Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Pályán az utánpótlás

Gólok, eredmények, sikerek.
Birkózás
Budapesten rendezték meg a serdülő korcsoportú kötöttfogású magyar birkózó bajnokságot, amelyen a szegedi sportolók sikeresen szerepeltek. Lukics Alex 42 kilogrammban csak a döntőben talált legyőzőre, így a második helyen végzett. 54 kg-ban Kiss Károly magabiztos versenyzéssel minden ellenfelét technikai tussal legyőzve megszerezte a magyar bajnoki címet. Edzőik: Nagymihály Ferenc, Bárkányi Zoltán és Kiss Károly.

Cselgáncs
Cegléden rendezték meg a cselgáncsozók diák A, B és C korcsoportos országos diákolimpiáját, amelyen a Domaszéki ISE sportolói is indultak.

Eredményeik, diák C (2005-ösök), 27 kg: 1. Sánta Brigitta; 45 kg: 2. Szigeti Sára; 27 kg: 2. Bóka Brunó; diák A (2003-asok), 38 kg: 1. Bóka Botond; 32 kg: 3. Nagy Bence.

A Domaszéki JUDO ISE gyermek versenyzői Szerbiában, Magyarkanizsán szerepeltek. Az U8-asoknál Hongmany Alex és Katona Benedek bronz-, az U10-eseknél Bóka Brúnó és Szigeti Sára arany-, Márton Ákos és Sánta Brigitta ezüst-, az U13-asoknál Nagy Bence és Bóka Botond arany-, Balogh Kolos ezüstérmes lett.

Felkészítő: Szabó Miklós.

Az SZVSE birkózói érmekkel térhettek haza. Fotó: DM
Az SZVSE birkózói érmekkel térhettek haza. Fotó: DM

Labdarúgás
Utánpótlás-bajnokságok, U21, Délkeleti csoport, 26. forduló:
SZEOL SC (12.)–Grosics Akadémia (1.) 1–2, a szegedi gólszerző: Szil. Szeged 2011 (4.)–HFC U19 (11.) 3–2, gólszerzők: Szerencse, Tóth A., Bábi (öngól), ill. Galló, Hauk. DAFC Szeged (7.)–HFC (3.) 4–1, gólszerzők: Rózsa, Kis L., Varga K., Baka, ill. Galló. L-IT SZEAC (14.)–SZEOL SC U19 (13.) 1–4, gólszerzők: Vér, ill. Antal (2), Gyémánt, Jernei. ContiTech-Makó (8.)–Békéscsaba (2.) 0–4.
U17, Délkeleti csoport, 26. forduló: SZEOL SC (5.)–Grosics Akadémia (1.) 2–4, a szegedi gólszerzők: Kiss R., Kovács B. Szeged 2011 (10.)–HFC U16 (4.) 0–1, gólszerző: Jankelic. L-IT SZEAC (14.)–SZEOL SC U16 (11.) 1–24, gólszerzők: Köteles, ill. Kiss R. (11), Rostás (3), Csanády (2), Bozóki (2), Guth (2), Takács M. (öngól), Palócz, Tóth Á., György. DAFC Szeged (12.)–HFC 4.) 4–3, gólszerzők: Fátyol (3), Kis M., ill. Ökrös (3). ContiTech-Makó (6.)–Békéscsaba (3.) 1–7, a makói gólszerző: Szilvási.

Az V–VI. korcsoportos leány labdarúgó országos diákolimpia döntőjét Vépen rendezték meg. Csongrád megyét a Szegedi Gazdasági Szakközépiskola Krúdy Gyula és Vasvári Pál Tagintézmény tanulói képviselték. A 20 csapatos mezőnyben kissé tartalékosan elutazva is az előkelő hetedik helyet szerezték meg Molnár Zoltán testnevelő-edző vezetésével.

Tollaslabda
Pécsett rendezték a 15 évesek országos csapatbajnokságát, amelyre a szegedi Goodwill Pharma Tollas SE két együttest nevezett. A második gárda a jövő csapata (Tóth Dóra 10, Könczól Ádám 11, Bozsogi Anna és Tárkány Szűcs Dóra 12, Kövecs Kevin 13, Matusovits Döme 14 éves), míg az első keretben a rutinosabbak kaptak helyet (Sándorházi Vivien, Pápai Violetta, Kajtár Panna, Pápai Balázs, Bálint Máté, Pápai Bálint, Kőműves Csongor és Gellért Benedek). A hét csapatot két csoportba sorsolták, ahol körmérkőzést vívtak. Az első csapat sima győzelmeket aratott és csoportelsőként várta a folytatást, a második pedig csoportharmadik lett, így küzdhettek tovább az ötödik helyért, amit meg is szereztek. A „nagyok" az elődöntőben a seregélyesi csapatot 4–1-re verték, így a döntőben a tavalyi bajnok, egyben házigazda Pécs várt rájuk. Pápai Balázs simán hozta a fiú egyest, Sándorházi Vivien nyögvenyelősen a lányt, így 2–0-ra vezettek. A fiú párosoknál nem állt jól a zászló, az első szettet a pécsiek nyerték, ám az edzői intelmek hatására fordított a Szeged, így Bálint Máté nagyszerű lecsapásai és Pápai Bálint gyors ütései bajnoki címet eredményeztek. A lány párosnak már nem volt tétje, itt a pécsiek kozmetikáztak, a Sándorházi, Pápai Balázs vegyespárost pedig Magyarországon nem tudják megverni, így 4–1-gyel lett bajnok a Goodwill Tisza Tollas SE.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Floratom Szeged AC Probart: nagyon kicsin múlt

A Floratom Szeged AC Probart férfi asztalitenisz-csapata Vitsek Iván remeklése ellenére is lemarad a… Tovább olvasom