Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Papesz rablóból lesz pandúr

A Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának háromszoros olimpiai bajnok klasszisa, a góllista éllovasa, Molnár Tamás ma este játékvezetőként is bemutatkozik az OB I-ben: Budapesten, a Hajósban 19.30-tól az OSC–BVSC-meccset dirigálja. A vele készült interjúban Papesz azt is elárulja, kicsi drukk azért van benne.
– Mikor vezette az első meccsét?
– Ó, nálam már elég régi dolog a bíráskodás. Négy éve kezdtem el fújni a sípot, legutóbb tavaly vezettem mérkőzéseket, igaz, csak az utánpótlás-korosztálynak a budapesti Téli-kupán. Miután az elmúlt ősszel másodjára is leraktam a játékvezetői vizsgát, Szentgyörgyi Ferenc, a Játékvezetői Küldő Bizottság elnöke szólt, hogy rátesz az OB I-es bírók listájára.

– Ma meg már Juhász Györggyel az OSC–BVSC-találkozón dirigál. Ezt hívják gyors karriernek.
– Mivel aktív játékos vagyok az OB I-ben, mindkét fővárosi csapatnak bele kellett egyeznie, hogy fújhassam a sípot, hozzá kellett járulnia személyemhez. Egyébként eleve csak olyan mérkőzés jöhetett szóba, amely a Szeged Beton szempontjából közömbös.

– Van egy kis drukk önben?
– Természetesen igen, nagyképűség lenne a részemről, ha azt állítanám, hogy nincs. Nyilván megvannak a játékvezetésnek azok a fortélyai, amelyeket meg kell tanulni. Kívülről nézve nagyon könnyű megítélni a szituációt, de élesben azért kicsit más. Életemben annyit magyaráztam, kritizáltam a játékvezetőket, a legkevesebb az, hogy megmutatom, miként kell művelni a szakmát.

Molnár Tamás ma megmutathatja, hogy nemcsak a vízben úr, hanem játékvezetőnek is kiváló. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár Tamás ma megmutathatja, hogy nemcsak a vízben úr, hanem játékvezetőnek is kiváló.
Fotó: Schmidt Andrea

– Könnyíti a helyzetét, hogy jelentős sportágbeli múlt áll ön mögött?
– Biztos vagyok benne. Az eddig vezetett meccseimen azt tapasztaltam, hogy mind az edzők, mind pedig a játékosok részéről igen komoly respekttel rendelkezem, amivel azonban soha nem élek vissza, ahogy a pólót, a játékvezetést is igyekszem a legjobb tudásom szerint csinálni.

– Mi a jó bíró ismérve?
– Azt fújja, amit lát, és nem kerül olyan helyzetbe, hogy magyarázkodnia kelljen. Azt gondolom a csúcsnak, amikor a vesztes csapat edzője is azt mondja: jó voltál!

– Mennyire gondolja hosszú távra a játékvezetést?
– Semennyire. Számomra ez csak eszköz. Sportdiplomata terveket szövögetek, ahhoz a bíráskodás csak egy lépcsőfok.

– Volt válogatottbeli mesterének, Kemény Dénes szövetségi kapitánynak is kikérte a véleményét?
– Természetesen. Abszolút támogatásáról biztosított, úgy gondolja, ilyen múlttal rendelkező játékosnak, ha van benne ambíció, ott kell lennie a nemzetközi sportdiplomáciában. Gondolom, ha majd befejezem az aktív pályafutásomat, ehhez a szövetség támogatására is számíthatok.

Hétfőn Vasas–Beton

Egy héten belül másodszor is tévéképernyőre kerül a Szeged Beton férfi pólócsapata. A Domino-Honvéd elleni csata után hétfőn a címvédő Vasassal szembeni alapszakaszbeli rangadót 20.15-től közvetíti a Sport Klub. A remek megoldások, a színvonal és az izgalom garantált, elvégre a második helyen álló piros-kékek vendégei a harmadik pozíciót elfoglaló Tisza-partiak lesznek. Az őszi szegedi meccsen a Beton már 3–0-ra, majd 4–1-re is vezetett, de a vége 4–4 lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jöhet a Veszprém! Balatonfüred-Pick Szeged 22-26

Liszkai és Zvizej remeklésével jutott a férfi kézilabda magyar kupa döntőjébe a Pick Szeged. Tovább olvasom