Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Pályán az utánpótlás

Gólok, eredmények, sikerek.
Birkózás
Hétvégén rendezték meg Orosházán a Centrum szabadfogású területi birkózóbajnokságot és egyben Spartacus-kupát óvodás, illetve kezdő birkózók számára. Az SZVSE sportolói a következő eredményeket érték el: 17 kg-ban Hajlik Vince, 23 kg-ban Virágh Bekény és +68 kg-ban Döme Kristóf első helyezést ért el. Edzőik: Herczeg Attila, Bárkányi Zoltán és Nagymihály Ferenc.

Cselgáncs
Rekordlétszámot hozott idén a régió egyik legjelentősebb utánpótlásversenye, a 28. Budapest-kupa. Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlás-viadalára tizenhét ország száznegyven klubja nevezett. A viadalon négy korcsoportban 1241 dzsúdós indult, amelyen remekül szerepeltek a Szegedi Judo SE fiataljai.

A Ménesi ikrek remek dzsúdót bemutatva, minden mérkőzésüket megnyerve lettek aranyérmesek. Ménesi Beának három, míg Gergőnek négy győzelem kellett az elsőséghez. Tóth Botond három győzelem után jutott a döntőbe, ahol végül szoros mérkőzésen szenvedett vereséget, így a második helyen végzett. Sipos Dorina magabiztosan, két fölényes győzelemmel jutott az elődöntőbe, ahol a későbbi győztessel szemben maradt alul. A bronzmérkőzésen javított, így éremmel térhetett haza. Csányi Tamás is hasonló utat járt be, mint Dorina, így ő is bronzérmet nyert. Réder Enikő 5. lett. Ezzel a Szegedi Judo SE 2 arany-, egy ezüst- és 2 bronzérmet szerzett, amellyel az egyesületek közötti rangsorban előkelő helyen végzett. Felkészítők: Bürgés Milán, Neu László.

Evezés
Az EDF DÉMÁSZ-Szegedből öt versenyző szerepelt az olimpiai reménységek versenyén, amit Velencén rendeztek. Zsigmond Zsófia és Tari Kitti kettese második lett a cseh válogatott mögött, mindössze 0,5 másodperccel és több mint öthajós előnnyel értek be a lengyel és a magyar ,B egység előtt. Becsei Bonifác és Lajkó Áron a kormányos nélküli négyesben a B válogatottat alkotta. Számukra a legnagyobb kihívás az A válogatott legyőzése volt, amely közben befogták a lengyel csapatot is, és a győztes csehekkel is hajón belül értek célba. Kunstár Márk a négypárevezősök mezőnyében szerzett bronzérmet Litter Ádám, Dudás Dominik (Mohácsi TE) és Zudor Levente (BEE) oldalán. Az idei nyílt vidékbajnokság két versenynapján a szegediek tovább gyarapították az érmeik számát.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged utánpótlás- evezőseinek eredményei a nyílt vidékbajnokságon, elsők: Adonyi Sarolta, Nasz Eszter (ifjúsági, kettes), Zsigmond Zsófia, Tari Kitti (serdülő kettes), Benárik Dávid, Király Csaba, Kunstár Márk, Tápai Dániel, kormányos: Kovács Benedek (serdülő kormányos négypár), Király Miklós (tanuló egypár), Kovács B. (tanuló egypár), Rákóczi Ferenc, Kovács B. (tanuló kétpár), Rákóczi F., Kovács B., Király Miklós, Szabó Ferenc, korm.: M. Tóth Borbála (tanuló kormányos négypár), Szabó Gábor (mini egypár), Kovács Sándor (mini egypár).
Másodikok: Becsei Bonifác, Lajkó Áron (serdülő kettes), Zsigmond Zs., Tari K., Irsai Zsuzsanna, Mucsi Renáta, korm.: M. Tóth B. (serdülő kormányos négyes), Rakonczai Péter, Szabó G. (tanuló kétpár), Kovács S. (mini egypár).

Harmadikok: Dobai Tamás, Cseh Kristóf, De Forest Wang, Tóth Levente (ifjúsági négyes), Priváczki Laura, Tari K. (serdülő kétpár), Szabó F., Király M. (tanuló kétpár), Kovács P. (mini egypár).

Felkészítők: Molnár Dániel (tanulók és minik), Dani Zsolt (serdülők és ifjúságiak).

Tornát nyertek Orosházán. A KSZSE serdülői és Vojkovics Gyula edző. Fotó: DM
Tornát nyertek Orosházán. A KSZSE serdülői és Vojkovics Gyula edző. Fotó: DM

Falmászás
A budapesti Margitsziget adott otthont az 5. Gi Boulder Jam nemzetközi falmászó versenynek. A megmérettetésen több országból közel kétszázan vettek részt. A mászóknak 22 nehéz boulderúttal kellett megbirkózniuk. A zsombói Meteora Mászócsapat versenyzői közül többen is a dobogóra állhattak.

Eredményeik, gyermek lány: 1. Farkas Ajsa, 2. Tóth Csenge; gyermek fiú: 3. Karácsony Leon; serdülő lány: 1. Riesing Eszter; serdülő fiú: 1. Harcsa-Pintér András; ifjúsági B fiú: 1. Táborosi Koppány, 2. Bakurecz Ádám; ifjúsági A lány: 2. Farkas Panka, 3. Kalmár Sára; ifjúsági A fiú: 2. Androvics Zoltán.

Kajak-kenu
A szegedi Maty-éren rendezett kajakos, kenus I. ifjúsági válogatón az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzője, a 15 esztendős Nagy Bianka volt a hétvége szegedi hőse. Kása Péter tanítványa három számban (C1 500, C1 200 és C2 200 m) indult, és mindhármat megnyerte.

A nagyon tehetséges kenus az elmúlt két évben is remekelt a válogatókon, de a nemzetközi szövetség által megszabott korhatár miatt a korosztályos világbajnokságon nem szerepelhetett. 2015-ben azonban szinte biztosan ott lesz a mezőnyben, amennyiben átmenti a formáját a második válogatóra is, akkor júliusban rajthoz állhat a portugáliai vb-n.

Rajta kívül Posztós Patrik szerzett még bronzérmet a C1 200 méteres fináléban.

Kézilabda
Remek eredménnyel zárta az Orosházán megrendezett nemzetközi kupát a KSZSE serdülőcsapata. Vojkovics Gyula együttese veretlenül szerezte meg az elsőséget.

Eredményeik: KSZSE–Orosháza 16–15, KSZSE–Nagyszentmiklós (romániai) 27–21, KSZSE–Gyomaendrőd 32–22, KSZSE–Nagylak 27–21, KSZSE–Dorog 20–18.

A csapat tagjai: Csanádi Noémi Napsugár, Sávai Petra, Koncz Csenge, Bitó Blanka, Fejes Maja, Koczkás Anna, Jakabovits Flóra, Borbás Dzsenifer, Szepesi Kitti, Kovács Noémi, Farkas Kitti, Szabó Adél, Kertész Kitti Kamilla. Edző: Vojkovics Gyula.

A KSZSE U10-es csapata a harmadik helyet szerezte meg, az U7-sek házi döntőt játszottak, így az arany- és az ezüstérem is Szegedre került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

748 nap után nyert az Universitas

748 napos nyeretlenségi sorozatát szakította meg a bajnokságban az Universitas futballcsapata. Tovább olvasom