi B: 3. Táborosi Koppány (Meteora),
ifi A: 3. Riesing József (Meteora).

Görkorcsolya
A szegedi Korcsolyázó Diáksport Egyesület gyorsasági görkorcsolyás versenyzői a szezonnyitó Dóm-kupán álltak rajthoz Szegeden. A csapat összesen 13 egyéni és 4 váltó érmet szerzett.
Egyéni eredmények, elsők: Hevesi Zoé, Tóth Győző, Móricz Kristóf, Bokányi Dániel; másodikok: Baráth Borbála, Dávid Dávid, Nagy Ármin; harmadikok: Vajda Doris, Gurszki Kitti, Suhajda Zoltán, Hevesi Linett, Pápai Laura, Sepp Máté.

A gyorsasági görkorcsolyázó diákolimpia döntőjének Kazincbarcika adott otthont.

A szegedi Korcsolyázó Diáksport Egyesület versenyzői közül Baráth Borbála, Gurszki Kitti a profi kategóriában bizonyult a legjobbnak, míg amatőr kategóriában Pápai Laura, Hevesi Zoé és Tóth Győző végzett az első helyen.
További egyéni eredmények: 2. Suhajda Zoltán, 3. Hevesi Linett. Váltó eredmények: 1. Bálint Béla, Szőke Gergő, Suhajda Zoltán (profi), 2. Bazsó Kata, Varga Nelli, Gurszki Kitti (profi), 2. Pápai Laura, Börcsök Kornél, Tóth Győző (amatőr), 3. Madarász Bence (vegyes váltó, amatőr). A csapatversenyt Csongrád megye nyerte. A versenyzőket Lavner Endre és Svitelj Szonja készítette fel.

Kajak-kenu
Szolnok adott otthont az ifjúsági és U23-as kajakos, kenus rangsorolónak, amelyen az Algyő kiválósága, Kopasz Bálint, valamint az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzője, Nagy Bianka két számban is az első helyen végzett, de ezen kívül is akadtak értékes, dobogós helyezései a szegedi klubnak.

Ifjúsági és U23-as rangsoroló, Szolnok, a Csongrád megyei versenyzők eredményei. U23, 1000 m, fiúk, C1: 2. Bodonyi András (EDF DÉMÁSZ-Szeged). Ifjúságiak, 1000 m, C1, fiúk: 3. Posztós Patrik (EDF DÉMÁSZ-Szeged), lányok: 1. Nagy Bianka. K1, fiúk: 1. Kopasz Bálint (Algyő), K4: 1. Piller, Györgyjakab (mindkettő Újpest), Kopasz B., Mozgi (Tokaj). 200 m, C2, lányok: 1. Nagy B., Bragato Giada (utóbbi Tiszaújváros), 3. Miskolczy Fruzsina, Molnár Csenge (EDF DÉMÁSZ-Szeged). K2, fiúk: 1. Rausch Levente, Rónai Tamás (utóbbi Lágymányos). Felkészítők: Kása Péter, Kása Ferenc, Sík Márton, Boldizsár Gáspár, Vécsi Viktor, Csamangó Attila (mind EDF DÉMÁSZ-Szeged), Demeter Irén (Algyő).

Kézilabda
Tornagyőztes lett az Újvidéken megrendezett Rastimo nemzetközi utánpótlás kézilabdatornán a Pick Szeged 2002-es csapata. A 2004-esek a második helyet szerezték meg. Az U12-es csapat már a csoportmérkőzéseken megmutatta, hogy a trófeáért jött. Az első napon magabiztos játékkal 18–12-re verte a bosnyák Lokomotivát, majd a ©trpce csapatát 15–6-ra. A csoportrangadón a házigazdák ellen a 12–12-es döntetlen is a csoportelsőséget jelentette. Az elődöntőben az esélyesebbnek vélt bosnyák Banja Luka ellen remek játékkal 14–11-el bizonyultak jobbnak.

A döntőben a jobb fizikumú Novi Beograddal kellett felvenni a versenyt. Nagy Zoltán fiai remek taktikával a mérkőzés elején 5–1-re elhúztak, és ezt az előnyt megtartva, végig koncentráltan 23–21-re diadalmaskodtak. Két különdíjat is elhoztak a szegediek, a legtechnikásabb játékos Csengeri Hunor, a legjobb kapus Krivokapics Luka lett. A csapat tagjai: Nagy Kende, Csóti Kristóf, Molnár Richárd, Hajdú Bence, Beszédes Bence, Csamangó Zsombor, Zöldy Márton, Dancsik Barnabás, Juhász Kristóf, Kiss Levente, Csengeri Hunor, Császár Norbert, Míg Tamás, Tótok Adrián, Krivokapics Luka, Hódi Richárd, Harmati Bertalan. Edző: Nagy Zoltán.

A 2004-esek is kitettek magukért, egy nagy különbségű győzelemmel nyitottak, majd csoportelsőként jutottak tovább.

Az elődöntőt is sikerrel vették, a fináléban azonban a horvát Zagreb jobb volt, így ezüstérmes lett a csapat. A csoportbeli eredmények: Pick–Pétervárad 49–2, Pick–Újvidék 23–21, Pick–Sloga 28–6, Elődöntő: Pick–Novi Beograd 25–20. Döntő: Pick Szeged–Vucici Zagreb 20–25.

Véget ért az U13-as korosztály versengése az országos kézilabda gyermekbajnokságban. A szeptemberben indult sorozatban a Hódmezővásárhelyi LKC 2002-es csapata az egy évvel idősebbek között szerepelve az alapszakaszt követően egy hajszállal lemaradt az országos elődöntőről, viszont kárpótlásul nagyszerűen helytállva megszerezte a régió bajnoka (Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megye) címet.

– A lányok az alapszakaszban a harmadik helyezést csípték el, amit mondhatunk realitásnak is, bár így nem jutottunk tovább az országos elődöntőbe. Vigaszként a Badó László régió bajnoki címéért szállhattunk versenybe.

A döntőben lejátszott hat mérkőzésből öt magabiztos győzelem és egy vereség lett a mérlegünk, a vereséget egy kicsit nagyobb összpontosítással elkerülhettünk volna. Összességében megérdemelten nyertük meg a régió bajnoka címet, ezért gratulálok az egész csapatnak! – nyilatkozta Kis Márk edző.

A csapat tagjai: Balog Dóra, Besenyi Napsugár, Földesi Luca, Gulyás Orsolya, Horváth Zsófia, Kálló Barbara, Kalmár Dóra, Kardos Martina, Kiss Noémi, Marton Mónika, Mérai Maja, Mohácsi Szintia, Molnár Kata, Nagy Brigitta, Szöllősi Zsófia, Tarján Petra, Kis Márk edző, Kothencz Vivien kapusedző.

Labdarúgás
Utánpótlás-bajnokságok, Délkeleti csoport, 25. forduló, U21: HFC (3.)–Békéscsaba U19 (6.) 1–0, gólszerző: Brizik-Bodrogi I. Grosics Akadémia (1.)–L-IT SZEAC (14.) 9–0. Békéscsaba (2.)–Szeged 2011 (4.) 5–1, a szegedi gólszerző: Faragó Barát. SZEOL SC U19 (13.)–ContiTech-Makó (7.) 0–5, gólszerzők: Graur (2), Pipic, Baranyi, Juhász. Gyula (5.)– DAFC Szeged (8.) 2–1, a szegedi gólszerző: Rózsa. Orosháza (10.)–SZEOL SC (12.) 6–1, a szegedi gólszerző: Szil. HFC U19 (11.)–Szolnok U19 (9.) 1–2, a vásárhelyi gólszerző: Galló.

U17: HFC (9.)–Békéscsaba U16 (8.) 0–3, Grosics Akadémia (1.)–L-IT SZEAC (14.) 18–0, SZEOL SC U16 (11.)–ContiTech-Makó (4.) 4–4, gólszerzők: Posnyák (2), Kiss R. (2), ill. Nacsa, Kardos, Krajnyák, Benkő. Gyula (2.)–DAFC Szeged (13.) 12–1, a szegedi gólszerző: Elek. Orosháza (12.)–SZEOL SC (3.) 0–3, gólszerzők: Kiss R. (2), Ruzsity. HFC U16 (6.)–Szolnok U16 (7.) 4–2, a vásárhelyi gólszerzők: Bürgés (2), Barta, Szőke.

Tékvandó
A közelmúltban Berei Béla, valamint Dezső Ábel, a vásárhelyi Máté Taekwondo sportolói Németországban vettek részt a Berlin Open elnevezésű nemzetközi WTF tékvandóversenyen. A rangos viadalra 25 országból, 148 csapat ezer versenyzője érkezett. Németország egyik legtekintélyesebb megmérettetésén Berei Béla a kadett –57 kilogrammos kategóriában három nyert meccsel – két dán, majd egy cseh fiú ellen küzdött – igazolta az edzői várakozásokat, és megnyerte a versenyt. Az összecsapásokon egy pillanatig nem volt kétséges a sikere, hiszen kettő már idő előtt, technikai KO-val ért véget. A Berlin Open jó főpróba volt az Osztrák Open előtt, ami az egyik legnagyobb verseny Európában. Dezső Ábel két év kihagyás után tért vissza a versenyzéshez, azóta ez volt az első nemzetközi megmérettetése a junior –73 kilóban. Bár lengyel ellenfelét technikailag és erőben is felülmúlta, a rutin hiánya miatt minimális pontkülönbséggel kikapott. A mezőnyt látva a döntőben lett volna a helye – vélekedett edzője, Máté Gergő.

Vízilabda
SZVPS–Eger 9–6 (0–2, 5–1, 1–0, 3–3)

Vidék III-as korosztályú utánpótlástorna.
A szegedi gólszerzők: Antal Csongor László 3, Lakatos Soma 2, Hegyközi Ferenc 2, Vojnár Gergő, Markulik Kolos Csabai Csirkefogók–SZVPS 2–9 (0–3, 2–2, 0–2, 0–2)
A szegedi gólszerzők: Lakatos Soma 3, Antal Csongor 2, Mikházi Zsombor, Molnár Kristóf, Hegyközi Ferenc, Markulik
Kolos.
Kiskunfélegyháza–SZVPS 1–26 (0–6, 0–5, 1–9, 0–6)
A szegedi gólszerzők: Antal Csongor 8, Mikházi Zsombor 3, Lakatos Soma 2, Hegyközi Ferenc 2, Tanács Patrik 2, Vojnár Gergő, Paczuk Milán, Bogyó Géza, Molnár Kristóf, Berkó Ákos, Kaszás Péter, Csóka Dáriusz, Inokai Dávid, Markulik Kolos.
SZVPS–Nagyvárad 12–1 (6–0, 5–0, 0–0, 1–1)
A szegedi gólszerzők:
Lakatos Soma 4, Antal Csongor 4, Mikházi Zsombor, Vojnár Gergő, Berkó Ákos, Hegyközi Ferenc.

A bajnokság állása
1. SZVPS 19 17 0 2 261 – 42 51
2. Eger 20 15 1 4 303 – 77 46
3. Csaba 19 10 1 8 204 – 90 31
4. Nagyvárad 20 8 0 12 161 – 168 24
5. Vác 17 6 0 11 117 – 263 18
6. Félegyháza 19 0 0 19 77 – 483 0

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mol-Pick Szeged: egyelőre legyőzhetetlen a Veszprém

Nem sikerült, 31–29-es vereséget szenvedett a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az MKB-MVM Veszprém ellen a bajnoki döntőben, így a bakonyi együttes megvédte bajnoki címét. Tovább olvasom