Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Papp Petra az olimpián

Szeged - A szegedi Papp Petra (a Röszke SK versenyzője) bekerült a sakkolimpián szereplő női válogatottba. A 19 éves nemzetközi nagymester izgalommal várja a jövő heti isztambuli bemutatkozást.
– Van bennem izgalom, de ez természetes, hiszen életem eddigi legnagyobb sakkeseményére készülök – kezdte a beszélgetést Papp Petra, aki éppen augusztus 22-én ünnepelte a tizenkilencedik születésnapját.

– Idén sokat versenyeztem. Oroszországban, Bulgáriában, Franciaországban és Dániában is szerepeltem különböző viadalokon. Moszkvában teljesítettem a nagymesteri normát, majd ezután megszereztem a nemzetközi női nagymesteri címet – folytatta a beszélgetést a szegedi tehetség.
Egységes csapat. A magyar női válogatott keretét Hoang Thanh Trang, Gara Tícia, Rudolf Anna, Gara Anita és Papp Petra alkotja.

– Öten alkotjuk a csapatot, dr. Hazai László kapitány mindannyiunknak szerepet szán az olimpián, így biztos, hogy én is ugyanannyi meccsen kapok szerepet, mint csapattársaim. Jelenleg 2302 Élő-pontom van, a magyar ranglistán az első tízben vagyok, az U20-as világranglistán pedig az első húszban. Éppen azért versenyeztem idén többet, hogy sikerüljön bekerülni az olimpiai csapatba, ez szerencsére összejött – folytatta a beszélgetést Papp Petra.

Papp Petra (balról, a Vályi-testvérek mellett) a a remek eredményeinek köszönhetően utazhat Isztambulba. Fotó: Frank Yvette
Papp Petra (balról, a Vályi-testvérek mellett) remek eredményeinek köszönhetően utazhat Isztambulba.
Fotó: Frank Yvette

Irány Törökország! A magyar együttes ma sajtótájékoztatón mutatkozik be. Az olimpia augusztus 28-án kezdődik Törökországban.

– Isztambulban, a sakkolimpia helyszínén még csak átutazóban jártam. Törökországban kétszer is versenyeztem, mindkét alkalommal korosztályos világbajnokságon, ahol 7. és 15. helyezést értem el, így kellemes emlékeim vannak az országról. Bízom abban, hogy sikerül az első tíz között végezni a válogatottal, a csapat célkitűzése ez lesz a versenyen.

A nemzeti együttes többször is gyakorolt, edzőtáborozott közösen. A fiatal csapat remek közösséget alkot.

– Minden lánnyal nagyon jó kapcsolatot ápolok. Edzőtáboroztunk Budapesten és a Balaton mellett is. Nemcsak a sakk töltötte ki az időnket, mindennap sportoltunk, futottunk. Különösen a Balaton-parton mozogtunk többet. Jól sikerült a felkészülésünk, jó formában várjuk az augusztus 28-i rajtot.
Szegedi készülődés. Papp Petra jelenleg a Tömörkény- gimnázium magántanulója.

– Az elutazásig, augusztus 27-éig itthon tréningezem. Edzőm a szövetségi kapitány, dr. Hazai László, ő irányítja a munkám. Napi nyolc órát készülök, esténként pedig kocogok, hiszen tudom, hogy nemcsak fejben, hanem fizikálisan is topon kell lennem az olimpián – fejezte be a mondandóját a szegedi sakkozó, Papp Petra, aki augusztus 26-án, vasárnap kel útra a csapattal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi dartsos, Németh Zoltán 17. lett Bécsben

Bécsben nyílt WDF open néven felmérőversenyt rendeztek a dartsosoknak, mégpedig a steel szakágban. Tovább olvasom